Ahava Dead sea osmoter concentrate

Het wordt kouder en ik merk het meteen aan mijn huid. Mijn lippen zijn ineens een stuk droger en mijn huid begint er iets doffer uit te zien. Daarom ging ik in mijn kast op zoek naar huidverzorging voor de winter. Ik kwam het Ahava Dead sea osmoter concentrate tegen, die blijkbaar al een tijdje in mijn kast stond. Ahava ken ik van de heerlijke douchegel die ze verkopen, daar was ik een tijdje echt verslaafd aan.

Ahava Dead sea osmoter concentrate

Het Ahava Dead sea osmoter concentrate is net zo fijn en ik vertel je graag waarom. Ik was een beetje bang om een ander serum dan mijn Lancôme Génifique serum te gebruiken. Zoals je wellicht al weet heb ik eczeem en een allergie voor diverse cosmetica ingrediënten. Sommige producten roepen vrijwel direct een allergische reactie op, maar met dit serum van Ahava ging het goed. Volgens Ahava is het serum dan ook parabeenvrij en getest op allergieën.

Dit serum van Ahava zou je huid hydrateren, verfrissen en een oppepper geven. Met als resultaat een mooie huid door de dode zee mineralen die in het serum zitten. Ik moet eerlijk zeggen ik dit zeker heb opgemerkt. Na de eerste keer gebruiken zag ik inderdaad dat mijn huid weer een mooie glow had. Omdat het een serum betreft moet je er wel een dag of nachtcrème overheen gebruiken. Nadat ik zo’n crème heb aangebracht lijkt het effect te versterken.

 Ahava Dead sea osmoter concentrate review

Hoog op de ingrediëntenlijst staat mineraal en dode zeewater. Veel mensen met eczeem hebben baat bij zeewater, de zouten en mineralen die erin zitten. Ik denk dat mijn huid daarom zo goed op dit serum reageert en er direct verschil te zien is. Van het serum heb ik wel twee a drie pompjes nodig om mijn hele gezicht te verzorgen. Het trekt heel snel in en blijft een beetje stroef aanvoelen als je er geen crème overheen aanbrengt, maar geldt dat voor elk serum. Het is namelijk echt een basis voor de rest van je huidverzorging.

Ik zag ook dat ik waarschijnlijk een sample size van het Ahava Dead sea osmoter concentrate heb gekregen. Ik heb namelijk een flacon van 15ml terwijl er in de winkels enkel een 30ml flacon te vinden is. Het serum is zes maanden houdbaar en ik denk dat ik dat met 15ml net niet ga redden. Die 30ml is dus wel een musthave als je het serum echt elke dag in de ochtend en avond wilt gebruiken.

Ahava Dead sea osmoter concentrate serum

Het serum kost rond de €45,95 bij diverse webshops en winkels. Een redelijke prijs voor een luxe serum, dat naar mijn ervaring heel snel resultaat boekt. Ik denk dat dit het perfecte serum is voor dames met een gevoelige, droge en doffe huid. Ik moet er wel bij zeggen dat dit serum hydrateert, maar niet heel veel aan mijn droogtelijntjes doet. Daarvoor moet ik toch echt een serum met hyaluronzuur gebruiken, zoals mijn geliefde Génifique serum van Lancôme.

Heb je dus een makkelijke en niet al te droge huid die je graag een snelle boost geeft? Dan zou het Ahava Dead sea osmoter concentrate een goede investering zijn. Wat mij betreft is dit luxe serum perfect voor dames die snel klaar willen zijn en niet al te lang op resultaat willen wachten. Het is een wat prijziger serum, maar naar mijn mening is het serum de investering waard. Als iemand met een gevoelige huid, is het mooie resultaat zonder allergische reacties zeer welkom.

Heb jij al eens iets van Ahava geprobeerd?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram voor meer updates, thanks!

Ahava Dead sea osmoter concentrate review

Comments

    Hey Doll, want to save some time?

    Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

    Love, Kaya-Quintana