Lifestyle: Minimalisme in je kledingkast

Minimalisme in je kledingkast, whut!? Als je dat vroeger aan mij had gevraagd, dan had ik met hand en tand mijn kast verdedigd. Er ging niks uit, er ging alleen maar in. Echter schreef ik vorig jaar al dat ik in 2016 eindelijk eens een goede garderobe wil hebben. Om dat voor elkaar te krijgen bedacht ik mij dat minimalisme inzetten een goed idee is. En nee, minimalisme betekent niet dat je alles weg moet doen en niets mag kopen.

Minimalisme staat simpelweg voor enkel houden en kopen wat je echt nodig hebt en blij van wordt. Dus als jij blij wordt van twintig jurkjes in de kast, dan koop je gewoon twintig jurkjes. Eigenlijk is minimalisme wat onze moeders ons vroeger al leerde. Opruimen, uitzoeken, weggooien en houden wat nog goed is. En het is makkelijker dan je denkt en het kost je maar een paar uurtjes. Ik vertel je graag hoe ik begonnen ben, let’s go!

minimalisme in je kledingkastPIN IT!

Ondergoed en lingerie

In mijn laatste vlog vertelde ik je al dat ik mijn ondergoed en lingerie had uitgezocht. Dat is in mijn ogen ook waar je moet beginnen als je een garderobe gaat opbouwen. Ondergoed en lingerie van goede kwaliteit en met een goede pasvorm zijn superbelangrijk. Ik heb afgelopen weekend daarom al het ondergoed in mijn kast uitgezocht. Ondergoed met gaatjes, verkleuringen en een slechte pasvorm heb ik eruit gegooid. Nu heb ik enkel mooi en prettig zittend ondergoed over. Daarnaast puilt mijn mand met ondergoed niet meer uit, yes!

Basics

Ik hou van basics! Ik heb dan ook minimaal vijf dezelfde zwarte T-shirts in de kast liggen. Echter blijf ik ze ook dragen als er gaten inzitten en er vlekken zo groot als schilderijen op zitten. Maar dat mag dus niet meer! Ik gooi dus alle basis shirtjes die verkleurd en kapot zijn weg. Omdat ik vaak basics draag heb ik daar meer in de kast van hangen. Zonder basics kan ik mijzelf niet aankleden, dus investeer ik (denk ik) meer in basics dan de gemiddelde dame.

Jeans en broeken

Alle broeken die niet lekker zitten heb ik nu toch echt weggedaan. Ik draag ze toch niet en vervolgens lagen er al enkele jeans en broeken jaren in de kast. Ik heb ze aan mijn moeder en zusje gegeven die ongeveer dezelfde maat hebben als ik. Ik wil graag investeren in duurdere jeans van Levi’s en andere merken. Omdat die beter bij mijn lichaamsvorm passen dan de goedkope jeans die ik vroeger kocht bij de H&M.

minimalistische sieraden

Tops

Hier heb ik gewoon te weinig van. Ik heb maar een witte blouse, die ik bijna nooit draag. De rest van alle tops die ik in de kast heb hangen, zijn te klein en oud. Tops vinden vind ik erg moeilijk. Ik vind gewoon niet zo heel veel leuk en in winkels zoals Zara kan ik niet slagen qua pasvorm. Ik zoek dus nog naar de perfecte oplossing hiervoor. Ik denk dat vrouwen met een klein en curvy postuur mij wel begrijpen. Het is altijd of te klein of te groot, zucht… Heb jij dus nog een tip voor mij, dan hoor ik het graag!

Schoenen

Deze winter heb ik mij er goed aan gehouden. Ik heb maar twee paar winterschoenen gekocht en de schoenen van vorig jaar er weer bij gepakt. Ja, ik ben best een beetje trots op mijzelf. In deze vlog kon je al zien hoeveel schoenen ik eerder al weg deed. Voor mij betekent minimalisme in je kledingkast ook minder schoenen kopen. Met name minder schoenen met printjes en grappige designs. Ik draag namelijk toch het liefst zwarte schoenen en pumps.

Sieraden

Ik ben erachter gekomen dat ik gewoon geen sieradenmeisje ben. Toch kocht ik jarenlang goedkope sieraden bij de H&M en Accessorize, terwijl ik ze bijna nooit draag. Met name omdat ze verkleuren, ik er uitslag van krijg en ringen nooit echt goed passen. Mijn sieraden ga ik dus binnenkort uitzoeken. Wat kapot is gaat weg en wat nog goed is geef ik aan familie. Vorig jaar was ik al gestart met het kopen van sieraden van kwaliteit, zoals deze oorbellen van Swarovski. Zodat ik toch een paar mooie items heb voor tijdens een feestje of event.

Accessoires

Mijn tassen en accessoires staan nog op de planning. Enkele jaren geleden ben ik al begonnen met het kopen van designertassen. Simpelweg omdat designers mooiere modellen verkopen. Daarnaast zijn ze vaak van leer en steviger dan een goedkopere tas. Ik heb dus al enkele goede tassen verzameld, maar er liggen nog een hoop in de kast die ik niet gebruik. Maar van tassen kan ik moeilijk afstand nemen, dus dat kan nog wel even duren.

Hoe minimaliseer jij je kledingkast?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram via @KayaQuintana voor meer fashion!

minimalistische kleding

Comments

    Hey Doll, want to save some time?

    Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

    Love, Kaya-Quintana