Review: Real techniques miracle complexion sponge

Ik hou van mijn Beauty blender en ik heb deze dan ook al langer dan vijf jaar. Toch wilde ik graag nog eens een andere beauty spons proberen. Ik kwam daarom uit bij de Real techniques miracle complexion sponge die ik bij de Etos kocht. Ik ben geen grote fan van sponsen om make-up mee aan te brengen. Met name omdat de meeste sponsen zo’n 35% van het product opzuigen en dat is natuurlijk heel erg zonde. Wat ik dan van de Real techniques miracle complexion sponge vind? Let’s check it out!

Real techniques miracle complexion sponge

Product: Miracle complexion sponge

Merk: Real techniques

Cijfer: 7

Belofte: ‘Een beauty tool gemaakt van revolutionair schuim om make-up egaal te blenden voor een gladde en betere finish. Gebruik de spons vochtig voor een dewy glow of droog voor een hoge dekking. De ronde kanten van de spons kunnen make-up op de grote vlakken van je gezicht mooi vervagen. Het puntje bedekt vlekjes en onzuiverheden. De platte kant kun je gebruiken rond de ogen en de neus. Geschikt voor vloeibare foundation en latexvrij’, aldus de Real techniques website.

Prijs: €7,99 bij de Etos

Real techniques miracle complexion sponge review

Voordelen: De Real techniques miracle complexion sponge ligt prettig in de hand. De verschillende kanten vind ik een goed idee, maar ik merk dat ik ze zelf niet echt gebruik zoals Real techniques aanraadt. Zo gebruik ik de platte kant niet voor mijn neus en ogen, maar voor mijn wangen, voorhoofd en slapen. Door die platte kant kan ik namelijk lekker snel de grote gebieden van mijn gezicht voorzien van een mooi laagje foundation.

De spons voelt ook lekker zacht aan op de huid en veert genoeg terug na het deppen. De foundation verspreidt makkelijk door de spons en ziet er daardoor mooi en egaal uit. Ik gebruik de spons zelf het liefste droog zodat ik een hogere dekking kan creëren. De puntige kant gebruik ik graag voor concealer of om te contouren. De platte kant gebruik ik de laatste tijd ook om poeder mee aan te brengen. Ik merk dat deze spons daar heel goed in is. Je kunt er namelijk echt heel egaal poeder mee aanbrengen, een echte aanrader!

miracle complexion sponge

Nadelen: De site van Real techniques noemt het de nummer een beauty spons ter wereld. Daar ben ik het niet mee eens, ik ben echt team Beauty blender. De Real techniques miracle complexion sponge zuigt droog namelijk heel veel foundation en concealer op. Waardoor ik meer moet gebruiken dan normaal gesproken. Ik gebruik dure foundations waar ik niet zo snel doorheen wil gaan. De spons vochtig gebruiken is voor mij geen optie omdat ik graag een hoge dekking wil creëren. Het opzuigen van product vind ik echt het grootste nadeel van deze spons. De structuur van het schuim is ook anders dan die van de Beauty blender. Het schuim van de Beauty blender bevat minder gaatjes, waardoor de foundation er echt op blijft liggen. De Real techniques miracle complexion sponge bevat meer gaatjes en zuigt dus meer op.

Een tweede nadeel vind ik dat de spons toch niet zo prettig werkt als de Beauty blender. Daar kan ik namelijk veel sneller een hogere dekking mee creëren en beter mijn concealer mee vervagen. Als laatste minpuntje kan ik je vertellen dat de Real techniques miracle complexion sponge om de drie maanden vervangen moet worden volgens het merk. Dat wordt naar mijn mening een duur grapje, als je vier keer per jaar een nieuwe spons moet aanschaffen. Dan ben je zo’n €32,- per jaar kwijt aan een sponsjes. De Beauty blender kost zo’n €20,- en daar doe ik echt al jaren mee. Met name omdat je die ook gewoon kunt schoonmaken met de bijbehorende reiniger.

Real techniques miracle complexion sponge etos

Conclusie: De Real techniques miracle complexion sponge is geen slechte make-up spons, maar naar mijn mening zeker niet de beste. Met deze spons kom je zeker weten aardig ver, maar de kwaliteit is naar mijn mening niet zo goed. Door deze spons verspil ik namelijk meer foundation en concealer dan nodig. Daarnaast moet je de spons ook nog eens om de drie maanden vervangen, want deze kun je niet wassen zoals de Beauty blender. Uiteindelijk is deze spons dus duurder dan je denkt. De spons is dus niet slecht, maar je krijgt een betere resultaten met een penseel of Beauty blender.

Wat vind jij van de Real techniques miracle complexion sponge?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer reviews, see you there!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Erlien

  Zelf heb ik deze spons nu een paar maanden en je kan hem wel gewoon reinigen. Dit doe ik elke keer voor gebruik met handzeep aangezien ik hem wel vochtig gebruik is dit voor mij het makkelijkst. Met de beautyblender nog geen ervaring maar ook op hun site bij info over reinigen staat dat je hem best na 3 maand vervangt
  “• With regular cleansing the lifespan of beautyblender® is 3 months.”
  Je kan dat dus wel met een grote korrel zout nemen, hiermee dekken ze gewoon zichzelf in voor als de sponzen gaan schimmelen of zo.

  Die tip om hem te gebruiken om af te poederen ga ik eens uitproberen, dat scheelt weer een kwast in de reistas!

  • Kaya-Quintana
   Erlien

   Yes, voor poeder is de spons echt een toppertje 😀