The school of greatness van Lewis Howes

Heb je een dip? Dan heb ik een heel goede tip! Je moet het alleen niet erg vinden om een Engels boek te lezen, want in het Nederlands is deze nog niet verkrijgbaar. Alhoewel dit Engelse boek heel makkelijk te volgen is, omdat er geen moeilijke woorden in staan. Het boek The school of greatness van Lewis Howes is namelijk bedoeld om het ons makkelijker te maken. En dan met name het bereiken van je dromen, doelen en greatness oftewel geweldig worden.

Lewis Howes ken je wellicht al van zijn Youtube video’s en zijn podcast. Hij interviewt interessante en beroemde mensen, die hij de oren van het hoofd vraagt. Dat doet hij al jaren om voor zichzelf en voor zijn luisteraars uit te zoeken, hoe je geweldig kunt worden. En geweldig zijn is voor iedereen anders. De een wil bijvoorbeeld een geweldige moeder worden, terwijl jij misschien geweldig in voetbal wilt zijn. Alles kan, alles mag!

lewis howes book review

Echter heb je daar soms een beetje hulp bij nodig. Lewis heeft daarom in zijn boek The school of greatness alle tips, adviezen en motiverende verhalen verzameld, van alle mensen die hij heeft geïnterviewd. Ik heb het boek gekocht omdat ik soms vast zit. Eigenlijk zit ik regelmatig vast en voel ik mij behoorlijk depri. Ik weet dat er niets aan de hand is, maar toch heb ik soms het gevoel dat ik nooit mijn doelen zal bereiken.

Het boek van Lewis geeft mij weer inspiratie en praktische tips om door te blijven gaan. In het boek vind je bijvoorbeeld korte oefeningen, waarmee je achter jouw eigen doelen en dromen kunt komen. Want waar word jij nu echt blij van? Doe jij wat je doet eigenlijk wel voor jezelf? Of doe je het omdat je ouders, je partner of de maatschappij het van je verlangt? Een goede vraag, want daar word je natuurlijk niet echt gelukkig van.

the school of greatness review

Het boek The school of greatness van Lewis Howes helpt je om jezelf echt aan te pakken. Als je de oefeningen in het boek volgt, die overigens niet moeilijk zijn, dan leer je jezelf goed kennen. Het is behoorlijk confronterend want soms kom je erachter dat je leven niet is, zoals je graag wilt dat het is. Maar het boek van Lewis schudt je wakker en motiveert jou om er iets mee te doen. En het fijne is dat je het gewoon in je eigen huis kunt doen.

Zo staat er bijvoorbeeld een opdracht in waarvan je jouw perfecte dag moet bedenken. Die dag moet je uitschrijven en je mag deze dag invullen zoals je zelf wilt. Het is immers jouw perfecte dag. Alle oefeningen en opdrachten maak je dus om erachter te komen wat jij echt wilt. Uiteindelijk motiveert het boek je om het daadwerkelijk te gaan doen. Heerlijk, want soms kom ik er echt niet uit in mijn eentje.

the school of greatness book review

De reden waarom ik dit boek zo fijn vind en ik heb het nog niet eens uit, is omdat het geen zweverige boek is. Ik kan daar zelf niet zo goed tegen. Ik moet echt praktische tips en waargebeurde verhalen lezen, zodat ik mij er echt mee kan identificeren. Dat lukt dus prima met het boek The school of greatness. Dit boek is naar mijn mening uitermate geschikt voor heel ambitieuze mensen, die juist daardoor soms met zichzelf in de knoop zitten.

Want als je iets heel graag wilt, dan kun je ook veel weerstand ervaren van bijvoorbeeld andere mensen. Je kunt commentaar krijgen, horen dat het toch niet gaat lukken en soms ben je zelf ook onzeker over de wat de toekomst zal brengen. Ik heb daar in ieder geval weleens last van en ik ben daarom blij met dit boek. Ik kocht het boek voor €20,99 via Bol.com en had het binnen drie dagen in huis. Ik ben bijna op de helft and I am loving it!

Let’s go get some greatness!

Kaya-Quintana

P.S. Ken jij ook een motiverend boek wat ik echt zou moeten lezen? Let me know!

the school of greatness van lewis howes

the school of greatness boek review

lewis howes boek review

 

Comments
 • marije

  Klinkt als een interessant boek. Gaat op mijn to read lijstje.

  Mijn aanrader is Big Magic van Elizabeth Gilbert en de boeken van Gabrielle Bernstein.

  • Kaya-Quintana
   marije

   Thanks, ik ga die boeken zeker even googlen 😀

 • Deisy

  Dit boek gaat op mijn, te grote, lijst want het spreekt mij echt heel erg aan. Boeken die ik aanraad? Girlboss, alles van Richard Branson, Awaken the Giant, How to win friends and influence people en Morning Miracle.

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana