Online tools voor je bedrijf

Nu ik al een tijdje over ondernemen schrijf, krijg ik steeds meer vragen van misschien wel jou. Heel leuk, want daardoor kan ik je goed helpen met ondernemen. Mijn artikelen over ondernemen zijn namelijk niet enkel bedoeld om te motiveren en te inspireren. Ik wil je graag praktische tips en tricks meegeven waar je meteen mee aan de slag kunt. In dit artikel deel ik dan ook graag handige online tools voor je bedrijf. Deze tools gebruik ik ook heel graag voor mijn media en pr-bureau.

online tools voor je bedrijf

Evernote

Voor Evernote betaal ik graag! Als groot fan van notitieboekjes kan ik niet zonder dit handige onlineprogramma. Evernote is namelijk een online notitieboekje waarop je al je notities kwijt kunt. Tevens kun je alles delen met je team of slechts bepaalde notitieboekjes delen. Je kunt zelf bepalen wie welk boekje ziet en kan bewerken. Mijn bedrijf werkt veel met freelancers waardoor ik zo makkelijk zicht kan houden op wie wat ziet. Ik begon met de gratis versie van Evernote, maar stapte al snel over naar de premium versie.

Ik betaal €59,99 per jaar zodat diverse documenten zoals Pdf’s, presentaties, plaatjes etc kan opslaan. Ik kan zo ook oude versies van mijn notitieboekjes inzien, handig! Evernote maakt het voor mij mogelijk om makkelijk to-do lijstjes, roosters, documenten en handige informatie met mijn collega’s te delen. Wij kunnen ook in Evernote chatten waardoor wij elkaar snel iets kunnen doorgeven. Je kunt overigens nog veel meer met Evernote, maar dat kun je allemaal op hun site lezen.

kaya quintana

Trello

Trello is een online whiteboard en wat mij betreft echt een musthave voor mensen die graag methodisch werken. Je kunt middels Trello een board aanmaken voor diverse to do lijstjes. In het Trello account voor Bloggers and Brands heb ik dan ook een zo’n board aangemaakt. Op dit board staan verschillende onderwerpen en heb ik voor alles een to do, doing en een done lijstje. Voor mij is het heel prettig als ik voor mij kan zien wat er nog gedaan moet worden, waar iemand mee bezig is en welke taken al afgerond zijn.

Het fijne is dat je middels Trello ook met een heel team kunt werken in hetzelfde board. Zo zie je precies wie met wat bezig is. Je kunt opmerkingen plaatsen in de lijstjes, deadlines stellen en taken of teamleden een kleurtje geven. Ik geef ook altijd aan wanneer een taak afgerond is zoals het betalen van een factuur. Handig voor de administratie of als je even snel wilt checken wanneer een taak is afgerond. Trello is overigens gratis, handig!

online tools voor je bedrijf

Timely

Mijn collega’s en ik gebruiken graag apps en websites zoals Timely. De naam verklapt al een beetje wat de website doet. Timely houdt de tijd voor je bij evenals de kosten per medewerker. Aangezien wij bij Bloggers and Brands vaak op project of uurbasis werken, moeten wij die uren wel goed bijhouden. Toen ik net begon met ondernemen hield ik de tijd slecht bij, met als gevolg dat ik niet altijd wist hoeveel tijd en geld een project kostte.

Door Timely kwamen wij erachter hoe lang het bijvoorbeeld duurt om een persbericht na te kijken. Hierdoor kon ik de tarieven van mijn bedrijf aanpassen zodat wij geen verlies kunnen leiden. Inmiddels weet ik door Timely hoe lang ik bezig ben met diverse taken. Ik gebruik de website en de timer dan ook niet zo veel meer. Ik weet nu namelijk precies hoe lang wij met diverse projecten bezig zijn en kan dat ook makkelijk aan onze klanten doorgeven. Timely is wat mij betreft een aanrader omdat je gratis erachter kunt komen hoeveel jouw tijd echt waard is.

Dit zijn mijn drie favoriete online tools die je dus tot op zekere hoogte gratis kunt gebruiken. Ik hoop dat je er iets aan hebt en met deze tools jouw workflow kunt verbeteren. Je kunt met deze tools ook prima als digital nomad werken, handig! Laat je een weten of je iets aan dit artikel hebt gehad?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer business tips, see you there!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Carolien

  Wat handig. Vooral de laatste met het bijhouden van uren. Dankjewel voor het schrijven van deze tips.

  • Kaya-Quintana
   Carolien

   Geen probleem, ik ben blij dat je er iets aan hebt 😀