Beauty tips voor fit girls

Lekker sporten is belangrijk en gezond, maar het kan ook ongemakken met zich meebrengen. Zo kun je ineens last krijgen van puistjes, een ander huidtype of eelt op plekken waar je het niet verwacht. Het kan ook heel lastig zijn om de juiste oplossing te vinden, daarom deel in dit artikel graag beauty tips voor fit girls. Zo kun je blijven sporten en er fantastisch uit blijven zien, let’s go!

beauty tips voor fit girlsPIN IT!

Reinigingsdoekjes

Je kunt door het sporten last krijgen van puistjes. Ik heb er de laatste maanden in ieder geval wel last van en ik word er helemaal gek van. Ik had er vroeger namelijk nooit last van. Ik heb er met name last van op mijn voorhoofd. Jup, lekker goed in het zicht, zucht! De combinatie van zweet, talg, bacteriën en te laat reinigen zorgt bij mij voor puistjes. Het duurt namelijk even voordat ik thuis ben en kan douchen. Blijkbaar reageert mijn huid daar heel snel op.

Sinds vorige week neem ik daarom reinigingsdoekjes voor het gezicht mee naar de sportschool. Zo kan ik direct na het sporten mijn gezicht reinigen, zonder moeilijk doen met water. Op dit moment heb ik heel fijne doekjes van Garnier, die ik makkelijk kan meenemen in mijn tas. Door na het sporten meteen te reinigen kan ik bacteriën, zweet en talg verwijderen. Mijn huid is dan meteen frisser en ik merk nu al verschil op. Er zijn minder puistjes bijgekomen en de oude zijn aan het verdwijnen, yeah!

Scrubben

Ik hou van scrubben! In mijn douche liggen dan ook verschillende scrubs, handschoentjes en borsteltjes. Mijn VisaPure is echt een lifesaver voor mijn gezicht. Ik reinig mijn huid in de sportschool vast met de reinigingsdoekjes, maar thuis maak ik het af met de VisaPure. Ik gebruik graag de Philosphy Microdelivery exfoliating facewash om mijn huid diep te reinigen. Toedeloe puistjes en verstopte poriën!

Voor mijn lichaam gebruik ik graag grove scrubs met grote korrels. In combinatie met een scrub pad of een scrubhandschoentje. Ik douche behoorlijk heet waardoor mijn poriën gaan openstaan en ik zo echt al het vuil kan verwijderen. Het resultaat is een heel zachte, gladde en puistvrije huid. Als je last hebt van puistjes op de borst en rug, dan raad ik je echt aan om te gaan scrubben. Je zal binnen een week echt verschil opmerken.

beauty tips voor fit girls

Een ander huidtype

Ik heb normaal gesproken een zeer droge huid, die heb ik nog steeds. Behalve op mijn voorhoofd, neus en kin. Mijn huid is nu dus een mixje van alles door het sporten. De juiste huidverzorging vinden kan daardoor moeilijk zijn. Echter is er één product wat je altijd kunt gebruiken ongeacht je huidtype: Hydraterende crème. Je huid heeft namelijk altijd vocht nodig, zeker na het sporten en het reinigen.

Een hydraterende crème helpt bij het op peil houden van het vocht in je huid. Door een goede hydraterende crème zie je meteen verschil. Minder droogtelijntjes, een mooie glow en een minder doffe huid. Want door sporten verlies je veel vocht wat je ook weer moet aanvullen. Een hydraterende crème is vaak licht van structuur en is ook prima te gebruiken voor mensen met een vettige huid. Omdat een dergelijke crème zeer neutraal is kun je deze ook prima combineren met andere producten.

Handschoentjes en sokken

Ik vond het eerst een beetje onzin en dacht dat mensen rondliepen met handschoentjes omdat het er cool uitzag. Toch zijn handschoentjes tijdens bijvoorbeeld fitness geen overbodige luxe. Vroeger droeg ik ze ook tijdens het turnen voor meer grip, maar ook om eelt op mijn handen te voorkomen. Helaas heb ik dat de afgelopen maanden tijdens het fitnessen niet gedaan, waardoor ik weer een beetje eelt heb op mijn handpalmen. Ik ga dus op zoek naar leuke handschoentjes zodat mijn handen zacht en elegant kunnen blijven.

Onderschat ook nooit een goed paar sokken speciaal voor het sporten. Ik heb heel fijne sokjes gevonden bij de Hema, die vrijwel naadloos zijn en niet afzakken. Goede sokken voorkomen zweetvoeten, eelt en blaren. Investeren in sportsokken is dus een heel goed idee, zeker als je jouw voeten mooi wilt houden. Knellende sokken zijn sowieso niet goed voor de bloedtoevoer en zitten ook niet erg lekker. Ga dus lekker shoppen voor goede sokken!

Heb jij iets aan deze beauty tips voor fit girls, let me know!

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig via Bloglovin voor meer updates, thanks!

beauty tips voor sporters

Comments

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana