L’occitane Solidarity balm

Who loves shea butter? I love shea butter! Dit mooie cosmetica ingrediënt is namelijk heel goed voor de (droge) huid. Shea butter wordt gewonnen uit de noten van de Afrikaanse Karité boom. Het is een plantaardig product dat vaak in cosmetica gebruikt wordt omdat het goed helpt met hydrateren. Je vindt het daarom ook terug in de L’occitane Solidarity balm. Deze shea butter balm* is speciaal ontwikkelt om ondernemende vrouwen te helpen. Je kunt deze voor €5,- bij L’occitane aanschaffen en de winst gaat naar het speciale L’occitane fonds.

l'occitane solidarity balm

Het schattige blikje is voorzien van een deksel die je er makkelijk vanaf kunt draaien. De roze print is gebaseerd op Afrikaanse batikstoffen die ze daar vaak in kledingstukken verwerken. De L’occitane Solidarity balm bestaat voor het grootste gedeelte uit organische shea butter. Je vindt er ook extract van viooltjes in terug voor een zachte bloemige geur. Verder vind je in deze balm o.a. bijenwas, glycerine en zonnebloemolie terug.

solidarity balm

Shea butter is op kamertemperatuur namelijk niet vloeibaar en niet makkelijk uit te smeren. De andere ingrediënten zorgen er dus voor dat de L’occitane Solidarity balm makkelijk te gebruiken is. Zelf gebruik ik al jaren producten met shea butter zoals de hand cream met shea butter van L’occitane. Tevens gebruik ik graag de body butter met shea butter van The body shop. Deze nieuwe balm van L’occitane is met name geschikt voor je lippen.

loccitane solidarity balm

Ik gebruik deze lip balm dan ook al een paar dagen en merk zeker verschil op. Mijn mondhoeken zijn namelijk erg droog en stonden op punt van ‘scheuren.’ Nu ik de L’occitane Solidarity balm gebruik merk ik dat mijn mondhoeken minder droog zijn. Heb je dus net als ik snel last van een droge huid, droge plekjes, schilfers of eczeem? Dan raad ik je aan om eens een product met shea butter te gebruiken om te hydrateren en te verzachten, I love it!

Welk shea butter product heb jij al eens gebruikt?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig via Bloglovin voor meer huidverzorging tips, see you there!

l'occitane solidarity balm

Comments

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana