Als ik mijn nagels niet kan lakken

Het is alweer een tijd geleden dat ik een persoonlijk artikel schreef. Maar het is vandaag zaterdag en ik moet wachten tot mijn vloeren droog zijn. Jup, ik heb net gedweild en zit op bed met mijn laptop. De eerste keer dat ik deze week tijd heb om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Deze afgelopen twee weken was het superdruk. Zo druk dat ik mijn nagels niet heb kunnen lakken. Als ik mijn nagels niet kan lakken, dan heb ik het echt druk!

Druk is overigens niet altijd slecht, de afgelopen twee weken was het juist super goed. Ik mocht namens mijn bedrijf een workshop geven op het Linkedin hoofdkantoor. Ik mocht ook een nieuwe klant verwelkomen en ik heb superleuke mensen ontmoet. Ik ben natuurlijk heel erg dankbaar voor alle kansen en blij dat ik weet hoe ik deze kan benutten. Toch leer ik mijzelf nu weer op een heel andere manier kennen.

Als control freak wil ik namelijk altijd graag controle hebben, over alles! Nu ik de controle daadwerkelijk heb, weet ik soms niet hoe ik alles goed kan verdelen. Hoeveel aandacht geef ik aan mijn werk? Wanneer ga ik nog even aan mijn scriptie zitten? Alles kan, alles mag en ik maak de beslissingen. Soms vind ik dat wel een beetje eng. Want wat er ook fout gaat, het is altijd mijn schuld, haha!

als ik mijn nagels niet kan lakken

Begrijp mij niet verkeerd, ik draag de verantwoording over mijn eigen leven graag. Ik wil ook absoluut niets afschuiven op een ander, maar… Ik wil mijzelf niet teleurstellen. Wat andere mensen van mijn beslissingen vinden interesseert mij niet zo. Hoe ik mij eronder voel wel. Wij leven namelijk in 2016 en in deze tijd zijn er zoveel mogelijkheden. Je kunt zo veel toffe dingen doen en fantastische doelen behalen, als je de juiste keuzes maakt.

Terwijl ik dit artikel schrijf, bedenk ik mij dat dit wellicht is wat ik nu opmerk. Er komen nu namelijk een heleboel fantastische kansen voorbij en ik wil niets missen. Soms ben ik bang dat als ik voor optie A ga, ik optie B mis terwijl die optie wellicht nog toffer is. Ik denk dat ik nu in een heel goede flow zit, waardoor ik heel veel fantastische dingen op mijn pad krijg. Avontuur, uitdaging, nieuwe relaties, spannende verhalen en een nieuwe versie van mijzelf.

Dat is alles waar ik al heel lang naar toe werk en op heb gewacht. Ik wil zoveel mogelijk in mijn zakken steken en in alle pracht en praal graaien. Misschien heb ik wel last van een gevalletje FOMO, ofwel Fear Of Missing Out. Dat heb ik weleens vaker gehad, maar nu telt het extra zwaar omdat ik het nu zo veel leuker vind. En zo heb ik weer iets nieuws te leren, het houdt ook nooit eens op, haha!

De boodschap: Als ik mijn nagels niet kan lakken, dan heb ik het echt druk. Daar moet ik mij dan niet zo druk om maken! Don’t get me wrong, om die nagels maak ik mij niet druk. Ik maak mij wel te veel zorgen over het missen van andere goede kansen, terwijl ik het al zo druk heb. Ik wil alles tegelijk omdat ik het allemaal leuk vind, zucht… Tijd om te kijken of mijn vloeren al droog zijn, haha!

Ben jij soms ook zo bang dat je leuke kansen mist?

Kaya-Quintana

P.S. Leuke dingen doen is goed, ervan genieten is nog beter!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • marije

    Druk met mooie en goede dingen is geweldig. Je leeft. Natuurlijk zullen er altijd andere mogelijkheden en opties zijn maar zolang je je hart volgt en daarnaar luistert, neem je altijd de juiste beslissing. Geniet van het moment en wees je ervan bewust hoe mooi het is. Dan heb je de juiste keuze gemaakt.