Persoonlijk: OMG, ik heb een twenties crisis

Ik weet niet of ik de enige vijfentwintigjarige ben die dit heeft, misschien ben ik wel gewoon een beetje gek. Correctie, ik ben een beetje gek. No doubt about it! Moving on… Ik weet niet precies wat het is maar deze maand was het er ineens. Ik schrok er eigenlijk een beetje van want ja… Ook ik word een dagje ouder. Om precies te zijn ben ik nu een kwart eeuw oud, sjezum! Ik heb nog vijfenzeventig jaar te gaan voordat ik bij de honderd ben en dat is een nog aardig lange tijd. Zeker als je je bedenkt dat je rond je vijftigste alweer als “oud” gezien wordt.

Als ik nu in de spiegel kijk dan zie ik in gedachte al de rimpels in mijn gezicht springen. Ik ben bang dat ik een van dezer dagen mijn eerste grijze haar zal tegen komen. En ja, dan ga ik echt eens even heel hard huilen. Ik merk ook dat ik ineens anders over mijn toekomst denk. Dingen die eerder belangrijk leken zijn nu echt totaal nutteloos of juist heel belangrijk. Sommige doelen heb ik al bereikt en sommige lijken nog zo ver weg. Zo heb ik mijn eigen huis, mijn eigen bedrijf, leuke vrienden en een fantastische familie.

Aan de andere kant merk ik dat bijna al mijn vrienden en kennissen al kinderen hebben, getrouwd zijn of daar mee bezig zijn. Ik heb de keuze gemaakt om dat alles niet te doen. Ik wil van mijn leven genieten en kinderen passen daar niet bij. Een leuke man wil ik wel maar ik merkte vorige week op dat ik gewend ben om alleen te zijn. Alleen zijn is ook heel makkelijk naar mijn mening. Ik kan doen wat ik wil, ik hoef met niemand rekening te houden en ik hoef die enge verliefdheidfase niet door. Maar hoe krijg ik dan ooit een leuke man?

twenties crisisPIN IT!

Al in de war van mijn gedachten? Ik in ieder geval wel, haha! En dat is precies wat ik bedoel. Alles leek zo helder en duidelijk maar nu ik vijfentwintig ben, begin ik te twijfelen aan sommige dingen. Waren mijn keuzes wel goed? Moet ik niet heel snel mijn koers veranderen? Waarom is mijn beste vriendin daar in haar leven en ben ik echt nog niet eens op de helft? Automatisch ga ik mezelf vergelijken met leeftijdsgenoten en mijn vrienden. Die heeft een koophuis, die heeft een fulltime baan, de ander studeert nog maar reist heel veel.

And what the hell am I doing??? Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt heel blij met mijn leven. Het is meer een soort onbestemd gevoel dat me verteld dat ik iets ben vergeten. Dat ik iets over het hoofd zie waar ik spijt van zal krijgen. Misschien is dit geen midlife crisis maar een twenties crisis, bestaat er zoiets? Misschien is het gewoon het begin van het nieuwe jaar. Iedereen is bezig met goede voornemens, nieuwe doelen en hard werken aan hun dromen. Misschien raak ik daar van in de war. Waarom ik je dit vertel? Ik heb eigenlijk geen idee, haha!

Waarschijnlijk denk je: “Whut!?” Je bent het in ieder geval al van me gewend dat ik af en toe de gedachten uit de donkerste hoekjes van mijn brein met je deel. Eigenlijk omdat ik weet dat ik altijd een antwoord van iemand zal krijgen. Jij en andere lezers geven regelmatig goede adviezen, comments en handige tips. Alhoewel dit artikel redelijk random is, ben ik alsnog benieuwd naar jouw ervaring. Ik weet dat veel lezers van mijn site in de twintig zijn. Treedt naar voren en vertel mij, heb jij ook een twenties crisis?

Of moet ik gewoon eens langs de psycholoog?

Kaya-Quintana

P.S. Never stop doing what you love

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Sylvia

  Haha, herkenbaar hoor 😉 Het lijkt net of hoe ouder je wordt, hoe meer je over dingen begint te twijfelen. Op m’n twaalfde had ik in gedachten m’n hele leven al uitgestippeld, maar ik ben er inmiddels al een tijdje achter dat dat zo niet werkt 😉

  • Kaya-Quintana
   Sylvia

   Klopt maar dat is soms wel lastig, hihi!

 • laura

  zo blij dat je hierover schrijft! herken alles wat je zegt!

 • farah

  Hoi Kaya,

  Heel herkenbaar dit. Mijn advies is geniet lekker van je eigen leven en doe alles op je eigen tempo.

 • femketje

  Ik snap je wel, begin ook over mijn leven na te denken als wanneer ga ik trouwen en krijg ik kids.. kijk niet naar anderen want uiteindelijk volgt iedereen zijn eigen weg 🙂

 • Sophie

  Je bent niet de enige. 😉 Misschien dat dat een geruststelling is. Ik ben net 26 geworden en dat ik nog geen duidelijke toekomstplannen heb (lees: not a damn clou), zie ik ook als vrijheid; ALLES kan!! Tegelijkertijd is dat ook wel weer een beetje angstaanjagend, zoals ook duidelijk wordt in deze docu: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/280226
  Ach ja, iedereen klooit maar wat aan, heb ik ’t idee.. Zelfs vriendinnen die het heel goed voor elkaar hebben en een duidelijke richting in hun leven hebben, doen ’t ook maar een beetje op de gok en op hoop van zegen. Je weet nooit wat de toekomst brengt! Go with the flow en uiteindelijk komt alles wel goed. 😉

  • Kaya-Quintana
   Sophie

   Bedankt voor de link, die ga ik vanavond eens bekijken.

 • Mandy

  Zeer herkenbaar!
  Ik 26, happy single, alleen wonend met twee valkparkieten!
  Ik werk 34 uur in de kinderopvang waar je continu jonge gezinnen ziet.
  Ook in collega/vrienden kring! Maar I don’t care.
  Heb daar zooooo nog geen zin in!
  Maybe later, maar dat zie ik dan wel weer,…..
  Dussssz you are not alone, I am there with youuuuuu 😉

  • Kaya-Quintana
   Mandy

   Hahha yeah! High five!

 • Maartje

  Heel herkenbaar. Alles lijkt zo goed te gaan totdat je opeens hoort dat die gaat samen wonen en die verwachting is. Ik krijg dan echt stress momenten.. Maar volgens mij is heeft elke twintiger dat wel. En twijfelen is als je het mij vraagt helemaal niet erg. Als maar niet elke dag is. Ik denk dat iedereen zijn leven wel beetje anders had uitgestippeld toen hij/zij 16 was… No need for a psycholoog!

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana