Review: Hope in a jar for dry skin van Philosophy

Hope in a jar… Eerder wanhoop, pijn en uitslag in een potje. Nog nooit eerder heb ik zo’n erge allergische reactie gehad op een cosmetica product. Na ruim twee weken nadat ik ben gestopt met het gebruiken van de crème heb ik er nog steeds last van. Ik moest zelfs twee keer naar de huisarts voor medicijnen en hormooncrème om mijn huid te genezen. En blijkbaar ben ik niet de enige met een allergische reactie op deze crème. Meer weten over mijn nare ervaring? Lees dan snel door.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Hope in a jar for dry skin

Merk: Philosophy

Cijfer: 1

Belofte: Extra rijke moisturizer met antioxidanten die helpen om de huid te beschermen tegen invloeden uit je omgeving. Hydrateert diep en verzacht de droge huid. Helpt een balans vinden voor de vochtbalans en het behouden van de vochtlevels in de huid.

Prijs: €40,62

hope in a jar philosophy

Voordelen: De structuur van de dagcrème is zacht, romig en het voelt heerlijk koel aan op de huid tijdens het aanbrengen. Je hebt maar een klein beetje nodig om je hele gezicht van voldoende crème te voorzien. Tevens kon ik ook echt merken dat mijn huid gehydrateert werd en tijdelijk zachter aanvoelde.

hope in a jar review

Nadelen: De geur vind ik echt verschrikkelijk. Het ruikt heel sterk en een beetje steriel alsof er schoonmaakmiddel in zit. De uitslag kreeg na ongeveer drie dagen na gebruik. Het begon met wat kleine plekjes op mijn voorhoofd waardoor ik dacht dat mijn huid last had van de winterkou. Na vijf dagen had ik overal op mijn gezicht een allergische reactie. Omdat de reactie niet verdween na het gebruik van een hormoon zalf, heb ik de dokter gebeld.

Ik mocht bij de assistente langskomen die meteen opmerkte dat het geen eczeem (waar ik normaal gesproken soms last van heb) was maar een allergische reactie. Pas een paar dagen later bedacht ik me dat het enige wat die reactie had kunnen veroorzaken, de créme van Philosophy is. Ik ben toen direct gestopt met het smeren van de crème en mijn huid werd ook meteen minder rood.

philosophy hope in a jar for dry skin

Ik kocht de creme op 2 november bij de Ici paris waarna ik de crème meteen begon te gebruiken. Na twee weken hield ik daar dus mee op en het is nu 28 november. Op dit moment zijn mijn oogleden nog steeds in slechte conditie en mijn voorhoofd ligt ook nog in de kreukels. Na wat zoeken op internet kwam ik er achter dat ik niet de enige ben met zo’n heftige reactie op de Hope in a jar crème.

Via google kwam ik bijvoorbeeld deze blogger tegen met eenzelfde reactie. Op haar foto zie je wat rode vlekjes en zo begon het bij mij ook. Vervolgens ging het branden, werd het steeds roder en ging het gigantisch pijn doen. Hier en hier vond ik nog meer mensen met eenzelfde reactie. Weer een ander gaf aan dat ze vier dagen vrij had genomen en ook pilletjes van de dokter had gekregen tegen de reactie.

hope in a jar voor droge huid review

Tevens vond ik nog een blogger die ook een reactie kreeg op de Hope in a jar crème. Zij denkt dat het ligt aan de lavendel olie die in het product is verwerkt. Persoonlijk durf ik niet te zeggen aan welk ingrediënt het in deze crème ligt waardoor ik een reactie kreeg. Ik vind de uitleg van de bovenstaande blogger wel interessant maar of dat voor iedereen geldt durf ik niet zeggen.

