Etos banana powder

De Ben Nye banana powder is een van mijn favoriete fixing powders. Deze powder leerde ik kennen door de make-up artist van Kim Kardashian. Banana powder wordt gebruikt om te fixeren, corrigeren en om te highlighten. Daarom zit deze powder standaard in mijn make-up kit voor opdrachten. Ik heb gelukkig een grote pot klaarstaan, want het is een lastig verkrijgbaar product in Nederland. De Etos banana powder* zou daarom een goed alternatief kunnen zijn. Deze banana powder is deze maand uitgekomen en ik heb de poeder al getest. Uiteraard heb ik een kritisch review voor je klaarstaan, so let’s get the party started!

etos banana powder

Product: Banana powder

Merk: Etos

Cijfer: 6

Belofte: ‘De nieuwste hype in make-up land is banana powder. Gebruik de zijdezachte, losse poeder als highlighter of all over om je make-up te fixeren en voor een flawless finish. Bevat ultrafijne, licht reflecterende pigmenten voor een prachtige glow,’ aldus het Etos persbericht.

Prijs: €5,99

etos banana powder review

Voordelen: De kleur is echt geel en dat is erg belangrijk voor een banana powder. De gele kleur helpt namelijk bij het corrigeren van een te roze foundation. Ik heb veel banana powders gezien die niet zo goed gepigmenteerd waren, dus hierop scoort Etos punten. Je kunt met deze powder een te roze foundation redelijk goed corrigeren. De Etos banana powder is ook heel zacht en glad van structuur zoals ze beloven.

Hierdoor is de poeder makkelijk aan te brengen met bijvoorbeeld een kabuki brush. Je kunt ook makkelijk in laagjes werken en de dekking ietsje opbouwen. Ik heb op de onderstaande foto’s drie laagjes aangebracht en zoals je kunt zien benadrukt de poeder niet mijn poriën. Een pluspunt want dat betekent dat deze poeder niet snel cakey over zal komen. De sifter (vergietje) in het doosje vind ik ook erg prettig, omdat je gemakkelijk de poeder in het dekseltje kunt schudden.

etos banana powder

Nadelen: Als ik de Etos banana powder vergelijk met de echte van Ben Nye, dan merk ik het volgende op. De Etos banana powder is zoals beloofd zacht van structuur, maar daardoor kan ik mijn huid niet goed matteren. Ik kan nergens de ingrediëntenlijst vinden van deze poeder, maar ik denk dat er siliconen inzitten. Dat zou die zijdezachte structuur verklaren. De echte banana powder bevat als het goed is geen siliconen en voelt daardoor echt poederachtig aan.

De Ben Nye banana powder voelt echt aan als een poeder, hierdoor kun je beter fixeren en matteren. Er zit ook talk in dat huideigen oliën goed opneemt waardoor je huid lang mat blijft. De Etos banana powder hield met name mijn t-zone nog geen uurtje mat. Ik heb over het algemeen een redelijk droge huid, dus als je een vettige huid hebt zou ik deze banana powder overslaan. Als laatste vind ik het niet fijn dat er kleine glansdeeltjes in de poeder zitten. Een banana powder hoort gewoon lekker mat te zijn, maar dat is deze van Etos helaas niet.

Een korte heads up over de verpakking! Er zit een sticker over de sifter heen die je eraf moet trekken. Helaas trok ik ook meteen de sifter uit het doosje, die zit dus niet zo goed vast. Wees dus voorzichtig want anders vliegt alle poeder door de kamer!

banana powder dupe

Conclusie: De Etos banana powder is dus mooi van kleur, makkelijk op te bouwen en zeer betaalbaar. De finish is mooi, maar matteren doet deze banana powder niet zo goed. Ik zou daarom zelf deze poeder niet snel uit de kast pakken. Etos geeft aan dat je de poeder ook all over kunt gebruiken of als highlight. Als highlight is deze poeder naar mijn mening al helemaal niet geschikt. Daarvoor kun je toch echt het beste een highlighter aanschaffen.

Als je de Etos banana powder toch wilt gebruiken, dan zou ik deze na een fixerende poeder gebruiken. De banana powder kun je dan als face finish gebruiken als je graag een beetje glans wilt creëren. Eventueel zou je de banana powder ook op je huid zonder foundation kunnen gebruiken om je teint een beetje op te frissen. De Etos banana powder vervangt in ieder geval niet de Ben Nye banana powder en als make-up artist zou ik je deze dan ook niet aanraden.

Wat vind jij van de Etos banana powder?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram en Snapchat voor meer updates, thanks doll!

etos banana powder review

budget banana powder

etos banana powder

etos banana powder

Aanbrengen met een kabuki brush

etos banana powder swatches

Links de Ben Nye banana powder en rechts de Etos banana powder

ben nye banana powder

Close up met links de Ben Nye banana powder en rechts die van Etos

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.