Review: L’oreal Studio secrets professional, Smoothing resurfacing primer

Tja, hier moet ik dus echt over schrijven. De Studio secrets professional smoothing resurfacing primer van L’oreal heeft mij namelijk aangenaam verrast. Ten eerste wist ik nooit zeker of L’oreal nu dierproefvrij is of niet. Uiteindelijk kwam ik er achter dat ze dit voor zover mogelijk wel zijn en in dierproefvrije testen investeren. Erg fijn om te weten dacht ik zo. Maar goed, de primer die ik nu al een paar weken aan het testen ben is helemaal top! Ik kreeg hem in de Glossybox van februari en was meteen nieuwsgierig. Ik had hem namelijk al eens gebruikt in de Douglas,toen ik moest ik het aanbrengen op een klant. En toen gaf deze primer al een mooi resultaat. Benieuwd naar mijn mening over deze primer? Lees dan lekker verder!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Smoothing resurfacing primer

Merk: L’oreal Studio secrets professional

Cijfer: 8,5

Belofte: De base lissant is een primer die onmiddellijk een perfecte huidstructuur creëert. Hij maakt de huid glad encorrigeert volledig. Je kunt de primer los dragen maar ook als egaliserendebasis voor onder je foundation. Je huid ziet er perfect uit.

Voordelen: De primer ziet en voelt aan als een dikke mousse-achtige structuur. Van het zacht roze kleurtje dat de primer heeft, zie je op de huid niets meer terug. Het eerste wat mij opviel is dat ik minder nodig heb dan ik in eerste instantie dacht. Ik heb soortgelijke primers va nClarins, Lancôme en Collistar geprobeerd en daarvan had ik veel meer nodig. Van de Smoothing resurfacing primer heb ik maar een beetje nodig ter grote van drie doperwtjes voor mijn hele gezicht. Ik zie meteen verschil na het aanbrengen wat ik overigens met mijn vingers doe. Deze primer is iets te dik om met een penseel uit tewerken. Met mijn vingers kan ik de primer beter in de fijne lijntjes en eventuele grove poriën in mijn huid werken.

De primer vult alle lijntjes en poriën meteen op met zichtbaar resultaat. Mijn huid lijkt meteen gladder en mat. Een groot voordeel van mij want ik gebruik voor mijn eczeem een vettige crème. Hierdoor glans ik soms meer dan nieuwe spiegel en dat is niet altijd even charmant. Mijn foundation kan ik vrijwel meteen overheen aanbrengen. Ik heb het met een powder en vloeibare foundation geprobeerd. Beide type foundations blijven stukken beter en langer zitten. Zelfs na een lange werkdag van ruim acht uurtjes ziet mijn foundation er nog prima uit. Zonder primer merk ik toch vaak dat de foundation in mijn droogte lijntjes verdwijnt. En die heb ik helaas vaak omdat ik een droge huid heb door eczeem. Deze primer van L’oreal voorkomt dat aardig goed, tenzij mijn huid echt heel droog is. Maar goed, ik weet dat er dan sowieso weinig aan te doen is, behalve even geen make-up dragen.

Nadelen: De verpakking kan een nadeel zijn. Het iseen potje waar je met je vingers of een spatel iets moet uithalen. Zelf “scoop” ik als het ware een beetje primer uit het potje met mijn nagel. Lastig want hierdoor zit mijn nagel onder de primer en worden mijn vingers en de primer zelf vies. Het is ook een lastige primer om uit te werken met een penseel. De haren van een penseel zijn vaak te zacht waardoor je de primer niet goed over je huid kunt werken. In het begin kan het even zoeken zijn naar de juiste hoeveelheid primer. Als je teveel gebruikt en het te dik over je huid heen aanbrengt, kan het je foundation verpesten. Je foundation glijdt dan als het ware over je gezicht heen of word korrelig en streperig.

Conclusie: Voor mij zijn er bij deze primer meer voordelen dan nadelen. Alhoewel ik de verpakking niet zo handig vind, ben ik wel blij met het resultaat. Fijne lijntjes en grove poriën zijn meteen een stuk minder. Mijn foundation blijft langer zitten en vervaagt minder snel. Dep rijs/kwaliteit verhouding spreekt mij ook erg aan. In vergelijking met primers van andere merken die tussen de €20,- en €4,- kunnen kosten, is deze primer redelijk goed. Heel belangrijk voor mij dat een primer mijn huid niet nog verder uitdroogt of doet schilferen. Dit had ik bijvoorbeeld wel met Gosh en Inglot maar niet bij deze primer van L’oreal. Dat is voor mij toch een heel grootpluspunt!o

Nog een vraag over deze primer? Val me lastig en comment!

Kaya-Quintana

P.S. Bedankt voor je aandacht en het doorlezen van mijn artikel.

Het effect van de primer, links op de rug van mijn hand! Rechts is minder mat en heeft meer zichtbare droogtelijntjes.

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Diana

  Die textuur ziet er grappig uit! Ik heb hem al vaak zien liggen en wilde hem wel proberen, maar nooit gedaan.

 • Miranda

  Klinkt als een erg fijne primer;D

 • Teri

  Klinkt toch wel goed. Het is idd soms wat onhandig zo#39;n potje, maar mss helpt het als je een klein spateltje gebruikt?

 • Zahra

  Mooie verpakking! 🙂 br /br /wat voor camera gebruik jij?br /Liefs 

 • kaya

  mooi!

 • Jaimie

  Hoe duur was ie? 🙂

 • Idwer

  woww,, hoe duur was die? ;D

  • Kaya-Quintana
   Idwer

   Ik geloof zo’n 15,-

 • Hermie

  Moet of kan ik gewoon mijn dag creme aanbrengen en dan de smoothing resurfacing primer?