Sporten met dumbells

Niet te geloven dat ik nog nooit over mijn dumbells heb geschreven, terwijl ik ze elke week gebruik. Ik kocht ze ongeveer twee of drie jaar geleden, toen ik net op mijzelf woonde. Ik was vastbesloten om thuis meer te sporten en ik heb mij aan mijn eigen afspraak gehouden. Sporten met dumbells heb ik ook altijd leuk gevonden. Zo pakte ik ze er vroeger op de sportschool er ook graag bij.

Zoals je kan zien zijn mijn dumbells niet zo heel zwaar, ze wegen maar een kilo. Ik wil eigenlijk overstappen naar drie kilo, zodat ik beter mijn spieren kan opbouwen. Daarvoor moet ik wellicht toch terug naar de sportschool, want daar liggen de dumbells voor het oprapen. Mijn dumbells kocht ik voor nog geen โ‚ฌ7,- in de supermarkt, haha! Ja, geen idee waarom de AH ze ooit verkocht maar het was wel handig.

sporten met dumbells

Ik gebruik mijn dumbells tijdens het squatten om het zwaarder te maken. Hoe meer gewicht je weer omhoog moet tillen, hoe harder de spieren moeten werken. Hello good looking booty! Maar ik gebruik mijn dumbells ook voor lunges, buikspieroefeningen, arm en rug oefeningen. Persoonlijk vind ik oefeningen voor de rug en armen heel erg leuk om te doen. Ik probeer mijzelf echt uit te dagen om het steeds langer vol te houden.

Als je ook wat vaker wilt sporten dan raad ik je echt aan om dumbells te kopen. Ik zou persoonlijk gaan voor minstens twee kilo of een kilo als je voor het eerst gaat sporten. Ik sport zelf graag met de tv aan of een gezellig muziekje op de achtergrond. En als je dumbells in huis hebt, dan heb je gewoonweg geen excuus om niet te sporten. Je hebt immers alles wat je nodig hebt al in huis.

een kilo dumbells

Op mijn blog kan ik je helaas niet laten zien hoe ik mijn oefeningen doe. Echter heb ik wel de onderstaandeย handige infographic gevonden waarop een paar van mijn favoriete oefeningen staan. Binnenkort zal ik er ook een video van maken, maar zo kun je alvast aan de slag. Overigens wil ik je wel aanraden om te checken bij een professional of je de oefeningen juist uitvoert. Zo kun je onnodige blessures en spierpijn voorkomen.

Ben jij al aan het sporten met dumbells?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig via Snapchat en Instagram via @KayaQuintana, thanks!

sporten met dumbells

dumbell workout

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Deisy

  Wat een leukers zeg! Ik ben ook heel lang op zoek naar dumbells voor thuis, alleen ben ik bang dat ik steeds nieuwe moet kopen haha. Ik merk dat in de sportschool ook: ik pak steeds zwaarder en vind dat ook een uitdaging voor mezelf. Maar voor 7 euro valt dat allemaal nog best wel mee. Dus heel erg bedankt voor je tip dame.

  • Kaya-Quintana
   Deisy

   ๐Ÿ˜€

 • Roos

  Ze hebben bij de Lidl en de Tiger ook veel dumbells te koop voor weinig geld!

  • Kaya-Quintana
   Roos

   Cool, bedankt voor de tip! ๐Ÿ˜€