Fashion: Kwaliteit boven kwantiteit

Ik ben goed bezig met het langzaam maar goed aanvullen van mijn garderobe. Zoals je wellicht al weet heb ik die een tijdje geleden uitgedund. Hierdoor heb ik bijna geen kleding meer en moet ik dus weer kleding kopen. Echter heb ik besloten dat ik dat graag wil doen op de minimalistische manier: kwaliteit boven kwantiteit. Vanaf het begin van 2016 koop ik enkel kleding, schoenen en accessoires van goede kwaliteit.

Uiteraard ook enkel als ik het echt leuk vind en nodig heb. In dit artikel wil ik graag wat tips met je delen om hetzelfde te doen. Want naar mijn mening betekend gek zijn op fashion niet zoveel mogelijk kopen, maar het opbouwen van een fantastische en duurzame garderobe. Dit heb ik overigens moeten leren, want zoals veel meiden was ik gek op shoppen. Maar ik kwam vrij weinig thuis met dingen waar ik echt blij mee was, so let’s go!

kwaliteit boven kwantiteit

Wat vind je echt leuk?

Draag jij eigenlijk wel wat je echt leuk vindt? Ik heb dat een lange tijd niet gedaan. Ik kocht kleding omdat het in was of omdat ik dacht dat het mij goed zou staan. Soms kocht ik ook kleding omdat ik dacht dat je veel kleding nodig had om toffe outfits te creëren. Dit jaar ben ik begonnen met kledingstukken kopen die ik echt leuk vind en mij goed staan. Daarvoor heb ik goed gekeken naar diverse merken, stijlen, mijn figuur en mijn favoriete celebs.

Je kunt namelijk kleding heel leuk vinden, maar als het je niet staat dan heb je er niets aan. Kijk ter inspiratie bijvoorbeeld eens naar celebrities met hetzelfde lichaamstype en een kledingstijl die jij leuk vindt. Match die style met merken die passende kledingstukken verkopen. Ik kom dan bijvoorbeeld uit bij French connection, Samsøe Samsøe, Ted Baker, Tommy Hilfiger, Karen Millen, Calvin Klein en Filippa K. En dan is het tijd om te shoppen!

fashion kwaliteit boven kwantiteit

Alles passen en proberen

Passen is belangrijk en ik mag het van mijzelf niet meer overslaan. Ik pas alles om te zien of het goed staat, echt lekker zit en of het echt past bij de style die ik voor mijzelf wil creëren. Door het passen zie ik ook meteen of de kwaliteit goed is. Zo kijk ik of knoopjes wel stevig op blouses en jassen zitten. Ik kan dan ook checken of de stof doorschijnend is en prettig aanvoelt. Het voorkomt veel miskopen en veel dingen weer retourneren.

Designer items zijn niet altijd goed

Alhoewel ik graag meer geld uitgeef aan kleding, laat ik mij zeker niet misleiden door de merknamen. Zo zijn er veel designertassen die voor veel geld over de toonbank gaan, maar niet eens van leer zijn. Al vind ik een tas nog zo mooi, als de tas niet van leer is dan koop ik hem liever niet. Ik wil namelijk echt alleen producten die lang meegaan en bestaan uit duurzame materialen indien dat mogelijk is.

Duur is dus niet altijd beter, blijf checken of de kleding wel voldoet aan jouw eisen. Naar mijn mening kun je dus ook een goedkoper item kopen. Zolang het kledingstuk past bij jouw stijl, figuur en het echt bijdraagt aan je garderobe. Al heb ik er zelf voor gekozen om niet meer te kopen bij winkels zoals H&M en Primark. De kwaliteit is naar mijn mening prut en dat geldt ook voor de pasvormen. Het geldt wat ik daar bespaar geef ik uit aan betere merken.

nederlandse fashion blog

Setjes maken

Vroeger kocht ik in de wilde weg kledingstukken, die uiteindelijk niet bij de rest van mijn kleding pasten. Dit jaar probeer ik heel bewust setjes te maken, zodat ik alles kan dragen. Tijdens het shoppen bedenk ik mij dus heel goed waar ik naar op zoek ben. Pas dat bij ten minste een broek of top die ik al heb? Zo nee, is het dan verstandig om een heel nieuw outfit te kopen? Of kan ik beter naar iets op zoek gaan waarmee ik een half outfit kan afmaken?

Dit vind ik nog best wel lastig om te doen, want als ik eenmaal in de winkel ben zie ik heel veel leuke dingen. Uiteraard koop ik het graag allemaal, maar dat zou een slecht idee zijn. Om geld te besparen kijk ik dus goed of ik setjes kan maken met de nieuwe top die ik op het oog heb. Zo liet ik eerder een top hangen, die ik na het checken van mijn garderobe alsnog heb gekocht. Echter liet ik een jeans toch in het vak liggen omdat ik al eenzelfde soort jeans had.

Let jij ook meer op kwaliteit boven kwantiteit tijdens het shoppen?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook op Instagram en Snapchat via @KayaQuintana, thanks!

vanilia t shirts

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.