Het kerstdiner 2015

De kerst is nu echt afgelopen en gister ging mijn laatste VlogMas video online. En het klinkt misschien een beetje raar, maar ergens ben ik blij dat de kerst is afgelopen. Het geeft een soort rust, omdat ik weet dat het nieuwe jaar eraan komt. En op de een of andere manier heb ik daar heel veel zin in. Mijn vrienden en ik zeggen het al een tijdje, 2016 wordt een goed jaar. Maar eerst kijk ik graag nog even terug op mijn kerstdiner.

zalmtartaartjes

Ik hou nu eenmaal heel erg van koken en ik vind het heel leuk om van tevoren menu’s te bedenken. Dit jaar wilde ik graag iets anders doen als voorgerecht. Ik besloot een zalmtartaartje te maken met rauwe en gerookte zalm. Het recept heb ik even van Albert Heijn gepikt en mijn eigen draai eraan gegeven. Zo heb ik de tartaartjes niet op een bord maar in een plastic champagne glas gepresenteerd, dat ziet er veel chiquer uit.

honey chicken

Zoals eerder gezegd in mijn vlogs wilde ik graag honey chicken maken. Ik vind dat nu eenmaal super lekker! Het is malse kipfilet in een krokant jasje van deeg, met daarover een laagje zoete honingsaus. Je maakt het af met wat sesamzaadjes voor een extra crunch. Normaal gesproken serveer ik er ramen noodles bij, maar daar kan mijn moeder helaas niet tegen. Dus werd het longtong rijst met gegrilde ananas en zoetzure saus.

appelcompote met ijs

Als laatste besloot ik om warme appelcompote te serveren met pavlova en ijs. Echter had ik iets teveel zoetigheid bij de appels gedaan, waardoor het toetje net iets te zoet naar mijn smaak uitviel. Gelukkig vonden mijn zusje en vader dat niet zo erg, die aten het zo op! Ik heb iets met desserts die warm en koud combineren. Deze versie moet ik dus nog even verbeteren zodat de zoete verhoudingen beter met elkaar matchen.

Het kerstdiner maken was in ieder geval super leuk om te doen. Ooit wil ik een keer echt goed uitpakken met een prachtig gedekte tafel en heel veel vrienden. Dan wil ik echt van alles maken en serveren, zodat je echt een hele avond lekker kan tafelen. Daar ben ik namelijk gek op! Hopelijk had jij ook een leuke kerst en ik ben erg benieuwd naar wat jij hebt gegeten of hebt gekookt.

Let me know,

Kaya-Quintana

P.S. Alvast een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

Comments
 • Monique

  Hoi Kaya,

  Zou je misschien het recept willen delen van de Honey Chicken? Vandaag zelf geprobeerd, smaakte erg lekker! Maar die van jouw ziet er nog lekkerder uit. Dus ik ben zeer benieuwd hoe je hem maakt! πŸ™‚

  Liefs! Monique

  • Kaya-Quintana
   Monique

   Zeker, die staat op de planning πŸ˜€

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana