perfume

DKNY sweet delicious geuren

Is het een cupcake? Nee, het is een nieuwe geur. Eigenlijk is het niet één geur maar drie nieuwe geuren. En deze nieuwe geuren van DKNY hebben pattisier Johnny luzzuni geïnspireerd om er een cupcake recept bij te ontwikkelen. Krijg je al trek? Mooi, want met het onderstaande recept kun je zelf deze cupcakes maken. De cupcakes zijn gebaseerd op de geurnoten die in de drie nieuwe geuren te vinden zijn. De eerste geur heet Tart key lime en bevat zoals de naam doet vermoeden, een aardige dosis limoen. Maar ook de volgende noten zijn in deze geur samengebracht: bergamot, sinaasappelschil, mandarijn, neroli, basilicum, macaron, gember en violet. Een zoete geur met een pittig randje, perfect als je een niet te zoete geur wilt.

De tweede geur heet Pink macaron en moet je volgens DKNY laten watertanden. Doormiddel van de volgende noten zou je gegarandeerd trek krijgen in een macaron: nectarine, kumquat, granaatappel, marsepijn, houtsoorten, tonkabonen, amber en bloemblaadjes. Ik stel me hier een zoet meisje voor die stiekempjes een beetje stout is. Een meisje waarbij niets is wat het lijkt maar ze ruikt wel lekker, haha!

Dan de laatste versie van deze geurdrieling. Deze heet Creamy meringue en is een tikkeltje fris in vergelijking met de andere twee geuren. De noten bestaat uit limoen crème, bergamot, crêpe suzette (frans pannenkoekje), gele fresia, plumeria, passiebloem, droog cederhout, witte amber en als laatste musk. Ik denk dat ik het meest zou neigen naar deze laatste geur. Vooral door de passiebloem, dat vind ik zo’n heerlijke geur! Ze zijn vanaf deze week te ruiken bij Ici paris, die als enige parfumerie deze nieuwe geuren mag verkopen. Deze geuren zijn wel limited editions dus op is op. Voor 50ML betaal je €37,60, daarvoor krijg je een mooie medium flacon mee naar huis.

Nieuwsgierig geworden? Loop dan eens de Ici paris in en bekijk op je gemak al het nieuws.

Love,

Kaya-Quintana

P.S. Hier is het overheerlijke recept van Johnny!

Amandel cupcake

  • 140 gram boter
  • 1⁄2 kop suiker
  • 2/3 kop amandalmeel
  • 2 eieren
  • 1⁄2 theelepel amandelextract
  • 1 kop bloem
  • 1⁄2 theelepel bakpoeder
  • 1⁄2 theelepel soda
  • 1⁄2 theelepel zout
  • 2/3 kop zure room
  • 1 sinaasappel, sap en schil

Sinaasappelcurd

  • 3 eieren
  • 8 eiwitten
  • 2/3 kop verse sinaasappelsap
  • 1 vanilleboon geschraapt
  • 1 kop suiker 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • sinaasappelschil van 1 sinaasappel

Rozenwater meringue

  • 1.5 kop suiker
  • 1⁄2 kop water
  • 150 gram lichte kandijsiroop
  • 6 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 2 liter rozenwater

Gesuikerde kumquats

  • 2 kopjes water
  • 1,5 kop suiker
  • 100 gram lichte kandijsiroop
  • 12 Kumqats

Gekristalliseerde rozenblaadjes

  • 12 organische rozenblaadjes
  • 2 eiwitten
  • 2 theelepels water
  • 1 kop fijne suiker

Stap 1) Amandel cupcake Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de papieren cups klaar. Meng de boter en suiker totdat er een lichte en fluffy mix ontstaat. Voeg de amandelmeel toe en mix, voeg de eieren daarna stuk voor stuk toe. Zeef de droge ingredienten en voeg ze toe aan de botermix. Mix de zure room en sinaasappel schil- en sap. Vul de cups 3⁄4. Bak ze totdat een cake-tester schoon terug komt, ongeveer 20 minuten. Laat ze afkoelen.

Stap 2) Sinaasappelcurd Meng het eerste gedeelte in een schaal en klop totdat het een zachte substantie wordt. Plaats de schaal op een waterbad en klop totdat het dik wordt. Verwijder van het vuur, zeef door een fijne zeef, klop de boter en sinaasappelschil erdoor. Doe het mengsel in een bakje en wrap het in folie. Laat ‘s nachts afkoelen.

Stap 3) Rozenwater meringue Meng het water, suiker en kandijsiroop in een pot en mix het goed. Zorg ervoor dat de binnenkant van de pot goed schoon is. Breng aan de kook en gebruik een snoepgoed thermometer, kook tot 235 graden. Roer ondertussen de eiwitten met de suiker (andere helft) in een elektrische mixer totdat deze vol en schuimig wordt, maar niet droog. Als de suiker de juiste temperatuur heeft bereikt, giet dan de suiker voorzichtig op de bodem van de schaal en roer totdat deze bijna koud wordt. Voeg dan het rozenwater toe.

Stap 4) Gesuikerde kumquats Combineer het water, suiker en kandijsiroop in een pot en breng het aan de kook. Snijd de kumquats in de lengte in de helft. Schep de zaden uit met een lepel en gooi ze weg. Voeg de kumquats toe aan de pot gevuld met koud water, breng het aan de kook en filter het. Herhaal dit blancheerproces 2 keer. Voeg de kumquats toe aan de pot met siroop en laat het pruttelen. Zet het vuur lager en pocheer de kumquats voorzichtig totdat ze een beetje doorschijnend worden, na ongeveer 25 minuten. Laat ze afkoelen in de siroop.

Stap 5) Gekristalliseerde rozenblaadjes Klop de eiwitten met het water totdat het schuimt. Drenk de blaadjes voorzichtig in het eiwit. Verwijder overtollig eiwit en bedek ze volledig met suiker. Leg ze plat op een rekje en laat ze ‘s nachts drogen in een oven die uit staat.

Stap 6) Snijd een deel in het midden van iedere cupcake weg tot op de bodem en vul dit met de sinaasappelkwark. Decoreer de meringue er mooi op en plaats de gesuikerde kumquat en gekristalliseerde rozenblaadjes. Besprenkel tot slot met granaatappelzaadjes.

You Might Also Like

  • RosaAbrikosa

    Die geurtjes zien er zo leuk uit! Ik denk dat ik voor de roze zou gaan 🙂