Weet jij wat je wilt doen met je leven?

Weet jij wat je wilt doen met je leven? Ik heb heel lang niet geweten wat ik met mijn leven wilde doen. Ik vind een heleboel dingen leuk en er staat nog veel op mijn wishlist. Soms weet ik het nog steeds niet zeker of dit wel alles is, haha! Toch weet ik nu in grote lijnen wat ik wil en in dit artikel deel ik daarom graag mijn tips om je doelen te achterhalen en behalen. Ik geloof namelijk in groots dromen, maar vooral in gewoon doen. Wacht niet langer en ga gewoon aan de slag, let’s go!

Een pen en papier

Uiteraard mag je ook je laptop erbij pakken, maar ik pak graag pen en papier erbij. Mensen zijn nu eenmaal visuele wezens en het helpt om voor je te zien wat je graag wilt bereiken. Zelf opschrijven wat je doelen zijn maakt het echt. Ik heb heel wat notitieboekjes volgeschreven met mijn plannen. Lange tijd stond op nummer een zangeres worden. Nu staat dat plan om nummer twee en staat een succesvol bedrijf runnen op nummer een.

Twee dingen die ik graag wil doen, maar die door veel mensen in mijn omgeving werden afgeraden. But let me tell you, het is mij toch gelukt! Op papier is alles mogelijk en je kunt ook echt eerlijk zijn over je eigen dromen, plannen en doelen. Schrijf ze op, hoe gek ze ook lijken te zijn. Durf te dromen over wat jou gelukkig maakt en maak het zichtbaar. Ik raad je aan om met drie dingen te beginnen en het lijstje op te hangen zodat je er elke dag naar kunt kijken. Zo kun je jezelf blijven motiveren en herinneren aan jouw grootste doelen.

weet jij wat je wilt doen met je levenPIN IT!

Research, research en research

Toen ik twee jaar geleden erachter kwam dat mijn eigen bedrijf starten toch wel heel belangrijk voor mij was, ben ik begonnen met research. Ik hou ervan om precies te weten wat ik nodig heb om te komen waar ik wil zijn. Ik heb urenlang gelezen, gekeken en gezocht naar informatie over het runnen van een eigen bedrijf. Ik wist al aardig wat omdat ik al eens een webshop had gehad. Echter ging ik nu voor een heel andere richting.

Door alle research kon ik voor mijzelf inzichtelijk maken wat ik allemaal nodig had om te slagen. Alle informatie die ik had gevonden heb ik netjes geordend en zo goed mogelijk doorgenomen. Ik was heel goed voorbereid en die voorbereiding helpt mij nu nog steeds. Het maakt niet uit hoe klein of groot jouw doel is, het is belangrijk dat je precies weet waar je aan begint. Zo kun je veel teleurstellingen en tegenslagen voorkomen.

Kleine stappen

Zelfs de meest grote doelen zijn haalbaar als je ze opbreekt in kleine stappen. Wil jij bijvoorbeeld ook een bekende zangeres worden? Dan start je met oefenen en lekker zingen in de badkamer. De tweede stap is investeren in zanglessen, band coaching of jammen met andere muzikanten. Nee, je staat niet meteen in Ahoy maar je bent wel op weg. Dat is de sleutel van echt doen wat je graag wilt met je leven.

Veel mensen houden het bij dromen, maar de mensen die in ieder geval enkele stappen zetten komen er echt. Maak dus voor jezelf een plan en zet kleine stappen om te komen waar je naar toe wilt. Als je goed hebt onderzocht hoe je er moet komen, is het makkelijker om het daadwerkelijk te doen. Dromen is leuk, maar doen is beter! Start dus vandaag nog met dat eerste stapje, want ermee bezig zijn geeft al heel veel goede energie.

Blijf geduldig

Ja… Hier ben ik niet zo goed in, haha! Als ik iets graag wil, dan wil ik het meteen. Uiteraard kun je niet elk doel binnen een week behalen. Sommige dingen die je graag wilt doen kunnen jarenlang duren. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de tijd die je eraan wil besteden. Wil is het sleutelwoord want bereiken wat je graag wil doen, hoort niet als een ‘moetje’ aan te voelen.

Ik wist van tevoren dat een eigen bedrijf opzetten zo’n twee jaar zou kosten. Twee jaar is een lange tijd, maar ik wilde het zo graag dat het mij niets uitmaakte. Veel mensen verkijken zich op de tijd die het ze kost om hun doel te bereiken. Hou er dus rekening mee dat je soms langer bezig bent dan een ander. Kijk vooral niet naar een ander als het gaat om tijd. Iedereen behaald zijn doelen namelijk op zijn eigen tempo en het enige tempo wat van belang is, is dat van jou.

weet jij wat je wil doen met je leven

Bloed, zweet en tranen

Tips om je doelen te behalen zijn heel handig, ik gebruik ze graag. Echter blijft het hard werken en is uitvoeren belangrijker dan dromen. Geloof mij als ik zeg dat ik af en toe knettergek word van alles wat ik nog moet doen. Soms staat het huilen mij nader dan het lachen. Het feit dat ik gelukkig word van wat ik doe trekt mij er doorheen. Mijn tip is om op de rotmomenten terug te denken aan waarom je er überhaupt aan begonnen bent.

Terug naar je pen en papier dus, want daar vind je altijd je motivatie terug. En soms is het gewoon nodig om je rot te voelen. Je kunt niet altijd positief zijn en soms is het heel zwaar. Ik vind dat er niets mis mee is om dat te uiten. Ik vind het niet ondankbaar maar gewoon heel realistisch. Werken aan aan wat je graag wilt doen met je leven, is nu eenmaal niet zo makkelijk als het lijkt.

Met deze tips wordt het in ieder geval haalbaar, so let’s go!

Kaya-Quintana

P.S. Weet jij wat je wilt doen met je leven?

Comments

Hey Doll, want to save some time?

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana