Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil review

Met Philosophy heb ik een intense haat-liefdeverhouding. Zo kreeg ik eerder een gigantisch nare allergische reactie door de Hope in a jar cream, maar ik gebruik wel al jaren met plezier de Microdelivery scrub. De afgelopen twee weken heb ik de Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil getest. Ik ben namelijk altijd op zoek naar cleansers die mijn huid niet uitdrogen en zo min mogelijk onnodige ‘heftige’ ingrediënten bevatten. Deze cleanser van Philosophy leek aan al deze punten te voldoen. Check mijn review voor alle details, let’s go!

Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil

Product: Purity made simple mineral oil-free facial cleansing oil

Merk: Philosophy

Cijfer: 7

Belofte: ‘De mineral oil-free cleansing oil is ontwikkeld om de huid dagelijks op een milde wijze te reinigen. De diepreinigende combinatie van natuurlijke oliën (geen minerale oliën) maakt de huid perfect schoon en lost alle sporen van make-up op. Ook waterproof make-up en verzacht en hydrateert de huid’, aldus Philosophy via Ici Paris.

Prijs: €24,35 via Ici Paris

Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil review

Voordelen

Alhoewel het een oil cleanser is voelt de cleanser niet olieachtig aan. De structuur is zelfs heel waterig waardoor je op moet passen niet te veel uit het flesje te schenken. De Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil is makkelijk aan te brengen op je gezicht. Omdat het zo vloeibaar is kun je het snel verdelen en dus redelijk snel je gezicht reinigen. Je ziet ook snel eventuele make-up oplossen in de olie.

mineral oil-free facial cleansing oil

Je moet de olie wel op een droog gezicht aanbrengen om vervolgens in te masseren. Zelf had ik de fout gemaakt om het op een vochtig gezicht aan te brengen. Simpelweg omdat ik dit automatisch doe bij al mijn andere cleansers, maar dan werkt de oil cleanser dus minder goed. Deze cleansing oil vind ik zelf met name prettig om te gebruiken na het sporten. Ik heb dan vaak geen make-up op mijn gezicht waardoor ik lekker snel mijn huid kan opfrissen.

Philosophy cleansing oil

Door het transpireren tijdens het sporten krijg ik namelijk weleens puistjes. De Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil helpt om thuis snel alle ongewenste bacteriën weg te wassen. Het grootste voordeel is dat de cleanser mijn huid echt zacht en gehydrateerd achterlaat. Soms vergeet ik zelfs een crème aan te brengen omdat het niet nodig lijkt. Daarnaast merk ik ook echt dat mijn huid schoner is dan voor het reinigen.

Philosophy cleansing oil review

Nadelen

Laat ik beginnen met de verpakking, want die vind ik behoorlijk irritant. Zoals aangegeven is de Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil behoorlijk vloeibaar zoals water. Hierdoor schenk ik al snel te veel cleansing oil uit de flacon. Het doseren is gewoon niet makkelijk en ik had liever een pompje op de verpakking gezien. Zeker omdat het een olie betreft die soms langs de verpakking naar beneden loopt. Hierdoor ligt er dan steeds een beetje olie op de glazen planken van mijn badkamerkast.

Philosophy cleansing oil

Alhoewel de cleanser oil perfect werkt op mijn huid zonder make-up, vind ik deze niet zo goed als ik wel make-up draag. Wanneer ik make-up draag heb ik vaak foundation, concealer, powder, wat blush en highlighter op. Als ik dat er echt allemaal vanaf wil krijgen moet ik twee a drie keer mijn gezicht reinigen met deze cleanser. Daardoor ben je wel heel snel door de cleanser heen die nu ook weer niet de goedkoopste is. Ik merkte dit op omdat ik witte handdoeken heb die alsnog onder de make-up zaten na het reinigen.

Philosophy beloofd ook dat je er waterproof make-up mee kunt verwijderen. Ik heb vooral gemerkt dat als het om waterproof mascara gaat dit niet echt goed gaat. Hiervoor moet ik toch echt de Take the day off cleanser van Clinique erbij pakken. Dat geldt ook voor sommige waterproof en long lasting lip liners, die kreeg ik er niet goed mee af. Daardoor moet ik dan alsnog een reinigingsdoekje erbij pakken en dat betekent extra werk.

Philosophy purity cleanser

Conclusie

De Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil is prettig voor de huid en is goed in het reinigen van je gezicht zonder make-up. Draag je wel make-up dan zou ik voor een andere cleanser kiezen. Je hebt te veel van de cleanser nodig om alles er echt goed af te krijgen en dan wordt het een duur grapje. Dit is dan ook de reden waarom ik deze cleanser waarschijnlijk niet weer opnieuw zou kopen.

Ik vind het echt niet erg om in huidverzorging te investeren, maar deze cleanser doet naar mijn niet wat het merk beloofd. Het feit dat ik mijn make-up er niet goed vanaf krijg en weer opnieuw moet reinigen vind ik niet fijn. Dat kost mij meer tijd, meer product en dus ook meer geld. Draag je weinig of geen make-up en wil je een zachte oil cleanser gebruiken? Dan is dit wel een goede keus, want de cleanser is daar perfect voor. Zeker als je een droge huid hebt.

Wat vind jij van de Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil?

Kaya-Quintana

P.S. Ik heb nog meer reviews geschreven, check them out!

Philosophy mineral oil-free facial cleansing oil kopen

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Malou | Blonde Blossom

  Hm, veel nadelen, maar voor na het sporten klinkt ‘ie inderdaad heel erg fijn! Ook heel voedend, omdat je zegt dat je soms vergeet crème op te doen. Ik vind dat je de review heel fijn en overzichtelijk hebt opgebouwd, trouwens! Malou x

  • Kaya-Quintana
   Malou | Blonde Blossom

   Goed om te horen, daar doe ik het voor! 😀

 • Anita

  Ik dacht in eerste instantie dat dit de ideale oplossing zou zijn als ik al mn makeup wil verwijderen maar na het lezen van je review denk ik toch dat ik dit laat liggen.

  • Kaya-Quintana
   Anita

   Ja,ik had er zelf ook meer van verwacht 🙁 Maar helaas niet genoeg voor echt goed make-up verwijderen.