Conclusie: Als je googled op Hope in a jar allergic reaction dan krijg je mega veel resultaten. Er zijn dames met enkel wat vlekjes maar ook dames die net als ik ziek thuis bleven omdat hun gezicht gigantisch veel zeer deed. Ik vraag me dan ook echt af hoe het kan dat ik (binnen Nederland) tot mijn allergische reactie alleen maar positieve dingen over deze crème heb gehoord.

hope in jar voor de droge huid

Bij Ici paris werd deze crème mij zelfs aangeraden omdat hij zo puur zou zijn. Het zou een no nonsens huidverzorging moeten zijn zonder nare ingrediënten. Omdat ik op dat moment zo graag van mijn droge huid af wilde, heb ik niet goed gekeken naar de ingrediënten. Er zitten namelijk twee soorten parabenen (ben ik allergisch voor) in, de lavendel olie en citric acid. Citric acid zou een natuurlijk parabeen zijn (houdt producten goed) maar ook gebruikt worden om een zurig smaakje aan eten en drinken toe te voegen. That can’t be good in skincare!?

hope in a jar nederlands review

Uiteraard kan ik niet veel goeds vertellen over deze crème. En eigenlijk vind ik dat best jammer, ik had zo gehoopt dat deze crème ook voor mij zou werken. De structuur is namelijk heel fijn en het hydrateren doet deze crème ook goed. Maar daar heb ik natuurlijk geen allergische reactie voor over. Daarnaast ben ik er nog een steeds een beetje verbaasd want de scrub van Philiosphy gebruik ik wel dagelijks zonder problemen.

Zucht… Tijd voor een nieuwe crème!

Kaya-Quintana

P.S. Handig zo’n uitgebreid review? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

hope in a jar philosophy verpakking

hope in a jar ingrediënten

hope in a jar allergic reaction

Brandende huid, opgezwollen oogleden en pijn

Allergische reactie door Hope in a jar

Allergische reactie door Hope in a jar

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • guusje

  Heftig! Dat verwacht je niet van een creme met zo’n mooie naam. Sterkte, hoop dat het snel weer opknapt!

 • me

  Ik neem aan dat je bent teruggegaan naar de parfumerie zodat ze er wellicht ook wat mee kunnen (b.v. eerst mensen proefjes meegeven i.v.m. een mogelijke reactie) en je uiteraard ook een kans hebt om je geld terug te krijgen?

  • Kaya-Quintana
   me

   Nee, ik ben niet terug gegaan want ik kwam er te laat achter dat het door de créme kwam. Daarnaast weet ik dat ze in Nederland mega moeilijk doen als het gaat om geld terug geven voor huidverzorgingsproducten

 • femketje

  Omg verschrikkelijk! Ik skip deze troep!

 • Larissa

  Jeetje wat een ellende!!! Ben je eigenlijk nog terug gegaan naar de winkel waar je hem hebt gekocht??

 • Tanimara

  Oh wat ernstig meis! Ja lavendel olie staat inderdaad bekens als een ingredient die de huid kan irriteren en zelfs vrije radicale kan vormen! Goed dat je dit zo laat zien!!

 • Yasmin

  OHMY!!! Wat erg maar wat goed dat je dit artikel hebt geschreven en je gezicht laat zien. Heel veel sterkte met je huid!

 • katrien

  Oeh, dat is minder. Vaak wordt er wel gedacht dat ‘pure’, natuurlijke ingrediënten per definitie niets misdoen, niet ‘naar’ zijn. Het tegendeel zie ik meermaals bewezen, de in een lab ontwikkelde stoffen zijn lang niet altijd slecht!

  • Kaya-Quintana
   katrien

   Klopt maar misschien dat het dus wel weer werkt voor een ander. Helaas niet voor mij 🙁

 • Lotte

  Oei !!

 • Eva

  Oei dat is niet fijn. Maar misschien kun je kijken of je wel tegen de amandel crème en de cold crème van Weleda kan. Die helpen mij altijd de winter maanden door zonder velletjes en kapotte huid. Ik kan dit ook op mijn eczeem plekken smeren als ik die heb op mijn gezicht en handen, die verminderen er zelfs door.

 • Ilona

  Wow wat een heftige reactie! Ik hoop dat het snel minder wordt!

