Maybelline Fit me matte and poreless foundation review

De Maybelline Fit me matte and poreless foundation ligt al een tijdje in de winkels. Zoals je weet is de normale Fit me foundation een van mijn favoriete foundations. Deze verzorgt een mooie gezonde glow, maar in sommige gevallen is een matte finish gewenst. Daarom wilde ik heel graag de matte versie van deze foundation testen. Eerlijk gezegd denk ik dat de Fit me collectie van Maybelline een van de beste drugstore foundation collecties ooit is. In dit artikel vertel ik je dan ook graag wat ik van deze nieuwe versie vind.

Maybelline Fit me matte and poreless foundation

Product: Fit me matte and poreless foundation voor de normale tot vettige huid

Merk: Maybelline

Cijfer: 9

Belofte: ‘Fit Me Matte and Poreless is de nieuwe foundation van Maybelline die zich aanpast aan de ondertoon en textuur van jouw huid, en heeft een natuurlijke, matte finish. Voor de perfecte fit met jouw huid! Waarom het werkt? De foundation is geschikt voor een normale tot vette huid en heeft een matte finish. De formule met micro-poeders beheerst glans en verbergt poriën,’ aldus Bol.com

Prijs: €9,99 via Bol.com en diverse drogisterijen

Maybelline Fit me matte and poreless foundation review

Voordelen

De prijs is naar mijn mening heel erg fijn en maakt deze foundation heel betaalbaar. De Maybelline Fit me matte and poreless foundation heeft ook een aantal tinten met een gele ondertoon waardoor ik ook bij Maybelline terecht kan. Heb je een heel lichte of licht getinte huid kun je ook terecht bij deze collectie. Via Bol.com vond ik zelfs twee mooie donkere tinten, yeah! Ik heb zelf een lichte tint gekozen, namelijk de 110 porcelain.

Fit me matte and poreless foundation review

Zoals je op de foto’s kunt zien krijg je met een laagje een medium, maar toch natuurlijke dekking. De structuur van de Maybelline Fit me matte and poreless foundation is vloeibaar en is makkelijk uit te werken. Je hebt ook niet al te veel nodig om je gezicht met een mooi laagje foundation te bedekken. Zoals je op de foto’s kunt zien is de finish mat, maar niet dof of poederig.

Maybelline Fit me matte and poreless foundation

Hier was ik een beetje bang voor, maar zelfs met fixing powder ziet deze foundation er niet cakey uit. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de Fit me powder van Maybelline gebruik en die is heel fijngemalen. Zou je een dikkere poeder gebruiken dan zou de foundation wel wat cakey eruit kunnen zien. Terug naar de foundation want de structuur en de finish zijn dus erg fijn. Je kunt eventueel een extra laagje aanbrengen voor een hogere dekking.

Maybelline fit me foundation review

De foundation droogt namelijk snel op waardoor je makkelijk de dekking kunt opbouwen. Omdat er een gele ondertoon in de door mij gekozen kleur zit, verdwijnen rode plekjes en vlekjes als sneeuw voor de zon. Voor deze review ben ik ook een paar keer gaan sporten met deze foundation op mijn gezicht. Een zogenaamde sweat test, haha! Tot mijn verbazing bleef de foundation redelijk mat tijdens het sporten.

Maybelline Fit me matte and poreless foundation porcelain

De kleur Porcelain op mijn huid

Mijn neus en voorhoofd gingen na een tijdje wel glimmen, maar niet zo heftig als ik verwachtte. Als laatste moet ik ook zeggen dat ik merk dat deze foundation de poriën zoals beloofd als het ware glad trekt. En alhoewel deze tint voor mij nu net iets te licht is, lijkt deze zich inderdaad een beetje aan mijn teint aan te passen. Na ongeveer een half uurtje lijkt de foundation iets geler te zijn zoals mijn eigen ondertoon. Mocht ik toch wat bruiner worden dan zal ik wel een tintje ‘bruiner’ moeten kopen.

Maybelline Fit me matte and poreless swatches

Links met foundation, rechts met enkel een swatch

Nadelen

Een groot nadeel is het niet, maar ik had liever een flacon met een pompje gehad. De tube is makkelijk om mee te reizen omdat die niet kan breken, maar doseren gaat iets minder makkelijk. Daarnaast werkt het ook iets minder schoon omdat de foundation zelf niet afgeschermd blijft van de buitenlucht.

Maybelline Fit me matte and poreless

Full face met de foundation

Conclusie

Deze foundation is wat mij betreft weer een toppertje van Maybelline. De Fit me collectie vind ik sowieso fantastisch en deze matte versie is een goede toevoeging. De foundation blijft op mijn huid minstens acht uur mooi zitten en droogt mijn huid niet uit. Op dit moment is mijn huid een beetje droog met wat schilfertjes door de kou. Toch zorgt de Maybelline Fit me matte and poreless foundation er voor dat dit niet extra benadrukt wordt. Ben je nog op zoek naar een matte, comfortabele en betaalbare foundation?

Check dan zeker de Maybelline Fit me matte and poreless foundation, I love it!

Kaya-Quintana

P.S. Wat vind jij van deze foundation? Bekijk ook al mijn andere reviews!

Maybelline Fit me matte foundation review

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Natascha - Tinsel

  Ziet er goed uit! En voor die prijs is hij zeker eens het proberen waard 🙂

  • Kaya-Quintana
   Natascha – Tinsel

   Yes, ik ben er ook echt blij mee 😀

 • Anke

  Heb deze foundation ook, ik vind hem ook super. Bij mij is hij heel natuurlijk en hou echt van het matte effect. Echt super!

  • Kaya-Quintana
   Anke

   Ja, vind ik ook en lekker betaalbaar 😀

 • Elisa

  Gaat jouw voorkeur uit naar de eerder gereviewde Fit me foundation of deze matte? Ik twijfel dus ben benieuwd waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat en waarom 🙂

  • Kaya-Quintana
   Elisa

   De originele Fit me is mijn favoriet omdat ik een droge huid heb en graag een dewy finish heb 😀 De matte versie zal ik waarschijnlijk meer gebruiken in de zomer als mijn huid wat vettiger is 😀

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana