Kies een serum voor je gezicht

Ze bestaan al jaren, maar toch komen ze nu pas echt meer in de aandacht te staan: serums. Serums zijn fantastisch als je jouw huid extra goed wilt verzorgen. Toch weet niet iedereen wat een serum is, wat het voor je huid kan doen en waarom je er een zou kunnen gebruiken. Ik gebruik al jaren serums aangezien ze mijn huid al vele malen hebben verbeterd. In dit artikel leg ik je dan ook graag uit wat een serum voor je gezicht kan betekenen, let’s go!

Wat is een serum?

Een serum is een vloeistof of gel voor je gezicht waarin je van de ingrediënten een hogere dosis terugvindt dan in een crème. Een serum voor je gezicht is vaak op waterbasis, maar tegenwoordig kun je er ook veel vinden op oliebasis. Een serum voor je gezicht heeft vaak een specifiek doel. Denk aan extra hydrateren, verstevigen, zuiveren of anti-age. Daarom vind je in veel serums ingrediënten zoals hyaluronzuur, ciramiden, antioxidanten, anti-inflammatoire en peptides terug. Ingrediënten die je niet altijd of in een lagere dosis in normale crèmes kunt vinden.serum voor je gezicht

Waarom zou ik een serum gebruiken?

Een heel goede vraag, want een serum kost meestal meer dan een gewone crème. Dat komt omdat er dus een hogere dosis van de ingrediënten inzit. Persoonlijk gebruik ik graag een serum om mijn huid extra te hydrateren en een boost te geven. Soms is een gewone dagcrème gewoon niet voldoende en versterkt een serum het effect van een crème. Daarnaast zitten er in serum soms ook ingrediënten die een normale dagcrème mist.

Je kunt een serum voor je gezicht dus inzetten voor een extra boost of een specifiek doel. Ik gebruik bijvoorbeeld graag een serum met hyaluronzuur. Hyaluronzuur houdt namelijk water vast waardoor de droogtelijntjes op mijn gezicht als sneeuw voor de zon verdwijnen. Er zijn ook serums die helpen bij pigmentvlekjes, een doffe teint of het verstevigen van je huid. Maar ook als je het maximale uit je gewone crème wilt halen is een serum een goed idee. De keuze is reuze en er is voor iedereen een goed serum verkrijgbaar.

een serum gebruiken

Zo gebruik je een serum

Een serum breng je altijd aan op een schone huid voor alle andere crèmes. Je kunt een serum voor je gezicht zien als een primer. Het is eigenlijk de basis voor je gehele skincare routine. Serums trekken snel in, maar de meeste laten je huid ietwat stroef en trekkerig achter. Dit komt omdat je ze als het ware moet activeren door er een crème overheen aan te brengen. Serums bevatten namelijk met opzet een aantal ingrediënten die normale crèmes wel hebben niet.

Zo bevatten normale crèmes meer aqua ofwel water, vetten of oliën. Veel serums bevatten hyaluronzuur dat water vasthoudt en zonder een normale crème na het aanbrengen van een serum, mis je dus water in je huid. Zonder een crème heeft zo’n serum dus onvoldoende water om vast te houden waardoor het zijn werk niet kan doen. Breng dus altijd eerst een dun laagje serum aan, laat deze even intrekken en gebruik daarna je crèmes.

Een serum voor je gezicht

To serum or not to serum

Ik las ooit eens op de site van Jetske Ultee dat serums ‘niets’ zijn. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens omdat ik er daadwerkelijk resultaat van zie. Uiteraard moet je niet alles geloven wat merken je beloven, maar naar mijn mening en ervaring zijn er toch enkele serums die het echt goed doen. Je moet gewoon goed de ingrediëntenlijst lezen en een serum kiezen dat bij jouw wensen past. Hier een paar van mijn favoriete en zeer bekende serums voor je gezicht:

1. Lancôme Genifique serum (mijn favoriet, lees mijn review)
2. Estee Lauder Advanced night repair (zeer bekend)
3. Clarins Bi-Phase serum (een betaalbaar toppertje voor de zeer droge huid)
4. Rodial Snake booster oil (op oliebasis, lees mijn review)
5. Clinique Even better dark spot corrector (perfect voor pigmentvlekjes)
6. Sans soucis Peptid booster (komt binnenkort uit via Douglas)
7. Biotherm Aquasource Deep serum (voor de zeer droge huid)
8. Ahava Dead sea osmoter concentrate (hydratatie en een mooie glow, lees mijn review)
9. Clinique Smart custom-repair serum (voor de doffe huid)
10. The body shop Vitamin E moisture serum (voor de droge huid)

Welk serum gebruik jij graag?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer beauty updates, see you there!

serum kopen

wat doet een serum

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.