 • Lizet

  Jeetje, wat een foto’s! Ik zou even naar de Ici Paris terug gaan als ik jou was.

 • beautybyts

  OMG wat een troep die creme. Deze ga ik nooooooooit kopen!

 • Debbie

  Zo, dat is een heftige allergische reactie zeg! Hoop dat je huid zich snel weer herstelt! Beterschap x

 • amy

  wauwww heftiggg!! ik heb zelf ook een hele gevoelige huid en eczeem, dezelfde creme gebruikt maar nergenst last van gehad.

 • Debbie

  Er zit veel producten al eindigen met äte”in de ingredienten en parabenen (alarmbellen). Vermijd als de pest. Goed dat je nu wel hersteld bent, lelijk ben je nooit!xx

 • Cynthia

  Ik schrok echt . Het lijkt me echt super hinderlijk om jouw type huid te hebben. Nou is mijn huid ook niet geweldig want ik heb vaak het zelfde als jou , als ik een creme gebruik word mijn gezicht vaak helemaal rood en opgezwollen en het jeukt heel erg !. Maar ik heb meestal zwistal op het wangetje creme en die is wel heel erg goed vind ik . ps ben super fan van je !. Ik vond het al jammer dat je zo weinig postte op youtube , maar nu snap ik het … Heel veel sterkte!, X 14 jarig fan meisje (ben al fan sinds ik 10 was :o)

 • chelsey

  oei dat is niet goed maar je maakt wel super leuke video’s hoor heb je gemist

 • marieke

  Dit is id eenheel erg heftige reactie die je niet vaak ziet .ik werk zelf bij een ici paris en ik kan niet voor alle vestigingen praten maar .philosophy wil heel graag weten als dit gebeurd daar leren ze ook van en jevkan in ieder geval proberen terug te gaan al krijg je maar een tegoedbon .ik denk zelf dat ze niet moeilijk doen .dat zou ik niet doen namelijk .sterkte !!

 • NailTalk

  Lees dit artikel nu nav je post over hydraterende creme. Jeeeee wat ERG zeg. Ik had hier nog nooit van gehoord! Blij dat je weer hersteld bent zeg.

 • Kirsten

  Ik was aan het surfen op internet op Philosophy allergische reactie en kwam op jouw blog terecht. Sinds een paar dagen heb ik de 3-1 cleaners. Naar super goede reacties was ik mega enthousiast en kocht ik de cleanser. Vanochtend werd ik wakker met rode oogleden die helemaal droog en pijnlijk aanvoelen. Toen ik jouw gezicht zag dacht ik hé, ik heb precies hetzelfde. Bedankt voor jou artikel en geen Philosophy meer voor mij.

  • Kaya-Quintana
   Kirsten

   Oh, gelukkig heb je wat aan mijn artikel. Is de allergische reactie al verdwenen? Ik hoop het wel voor je 😀

 • Leonie

  Hier ook iemand die deze allergische reactie heb van de creme. Ook na drie dagen, ik ben gelijk gestopt met het product. En terug gegaan naar ici paris. Ik heb gelijk mijn geld terug gekregen en de kosten zijn vergoed van de medicatie. Helaas is mijn gezicht nog in dezelfde staat als jou foto. Mijn ogen en rond mijn mond doet het mmest pijn. Daarbij heb mijn gezicht ook veel bultjes, rood en brandering en droog rond de ogen en mond. Ook ik gebruik al 2 jaar de scrub en die is top.! Mensen met een gevoelige huid mijn advies is het nooit gebruiken!!!!! Zitten zuren in die een gevoelige huid niet kunnen hebben. Zo te lezen ben ik nog wel 3 weken de sjaak.
  Ondanks mijn geld terug had ik dit voor geen goud willen hebben…
  Groetjes leonie

  • Kaya-Quintana
   Leonie

   Oh, wat vervelend! Ik hoop echt dat je er snel vanaf bent. Bij mij hielp het om even een tijdje niets op mijn gezicht aan te brengen. Hopelijk is je huid snel weer beter 😀