Tips voor thuiswerken

Toen ik voor het eerst een halfjaar ging thuiswerken was ik super blij. Ik sprong een gat in de lucht, want ik dacht dat thuiswerken the bom diggity was. Boy, was I wrong! Het blijkt dat ik toch erg sociaal ben en mensen om mij heen mis als ik alleen thuis werk. Daarnaast kan het huishouden, Netflix en de hond mij flink afleiden. Ik heb er een lange tijd over gedaan om echt goed thuis te kunnen werken. In dit artikel geef ik je daarom mijn tips voor thuiswerken, dan leer jij het sneller dan ik!

Weg met die pyjama

Een van mijn voordelen is dat ik er niet van hou om in mijn pyjama rond te hangen. Ik kleed mijzelf dus elke dag aan waardoor ik sowieso in werkmodus kom. Door mijzelf aan te kleden start ik fysiek en mentaal de dag. Als je naar je werk gaat kun je immers ook niet in je pyjama de deur uit gaan. Thuiswerken kan je in een pyjama doen, maar het kan je wel in een te relaxte mood houden. Trek dus die pyjama uit en kleed je aan voor de werkdag, zodat je echt in work mode komt.

tips voor thuiswerken

Een eigen kantoortje

Maandenlang werkte ik vanaf de bank of vanuit bed. Heerlijk zou je denken, maar ook dat is een slecht idee. Ten eerste heb je gewoon een goede houding nodig voor je rug. Daarnaast is je bed of de bank gemaakt om op te relaxen. Als je vanaf die plekken gaat werken, kan dat psychologisch gezien nadelig worden. Je hoofd kan de bank en je bed als werkplek gaan zien, waardoor je in de avond niet meer lekker op de bank of in je bed kan neerploffen.

Je gaat deze plekken immers met werk associëren. Hierdoor kon ik mij nergens in huis meer ontspannen. Ik zat namelijk de hele dag op de bank of in bed, waardoor ik mijn werk letterlijk niet meer kon scheiden van mijn huis. Ik heb dus uiteindelijk weer mijn kantoortje in de achterkamer opgezocht. Deze heb ik opnieuw ingericht en nu werk ik weer netjes vanaf mijn bureau. Als ik nu naar bed ga of lekker op de bank wil zitten, dan voelt dat weer echt lekker relaxt aan.

tips voor thuiswerken

Maak je doelen visueel

Mensen zijn visuele wezens en vooral als je thuiswerkt heb je een extra stimulans nodig. Je hebt immers geen baas of manager die je aanspoort en motiveert. Je moet het echt allemaal zelf doen. In mijn kantoortje heb ik daarom mijn doelen aan de muur gehangen. Ik heb ze heel simpel uitgetikt in Word en uitgeprint. Nu hangen ze naast mijn Imac aan de muur en zie ik ze elke dag.

Ik weet zo precies hoeveel omzet ik moet behalen. Tevens weet ik waar ik dit jaar naartoe wil werken en wat ik daarvoor op een dagelijkse basis moet doen. Ik neem elke dag mijn doelen even door omdat ik ze meteen zie als ik plaatsneem aan mijn bureau. Soms pas ik hier en daar wat aan zodat ik altijd up to date blijf. Uiteraard kun je ook werken met een to do list voor de dagelijkse taken. Zorg er in ieder geval voor dat jouw grootste doelen letterlijk goed in zicht zijn.

ondernemer

Een fijn interieur

Thuiswerken is voor mij soms nog steeds een uitdaging. Met name omdat privé en werk in elkaar overloopt. Zelf werk ik beter als mijn interieur er goed uitziet. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik zal het uitleggen. Bij een normale baan zit je altijd in een ruimte die daarvoor is ingericht, zonder troep en rommel. Als het thuis een rommeltje is dan merk je daar niets van, want op je werk is het altijd opgeruimd.

Een fijn interieur in je kantoorruimte is echt heel belangrijk. Mijn achterkamer heb ik daarom strakker ingericht dan de rest van mijn huis. Ik probeer dat gedeelte ook zo opgeruimd mogelijk te houden, zodat ik niet afgeleid kan worden door rommel. Alhoewel het per persoon verschilt, is het een goed idee om kleuren en decoraties aan te passen. Zo is mijn kleurthema zwart met wit, en staan er weinig tot geen accessoires in mijn kantoortje. Geen afleiding door felle kleuren en leuke beeldjes, heerlijk!

Heb jij iets aan deze tips voor thuiswerken? Laat het mij dan zeker even weten!

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook via Instagram @KayaQuintana voor meer updates, thanks!

tips voor thuiswerken

Comments

    Hey Doll, want to save some time?

    Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

    Love, Kaya-Quintana