Urban decay naked 2 basics palette

Het kopen van de Urban Decay basic paletten heb ik heel erg lang uitgesteld. Ze zijn al een tijdje geleden uitgekomen, maar op de een of andere manier vond ik ze niet aantrekkelijk genoeg. Echter is Urban Decay weer in Nederland verkrijgbaar en vond ik op de Ici paris site het Urban Decay naked 2 basics palette. Ik besloot deze aan te schaffen omdat er enkel koele oogschaduws in zitten en die heb ik nodig om mijn make-up looks af te maken.

urban decay naked 2 basics palette

Ik vind het palette wel aan de prijzig kant met zes oogschaduws voor €28,-. Echter is Urban Decay wel weer goed van kwaliteit waardoor ik het toch aandurfde. Nu ben ik dus in het bezit van een klein handig palette met zes basiskleuren die overal bij passen. Ik kocht het palette met name voor de koele tinten, die je prima kunt gebruiken als overgangskleuren in de arcadeboog ook wel crease genoemd.

naked2 basics palette

De oogschaduws zijn boterzacht en een beetje romig van structuur. Hierdoor zijn ze makkelijk aan te brengen en zijn ze redelijk intens na een laagje. Ik gebruik ze zelf graag in combinatie met de Too Faced shadow insurence primer, waardoor ze ook nog eens de hele dag goed blijven zitten. Tevens kan je deze oogschaduwkleuren goed vervagen/blenden waardoor je ook heel zachte looks kunt creëren.

urban decay naked2 basics

Op de foto’s in dit artikel draag ik de kleur Skimp als highlight. Stark als basiskleur op mijn oogleden en Frisk en Undone in de crease. Primal bracht ik aan onder mijn ogen, onder mij onderste wimperrandje. Met dit palette kun je dus de perfecte look voor overdag creëren, maar ook zeker los gaan met de donkere tinten voor in de avond. Als je niet veel oogschaduw draagt dan zou je met dit palette voor een lange tijd klaar zijn.

urban decay basics palette

Mijn eerste indruk is dat alle oogschaduws in dit palette van goede kwaliteit zijn. Geen enkele oogschaduw is droog, krijterig of slecht gepigmenteerd. Daarnaast zijn ze allemaal mat behalve de Skimp, die een zachte shimmer finish heeft. Deze kleur is dan ook geschikt als highlight, al is deze redelijk subtiel vergeleken bij mijn andere highlight oogschaduws. Maar daarmee doet het palette wel wat Urban Decay belooft en dat is alle kleuren verzorgen die je nodig hebt voor een neutrale look.

naked2 basics palette urban decay

Echter heb ik dit palette dus gekocht om te gebruiken voor mijn crease. Ik heb namelijk veel gekleurde oogschaduws die ik soms moeilijk kan dragen, omdat ik vrij weinig neutrale oogschaduws heb om ze mee te combineren. Ik ga dit palette de komende weken daarom ook eens goed testen en gebruiken in combinatie met andere oogschaduwkleuren. Uiteraard vind je in dit artikel wel alvast de swatches en een eyeshadow look.

Wat vind jij van dit palette in actie?

Kaya-Quintana

P.S. Smile, that’s what makes you look really pretty!

naked2 basics palette swatches

naked2 basics palette swatches

urban decay naked 2 basics palette swatches

urban decay basics palette makeup look

Skimp als highlight, Frisk en Undone in de crease. En Stark als basis op het ooglid en Primal onder de onderste wimperlijn

urban decay naked2 basics look

urban decay naked 2 basics palette review

urban decay natural makeup

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Femke

  Heel mooi, ik wil dit palette ook al een tijdje aanschaffen.. ik wil hem, NU!

  • Kaya-Quintana
   Femke

   Yes, deze is goed!

 • Michelle Kaiser

  WAUW! Echt super mooi palette Kaya. Ik vind die met Foxy als eerste lichte highlightende kleur mooi. LOVE!!! Ik heb namelijk het Naked 2 palette en daar is helaas Foxy van op.

 • Romy

  Staat enorm mooi! Het is eigenlijk het enige ietwat aan de prijzige kant palette in mijn gehele make-up collectie haha, maar ik gebruik hem al maanden lang altijd (wanneer ik dan make-up gebruik). Hopelijk ben jij er de komende weken ook net zo tevreden over (:

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana