Mijn body transformation update #1

‘Hey Kaya, hoe gaat het eigenlijk met afvallen?’ Deze vraag krijg ik de laatste heel erg vaak en dus is een body transformation update wel gepast. Het eerste wat ik je kan vertellen is dat ik nu lekker relaxt eet. Ik hou niet meer bij wat ik eet met de My fitness pal app en ik let niet meer op macro’s. Ik eet waar ik trek in heb en ik eet zo’n twee keer per week iets lekkers. Ik weet nu wat ik wel en niet moet eten en het gaat nu automatisch goed.

Ik moet zeggen dat automatisch gezond eten echt heerlijk is. Ik merk dat ik de gezonde lifestyle die ik zo graag wilde hebben nu lekker onder de knie begin te krijgen. Dat geeft heel veel rust in mijn hoofd. Als ik nu de keuken in loop ben ik niet meer gestrest en ik denk niet meer de hele dag aan eten. Het bijhouden van een eetdagboek, de macro’s en calorieën hebben mij wel heel erg goed geholpen om daar te komen. Het blijft naar mijn mening dus wel een echte aanrader om dat een tijdje voor jezelf te doen.

body transformation

Links gemaakt in juni voor ik aan de slag ging met fitness. De rechter foto is gemaakt in november na vier maanden fitness

Verder sport ik nu vanaf juni lekker in de sportschool. Ik heb het hardlopen even gestaakt omdat ik last van mijn rug had. Ik ben daar nog niet helemaal vanaf dus ik doe rustig aan. Daarom heb ik het rennen weer opgepakt door een keer per week te rennen op de hardloopband. Ik kan het nu zo’n twintig minuten volhouden met drie kleine pauzes vanwege mijn benen. Die vallen af en toe nog in slaap of er schiet een flinke kramp in.

Het fitnessen gaat ook echt lekker. Ik heb mijn ritme gevonden en weet welke oefeningen goed passen bij mijn lichaam. Ik merk vooral op dat mijn armen slanker zijn geworden. Op mijn rug zit ietsje minder vet en ik ben bijna af van die stomme bra bulge. Mijn benen zijn beter gevormd en mijn billen zien er naar mijn mening ook beter uit. De afgelopen maand merk ik ook op dat er op mijn heupen en buik iets minder vet zit, yes!

body transformation

Links in maart 2015 en rechts in november 2016

Mijn rug is wel echt een doorn in mijn oog. Daar zit gewoon echt te veel vet en dat gaat er ook echt langzaam vanaf. Ik moet daar dus wel echt nog even geduld voor opbrengen en iets meer cardio in mijn routine verwerken. Mijn gewicht is overigens ook iets omlaag gegaan. Eerder zat ik maanden vast op de 69 kilo, maar de afgelopen twee maanden zit ik rond de 68,5 kilo. Ik heb natuurlijk ook iets meer spier erbij gekregen, dus ik maak mij niet zo heel erg druk om de kilo’s. Alhoewel er zeker nog wat van af kan, heb ik voorlopig niets te klagen.

Op de foto’s in deze body transformation update kun je ook al wat kleine veranderingen zien. Op de oude foto’s moest ik nog heel erg mijn buik inhouden, haha! Voor de foto’s van de afgelopen twee maanden hoefde ik dat niet te doen, heerlijk! Eerder had ik namelijk echt een hangbuikje en heel veel vet op mijn heupen. Dat staat niet zo mooi als je slechts 1.63 m bent. Gelukkig kan ik nu duidelijk zien dat het drie keer per week sporten, normaal en gezond eten goed werkt.

Wat vind jij van het resultaat tot nu toe?

Kaya-Quintana

P.S. Sport je lekker met mij mee? Volg mij via Youtube voor handige workouts, see you there!

Comments
 • Anna

  Wat maak jij het jezelf moeilijk. Al die negatieve dingen die je roept over jezelf zijn toch helemaal niet nodig?

  Je ziet er prachtig uit. Je ziet er nóg prachtiger uit als je tevreden bent over je lichaam hoe het nu is.

  Zet deze energie die je stopt in het ‘perfect’ maken van je lichaam om in het perfect maken van de wereld.

  Stukken moeilijker

  • Kaya-Quintana
   Anna

   Bedankt voor je comment, maar wat jammer dat je mijn artikel zo negatief oppakt. Ik heb namelijk nooit gezegd dat ik niet blij ben met mijzelf of mijzelf niet mooi vindt. Ik vind het juist goed als mensen streven naar de beste versie van zichzelf.

   Als je zelf niet bent waar je moet zijn kun je een ander ook niet helpen, althans dat is mijn mening 🙂 Daarom werk ik graag aan mijzelf op meerdere manieren en dus ook aan mijn lichaam die niet zo gezond was als dat het kon zijn 🙂

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana