Huidverzorging: Sublime soft, micellaire oogmake-up remover van L’oreal

Ik besloot eens iets anders te proberen namelijk een micellaire make-up remover. Ik kocht er eentje van L’oreal genaamd Sublime soft voor gevoelige ogen. Deze micellaire gel zou kalmerend moeten werken voor de huid rondom de ogen en toch goed make-up verwijderen. Er zit geen parfum in, is geschikt voor gevoelige ogen en de gel is hypoallergeen, klinkt goed! Echter is mijn ervaring met deze gel niet zo fantastisch.

sublime soft micellaire gel kalmerende oogmake-up remover l'oreal

Micellaire reinigingsgel zou als volgt moeten werken; In de gel zitten moleculen die uit twee delen bestaan. Het eerste deel trekt water aan en stoot vetten af terwijl het tweede deel juist vetten aantrekt maar water afstoot. De moleculen sluiten hierdoor het vuil in maar blijven door het eerste deel als het ware op water drijven. Hierdoor zou je gemakkelijk vuil van je gezicht af kunnen wassen, zonder agressieve middelen te gebruiken.

l'oreal micellaire make-up remover

Echter kreeg ik mijn gezicht met deze micellaire gel niet goed schoon. Oogschaduw kreeg ik er niet af, mascara bleef perfect zitten en foundation werd er enkel een beetje vlekkerig van. Eyeliner en mascara kreeg ik er ook al niet goed mee af. Ja, deze gel voelt erg prettig aan want eigenlijk voel ik er niets van. Het maakt mijn huid niet trekkerig of droog en ik zou het eigenlijk niet eens hoeven af te spoelen. Allemaal erg aantrekkelijk voor iemand met een droge en gevoelige huid.

l'oreal micellaire reiniger

Erg effectief is deze reinigingsgel dan niet en ik kan me dan nu ook niet echt voorstellen dat micellaire make-up removers het zo goed doen. Want alhoewel mijn huid er tot mijn verbazing er goed op reageert, blijft mijn make-up eigenlijk zo goed als net aangebracht op mijn huid achter. Voor mij is dit een gevalletje “don’t believe the hype.” Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw mening over micellaire make-up removers en of jij er een betere ervaring mee hebt dan ik.

Wat is jouw favoriete micellaire make-up remover?

Kaya-Quintana

P.S. Handig artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

micellaire reiniger huidverzorging

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • pamela

  ik gebruik de garnier micellaire reiniger voor mijn gezicht en die werkt echt super! ik hoef maar 1 keer over heel mijn gezicht te gaan en mijn make-up is er af. voor mijn ogen gebruik ik hem niet omdat het bij erg prikt, ik ben echt hele gevoelige ogen.

  • Kaya-Quintana
   pamela

   Ik ga die van garnier ook maar eens testen, ik hoor er veel goeds over 😀

 • Sara

  Ik ben er gek op! Maar dan geen gel hoor, gewoon t water. Heb ze van alle merken gehad. Van granier en L’Oréal zijn toch wel m’n favoriet! Ik gebruik t echt voor alles! Bijvoorbeeld bij zilveren kettingen, dan laat t een donker laagje achter op m’n nek. Zelfs dat gaat er moeiteloos van af. Ook make-up van kleding etc verwijderd ik met micellair water! Top spul!

 • faat

  Ik heb die van Nivea en die bevalt goed!

 • fleur

  Ik gebruik die van Bioderma, heel fijn is ie. In Nederland is ie niet te koop,maar in Belgie en Frankrijk wel

  • Kaya-Quintana
   fleur

   Goede tip! Ik ga maar eens online kijken dan 😀

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana