review

Mavadry nail polish dryer van Mavala

Nagellak, ik ben er gek op. Maar het constant wachten tot de nagellak droog is, vind ik heel irritant. En dan vooral als ik heel lang heb gewacht en het alsnog niet echt droog is. Hierdoor heb ik een paar maanden heel weinig zin gehad, om ook maar iets aan mijn nagels te doen. Toen ik nog bij de Douglas werkte, lakte ik af en toe de nagels van klanten. Daarna gebruikte ik altijd de Mavadry of de dry spray van Herôme. En dat leek altijd super goed te werken. In juli besloot ik dus zelf eens zo’n flacon Mavadry aan te schaffen. Nu bijna twee maanden verder, heb ik een goed oordeel kunnen vormen. So let’s get this review started!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Mavadry nail polish dryer

Merk: Mavala

Cijfer: 10

Belofte: Mavadry droogt de nagellak binnen enkele seconden. Vermindert schilferen en voorkomt vegen en vlekken. Brengt glans en geeft meer bescherming aan uw manicure.

Prijs: €8,95 voor 150ML via Douglas winkel en €10,12 via de online webshop van Douglas

Voordelen: Een lekkere grote flacon waar je heel lang mee kan doen. Je hebt namelijk helemaal niet veel nodig van dit product, om je nagels snel te laten drogen. Er zit een spray cap op waardoor je gemakkelijk over je nagels kunt sprayen. Verder valt de flacon lekker snel op door de rode kleur en is het eigenlijk best licht qua gewicht.

Ik ben echt heel erg verbaasd door deze spray. Want ik had toch wel mijn bedenkingen er bij. Ik heb bijvoorbeeld ook de Drip and Dry van OPI gehad. En die zorgde er niet alleen voor dat mijn nagellak sneller droogde, maar het liet ook sneller los. En bij de Mava dry heb ik daar helemaal geen last van gehad. Zelfs met vijf laagjes nagellak (base/top coat, twee keer een laagje gekleurde nagellak en crackle polish) was mijn nagellak echt binnen twee minuten helemaal droog. En mijn nagellak ging ook niet sneller chippen dan normaal.

Hierdoor was ik eigenlijk wel een beetje verbaasd. Ik ging dus eigenlijk zoeken naar nadelen van de Mava dry spray. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan er geen eentje vinden. Ik heb ook meerdere merken geprobeerd met deze spray. Ik heb nagellak van Essie, OPI en Barry M gebruikt en gedroogd met deze spray. En ze bleven allemaal langer en beter zitten. Maar ook de glans die Mavala belooft, blijft lang aanhouden. Ook was ik bang dat mijn huid zou uitdrogen van de spray. Maar ook dat gebeurde niet.

Nadelen: Tja, nadelen kon ik dus echt niet vinden bij deze spray. Je moet alleen wel goed de instructies lezen. Veel mensen doen dat nooit, dus let daar even op. Je moet deze spray pas aanbrengen nadat je het allerlaatste laagje nagellak en top coat hebt aangebracht. Je moet een minuutje wachten na de laatste laag en dan kun je de Mavadry aanbrengen. Als je de spray eenmaal hebt aangebracht, kun je er volgens Mavala niets meer over heen aanbrengen. Anders verstoor je het droog proces, denk ik.

Conclusie: De prijs is top in vergelijking met andere merken en soortgelijke producten. Je krijgt ook genoeg product om er zeker een half jaar mee te doen. Ik ben verkocht. Er is gewoon niets verkeerd aan de Mavadry en ik ben daar eigenlijk nog steeds verbaasd over. Het werkt dus met elk merk nagellak en je nagellak is binnen drie minuten droog. En dan bedoel ik ook echt droog. Je kunt je nagels stoten, aanraken en bewegen maar de nagellak is echt droog.

Kaya-Quintana

P.S. Ik ben super blij met deze spray. Heb jij wel eens een dergelijk product gebruikt?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Sonja Vogel
  20 augustus 2012 at 20:49

  Wow, klinkt echt geweldig! Ik moet dit hebben! Bij mij duurt het namelijk soms echt serieus uren voordat de nagellak echt ‘stoot droog’ is als het ware. Ga ik halen, bedankt! XX

  • Reply
   Sophie
   20 december 2012 at 19:39

   Ja, dat heb ik ook en dan bedoel ik echt 4 uur. Als ik 1 dun laagje doe gaat het wel goed en die laat ik dan 1 uur drogen en het tweede laagje dat vaak nog dunner is is pas na 4 uur droog. Ik heb geen idee hoe het komt en ik heb het bij alle merken. Dus dit wil ik graag proberen !

 • Reply
  Vraag van de week: Waar vind ik grote glitter nagellak? | Kaya-Quintana
  11 september 2012 at 15:01

  […] Voor de old school glitter lovers onder ons heb ik ook een heel mooie budget nagellak van het merk Paris memories. Dit merk is te vinden bij de Dirx drogisterij en kost €2,-. Deze nagellak is ook in het zilver te koop en is perfect als je van de wat fijnere glitters houdt. Deze nagellak droogt wel erg langzaam dus veel geduld hebben is belangrijk. Je kunt natuurlijk ook het proces versnellen met een product zoals de Mava dry spray. […]

 • Reply
  Nagels: New years eve nail art, ombre en flakies effect | Kaya-Quintana
  19 december 2012 at 10:28

  […] • Base/top coat, ik gebruikte de Ultra gloss nail shine van Essence • Essie Aruba blue en Sexy divide • Essence special effect topper #08 Night in Vegas • Nail art sponsje van Essence • Mava dry spray […]

 • Reply
  Winnen: Mava dry nail polish dryer | Kaya-Quintana
  18 januari 2013 at 15:35

  […] je nagellak super snel en blijft het langer mooi. Al het moois over deze spray kun je hier lezen in mijn review. Om te winnen moet je even de volgende stappen […]

 • Reply
  Order preview: H&M trend en Mac guilty passions | Kaya-Quintana
  28 januari 2013 at 15:00

  […] een mailtje dat mijn pakketje van Douglas is verstuurd, yay! Ik heb daar twee nieuwe flessen van de Mava dry spray gekocht. Eentje voor de give away en eentje voor mij. Toen ik daar toch aan het shoppen was, […]

 • Reply
  Nagels: Barbie glitz nail art | Kaya-Quintana
  18 juni 2013 at 09:33

  […] • Basecoat maakt niet uit welk merk • Lovie dovie van Essie • Princesses rule van OPI • Glorious aquarius nail art topper van Essence • Ultra gloss nail shine top coat van Essence • Rhinestones via Ebay of Action • Dotting tool van Essence of Ebay • Mava dry spray […]

 • Reply
  Nagels: Party nail art met glitter smile line | Kaya-Quintana
  19 november 2013 at 09:42

  […] verder gaat. Maak gebruik van een goede top coat zodat al je moeite beloond wordt. Je kunt ook de Mava dry spray gebruiken om de duur van je nagellak te verlengen. You will love […]

 • Reply
  Nagels: Milky glitz manicure met L’oreal en Essence | Kaya-Quintana
  10 april 2014 at 08:55

  […] maak altijd gebruik van de Mavala dry spray, zonder deze spray wil ik niet eens mijn nagels lakken. Deze spray verstevigd mijn manicure, […]

 • Reply
  Nagels: Hema Quick dry silicon drops | Kaya-Quintana
  16 juli 2014 at 14:01

  […] ik dat niet voor elkaar met deze druppeltjes. Ik houd het voorlopig dus maar even mijn favoriete Dry spray van Mavala. Uiteraard ben ik wel benieuwd naar jouw ervaring met deze Dry […]

 • Reply
  Nagels: Sally Hansen Miracle gel nagellak en top coat - Kaya-Quintana
  2 oktober 2014 at 10:10

  […] vind. Hetzelfde resultaat bereik ik namelijk ook met gewone nagellak, top coat en mijn geliefde Mava dry spray. Gewone nagellak zit op mijn nagels meestal vijf dagen goed dus waarom zou ik meer geld uitgeven […]

 • Reply
  Nagels: Russian navy van OPI - Kaya-Quintana
  19 februari 2015 at 06:01

  […] waren en bracht ik de Inglot breathable top coat er over heen aan. Als laatste ging mijn favoriete Mava dry spray er over heen en was mijn nail art design af. Als ik nu naar mijn nagels kijk word ik helemaal blij. […]

 • Reply
  Nagels: 3 dotting tool nail art designs - Kaya-Quintana
  16 maart 2015 at 06:00

  […] Voor deze drie nail art designs gebruikte ik enkel budget producten. Uiteraard kun je alles naar je eigen smaak aanpassen, en deze drie designs als inspiratie gebruiken. Ik gebruikte in ieder geval Island coral en Snow me white van Sinful colors. Van Bourjois gebruikte ik een gouden glitter nagellak genaamd Enchanting potion. Als top coat gebruikte ik de Breathable top coat van Inglot en de Mava dry spray. […]

 • Reply
  Essence Express dry spray voor je nagellak - Kaya-Quintana
  6 april 2017 at 06:01

  […] bent een trouwe lezer als je weet dat ik jaren geleden helemaal gek was op de Mavadry spray. Dat ben ik nog steeds, maar helaas is deze sneldrogende spray voor je nagellak lastig […]

 • Leave a Reply