Een lijstje met doelen

Soms zit mijn hoofd heel erg vol met takenlijstjes van hier tot Tokyo. Ik moet dan nog zoveel doen, dat ik als het ware rondjes om mezelf heen draai. En nee, ik krijg dan uiteindelijk niet zoveel voor elkaar als ik wil. Met name de doelen die ik graag wil behalen voor mijzelf. Doelen die ik voor mijzelf heb gesteld als mens, zijn voor mij erg belangrijk. Ik heb een lijstje met doelen, die gek genoeg al jaren hetzelfde zijn.

Het zijn dus dingen die ik echt heel graag wil bereiken. Gisteravond heb ik om half twaalf in de avond een nieuw lijstje gemaakt. Veel doelen van jaren geleden staan er gewoon weer op, maar er zijn ook nieuwe doelen bijgekomen. Het maken van zo’n lijstje voor mijzelf vind ik heerlijk om te doen. Ik kan er echt helemaal in opgaan en alles tot in de details uitschrijven. Dat doe ik eigenlijk al zolang ik het mij kan herinneren.

Vroeger had ik als kind een schrift vol met plaatjes van puppies en honden, want ik wilde altijd heel graag een hondje. Maar omdat ik allergisch ben voor alles en nog wat, was dat geheel onmogelijk. Althans, dat dacht ik… Maar als ik iets wil dan bijt ik mijzelf erin vast en laat ik niet meer los. Zo kwam ik er dus rond mijn twaalfde achter dat er honden zijn, waar mensen met een allergie tegen kunnen. En ja, zo’n hondje heb ik gekregen. Ik kreeg er zelfs twee van mijn ouders.

Een lijstje met doelenPIN IT!

Lijstjes zijn eigenlijk voor mij altijd heel belangrijk geweest. Een lijstje met doelen zorgt voor rust in mijn hoofd. Ik hoef zo niet al mijn doelen constant te onthouden en ermee bezig te zijn. Ik kijk gewoon af en toe in mijn notitieboekje of ik print een lijstje uit. Mijn lijstjes zijn soms heel persoonlijk en ik wil ze ook niet aan andere mensen laten zien. De lijstjes in mijn roze notitieboekje of op mijn oude laptop zijn heel persoonlijk.

Voor mijn gevoel zijn die lijstjes mijn hele leven en ik bewaak ze met mijn leven, haha! Zonder die lijstjes zou ik namelijk regelmatig vergeten wat ik wil. Niet wat mijn werkgever, ouders, vrienden, vriendjes, huisdieren of de rest van de wereld van mij wil. Naar mijn mening gaan wij soms teveel op in wat de mensen om ons heen van ons verwachten. Mijn grootste angst is dan ook om op een dag doodongelukkig wakker te worden, omdat ik dan alleen maar heb gedaan wat andere mensen van mij verwachten.

Door mijn lijstjes kan ik heel dicht bij mijzelf blijven. Ik maak ze heel uitgebreid met een heel stappenplan, zodat ik precies weet wat ik moet doen om te komen waar ik wil zijn. De reden waarom ik dit aan jou vertel, is omdat ik denk dat iedereen dit zou moeten doen. Het is namelijk heel goed om eens echt na te denken over wat jij wilt. Droom, fantaseer en doe eens gek! Want er is veel meer mogelijk dan dat je denkt, echt waar!

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik ga regelmatig in gesprek met mijzelf. Ik vraag dan aan mijzelf: Hey Kay, maar wat wil jij dan? En dan geef ik antwoord middels mijn lijstjes. Zonder invloed van een ander komt alles naar boven wat ik echt belangrijk vind. In alle stilte van de avond vind ik mijzelf weer terug. De volgende dag zit ik weer vol inspiratie en motivatie, en doe ik wat ik graag wil. En ja, ik streep ook weleens doel van mijn lijstje af. Want dat mag als je een doel hebt behaald.

Heb jij voor jezelf ook een lijstje met doelen uitgeschreven of moet je dat nog doen?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram via @KayaQuintana, see you there!

Comments

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana