lifestyle personal

Personal: Structuur trutje of plan muts?

Een hele lange zomervakantie zonder enige verplichtingen. Heerlijk! Tot ik van mezelf begin te merken dat er helemaal niets meer uit mijn handen komt. Plots raak ik in paniek en voel ik mezelf gigantisch nutteloos. Daarom houd ik van structuur. Ik houd er van om te weten wat ik de komende week ga doen. Op welke dagen ik ga werken, welke dagen ik kan bloggen en wanneer ik niets hoef te doen. Mijn agenda heb ik altijd bij me. En als ik die een keer vergeet, voel ik me naakt.

Ik schrijf er bijna alles dat ik moet weten in op. Van korte notities, songteksten, telefoonnummers, grappige quotes en losse papiertjes. Ik vergeet ook snel wat ik heb gedaan. Door mijn agenda kan ik altijd even terugkijken en weet ik weer precies waar ik was en waarom. Al duurt het soms wel even voordat ik mijn eigen handschrift heb ontcijferd, haha! Want ik schrijf altijd heel snel en slordig. Ik schrijf alleen mooi als ik de tijd en de ruimte heb. Een doktershandschrift is niets vergeleken bij mijn slordige schrift. Het zou net zo goed een geheime taal kunnen zijn.

Maar zelfs in mijn handschrift zit structuur. Zo schrijf ik bepaalde woorden standaard aan elkaar. En weer heel andere worden met losse blokletters. Structuur, I love it! Zelfs als het voor een ander absoluut geen logica is. In de ochtend gaat dan ook altijd eerst mijn Imac aan als ik uit bed kom. Dan ga ik naar de douche om alles op te frissen. Vervolgens zet ik een muziekje op en doe ik een klein dansje, kleed ik me aan en regel ik alles omtrent mijn blog. Ontbijten? Uhm, dat vergeet ik bijna altijd. Ik herinner me altijd op het nippertje dat ik nog even een bakje cruesli met yoghurt moet eten. Dan word het hondje uitgelaten, pak ik mijn tas en ga ik weg. En als ik vrij ben, ga ik lekker opruimen, bloggen of relaxen met vrienden.

Als plan muts ben ik heel blij dat de school weer begint. Je herkent het misschien wel. Het opnieuw schoolspullen kopen (die ik eigenlijk niet nodig heb), mijn nieuwe tas inpakken, rooster checken en plannen. Het is heerlijk om, deze keer voor de waarschijnlijk de laatste keer, de student uit te hangen voor een jaar lang. Om te weten dat ik straks ben afgestudeerd ben. En ik ben als plan muts nu al aan het plannen wat ik na mijn diploma uitreiking ga doen. Ik zit vol plannen, ideeën en gedachtes over mijn toekomst.

Een plan hebben is goed. Geen plan hebben is ook een plan. Dan plan je namelijk onbewust leuke en spontane gebeurtenissen. Soms heb ik als plan muts bewust geen plan. Dan doe ik maar wat en dat is heerlijk. Dan laat ik alles op me af komen en ga ik er gewoon voor. Op de een of andere manier krijg ik daardoor nieuwe energie. Maak ik fantastische dingen mee en leer ik de mooiste mensen kennen. Yes, ik ben een plan muts en een structuur trutje. En ik ben er trots op, hihi!

Maar zoals je vast al hebt begrepen heb ik dus nu alweer een volgend plan. En moet ik me houden aan mijn structuur, want anders gaat het hier weer fout. Mijn leven zou een gigantische chaos zijn zonder mijn structuurtjes en plannetjes. Ondertussen heb ik alweer drie nieuwe ideeën voor een blogartikel en moet ik ook nog even recht leren. Dan moet ik nog even de hond eten geven en opruimen. Oeh, had ik al gezegd dat ik ook nog even mijn nieuwe kleding op kleur, soort en grote moet inruimen?

Verder heb ik helemaal niets te doen hoor! Want het is nog zomervakantie en ik heb geen verplichtingen…

Kaya-Quintana

P.S. Structuur trutje, plan muts of allebei, wat ben jij?

You Might Also Like

  • katrien

    Ik ben beide een beetje. 😉