Colgate Max white one tandpasta review

Een tint lichtere tanden binnen een week. New look, sensational mint, fluoride en dat alles vind je in de tandpasta van Colgate. Ik kreeg de Colgate Max white one tandpasta in een Glossybox en ik was direct nieuwsgierig. Ik gebruik namelijk af en toe een whitening tandpasta en als er een betere is dan ben ik daar wel voor in. Dus ging ik twee weken aan de slag met de Colgate whitening tandpasta en vandaag vertel ik je over het resultaat.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Max white one tandpasta

Merk: Colgate

Cijfer: 5

Belofte: Colgate Max White One Tandpasta met Whitening Versnellers in de vorm van micro-kristallen bevat ingrediënten vergelijkbaar met die van tandartsen. Het verwijdert veilig vlekken en voorkomt de ophoping van tandsteen om je te helpen aan één tint wittere tanden in maar één week. Regelmatig gebruik zal helpen om je tanden langer wit te houden!

Prijs: €3,99 via Tandartsplein.nl

colgate max white one tandpasta

Voordelen: Een handige dop die je met een klikje kan sluiten en gemakkelijk mee kunt doseren. Een fris smaakje, niet al te scherp en een lekkere frisse geur na het poetsen van de tanden. Deze tandpasta is zo blauw als een smurfje en bevat kleine blauwe bolletjes waarvan ik niets voelde. Gelukkig maar want sommige whitening tandpasta’s voelen heel korrelig aan en dat vind ik nooit zo prettig.

Een ander voordeel is dat ik van deze whitening tandpasta geen gevoelig tanden krijg. Ik poets nu twee weken lang in de ochtend en in de avond mijn tanden er mee zonder enige pijn. Dat is voor mij wel echt een grootst pluspunt want ik heb sowieso al snel gevoelige tanden. Als een tandpasta dat dan erger maakt dan gebruik ik die liever niet.

max white one tandpasta review

Nadelen: Geen wittere tanden binnen een week en ook niet binnen twee weken. Eerlijk gezegd heb ik wel betere whitening tandpasta’s gehad. Ik heb dan ook een foto van mijn tanden waarmee ik heb gepoetst met een ander merk, waarop je duidelijk het verschil ziet met mijn tanden na het poesten met deze van Colgate. Naar mijn idee zijn ze na het poetsen met Colgate dezelfde tint als dat ze daarvoor waren. Ik zie gewoon weinig tot geen resultaat en even dacht ik zelfs dat mijn tanden er geler uit zien.

Colgate Max white one tandpasta

Conclusie: Ik ben niet onder de indruk, helaas. Ik ben op zoek naar een whitening tandpasta waar ik geen gevoelige tanden van krijg. Van Colgate krijg ik dus geen gevoelige tanden maar ook geen wittere tanden. Jammer want daar is deze tandpasta dus eigenlijk voor bedoeld. Voor mij lijkt dit een gewone tandpasta zonder enige extra voordelen.

Bij de mondhygiëniste heb ik dan ook gevraagd of een whitening tandpasta slecht is voor je tanden en hoe het werkt. Volgens haar is het niet echt slecht voor je tanden omdat het “schuurmiddeltje” wat er in de tandpasta zit te weinig aanwezig is om echt langdurig verschil te maken. Het “schuurmiddeltje” in de tandpasta zou enkel het bovenste laagje van je tanden aanpakken en van korte duur tandplak en andere restjes verwijderen waardoor je tanden er tijdelijk witter uit zien. En dat zelfs de tandarts het niet voor elkaar krijgt om je tanden binnen een week een tint lichter te krijgen.

Helaas pindakaas voor Colgate want deze tandpasta zou ik dus zelf niet aanschaffen.

Kaya-Quintana

P.S. Welke whitening tandpasta heb jij wel eens getest?

Mijn tanden voor Colgate

max white tandpasta

Mijn tanden na Colgate

colgate max white tandpasta review

colgate max white tandpasta na foto

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  ik merkte zelf ook niks van het witmakende deel XD maar vond de tandpasta zelf wel fijn 🙂

 • Annette

  Leuke review, mijn tanden reageren helaas wel gevoelig op deze tandpasta dus ik ga hem niet meer gebruiken en ben weer terug bij mijn oral-B of prodent.

 • Joyce

  Wat jammer dat het geen effect geeft!

 • jannekevz

  jammer dat het niet werkte 🙁 ik heb ook snel gevoelige tanden, erg vervelend.

 • tbelle

  Jammer dat het niet echt effect heeft gehad! Misschien een tip: het zou beter zijn als je de “voor en na” met dezelfde lipstick op had gemaakt x

  • Kaya-Quintana
   tbelle

   Ja, dat bedacht ik me later. Ga ik zeker onthouden voor een volgende keer!

 • Jorinde

  Ik ben deze tandpasta sinds een paar dagen ook aan het gebruiken/testen. Tot nu toe deel ik dezelfde mening.

  • Kaya-Quintana
   Jorinde

   Ja, best jammer want ik had gehoopt dat ie heel goed zou zijn

 • daphne

  ik merk dus nooit niets van die tandpasta die tanden witte 🙁 !!!

  • Kaya-Quintana
   daphne

   Ik merk het enkel bij Pearl drops maar daar gaan mijn tanden van pijn doen 🙁

 • Kimberley

  Je zien er witter uit als je rode lippenstick op hebt. Je zou dus ook een foto moeten maken van je tanden na het gebruik van dit product met rode lippenstick..

 • PinkFairy

  Op de foto’s zie ik toch wel een verschil 🙂 Wat is dan volgens jou een beter alternatief?
  Ik gebruik deze zelf ook en bij mij lijkt het alsof het wel invloed op de kleur gehad heeft.

  • Kaya-Quintana
   PinkFairy

   In het echt vind ik niet dat mijn tanden er op vooruit zijn gegaan. Maar misschien zie ik ze te vaak en merk ik het verschil zelf niet meer op

 • shan

  Als je wittere tanden wilt, kun je beter gaan bleken want whitening tandpasta’s doen helemaal niks

 • romy

  t helpt wel maar dan duurt t 1/2 weken, tuurlijk niet na 1x

 • Avary

  Ik ben ook al bijna een jaar aan het poetsen met deze tandpasta, en helaas werkt het witmakende deel niet.
  Maar zoals je al zei heeft het wel een fijns smaak en het is vaak in de aanbieding, dus dat is dan wel weer een voordeel.

  • Kaya-Quintana
   Avary

   Nee, helaas niet 🙁

 • Tandarts Amsterdam

  Het klopt inderdaad wat je zegt, dat ook een tandarts je tanden niet binnen een week wit kan krijgen, dus dan lukt het hoogstwaarschijnlijk ook niet met een tube tandpasta haha. Leuk om je review te lezen, ik heb meerdere mensen gehoord over dat deze tandpasta niet doet wat hij zegt..

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana