Blogs of magazines?

Ik had vroeger stapels en stapels magazines. Nu heb ik nog maar een lullig stapeltje vergeleken bij vroeger. De enige magazines die ik af en toe koop zijn de Glamour, Harper’s bazar en de Elle. Ik spaar wel sowieso de Elle stijlbijbels, die ik netjes in mijn kast verzamel en gebruik als decoratie item nadat ik ze heb gelezen. Maar that’s it, ik koop eigenlijk bijna geen magazines meer.

blogs of magazines

Ja, het is fijn om iets in mijn handen te hebben terwijl ik lees. Het is fijn om bladzijdes om te slaan en de geur van papier op te snuiven. De plaatjes te bekijken en steeds iets nieuws te ontdekken maar dat is het nu juist. In magazines kan ik gewoon niets nieuws meer ontdekken. Ze staan vol met reclames en echte artikelen met handige informatie of een sappig verhaal zie je haast nooit meer.

De moodboards staan vol met producten die voor de meeste mensen niet te betalen zijn. En wat mij nog het meest irriteert is dat met name modebladen er van uitgaan, dat hun voorspellingen en adviezen the bomb diggity zijn. Volgens de Elle stijlbijbel geven zij de richting aan als het gaat om wat je aan moet trekken. De Cosmopolitan vertelt je hoe je seks moet hebben en de Glamour… Tja… De Glamour is al klein maar lijkt steeds kleiner te worden.

blogs of magazines

Daarom koop ik dus bijna geen magazines meer. Ze zijn naar mijn mening te duur voor de inhoud. Geef mij maar blogs, haha! Ja, ik ben een beetje bevoordeeld omdat ik zelf blog. Maar eerlijk is eerlijk, blogs staan veel dichter bij de werkelijkheid. Ze worden gemaakt door mensen zoals jij en ik. Mensen met een mening, mensen die doen waar ze zin in hebben en daardoor anderen inspireren.

Op blogs vind je mannen en vrouwen die net als jij fulltime werken of naar school gaan. Die niet altijd geld hebben om elke week sushi te eten en Louboutins aan te schaffen. Vrouwen die niet perse Louboutins nodig hebben om er tof uit te zien. Sommige blogs laten ook de rotte kant van het leven zien en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Blogs zijn door de mens en voor de mens gemaakt. En het allerbelangrijkste… Ze zijn gratis!

Ja, je bent Nederlander of je bent het niet, hihi!

Kaya-Quintana

P.S. Koop jij liever een magazine of bezoek je liever een blog?

harpers bazaar nederland

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Tineke

  Tijdschriften koop ik eigenlijk alleen nog als ik op vakantie ga. Ik sluit me helemaal aan bij jouw verhaal. Ik koop tijdschriften om inspiratie op te doen wat fashion betreft maar alles is helaas veel te duur!
  Liefs

 • Claudia

  Ik lees ook nooit meer magazines. Ik vond het ook vreselijk frustrerend als ik iets leuks zag, dat het gelijk 300 euro kostte. Alleen de Women’s Health vind ik echt nog leuk om te lezen.

  • Kaya-Quintana
   Claudia

   Ja, irritant is dat! Alles wat ze laten zien is duur 🙁

  • Kaya-Quintana
   Claudia

   Ik wist niet dat er een women’s health bestond, die ga ik maar eens bekijken in de winkel. Het klinkt namelijk idd heel leuk

 • Minke Maria

  Ik vind blogs en tijdschriften eigenlijk toch niet te vergelijken. Er zijn er maar een paar die echt de kwaliteit van tijdschriften evenaren, meeste ‘van ons’ hebben geen achtergrond in de journalistiek en dat een blog groot is betekend niet dat hij GOED is. Maar tijdschriften zijn ook niet meer wat het geweest is en dat komt toch vooral door de prijs, ik kocht in mijn tienerjaren vaak Engelse muziektijdschriften en vond die met 7/8 euro wel echt heel duur, maar ja; ze waren geïmporteerd. Nu zijn alle (maand)bladen onderhand zo duur, dat heb ik in guldens zelfs nooit betaald. Wat ik lees is op 1 hand te tellen en daar is niets bij wat maandelijks wordt gekocht, eigenlijk is alles sporadisch. Behalve de Elle, daar heb ik een abonnement op.

  Goh, mijn reactie is bijna een tweede artikel geworden, haha.

  • Kaya-Quintana
   Minke Maria

   Mee eens dat niet alle grote blogs goed zijn. Gelukkig kun je zelf kiezen of je ze leest of niet, ze zijn in ieder geval gratis op je internetverbinding na, haha.

 • Wendy

  Wat een leuk artikel. Zo herkenbaar ook. Merk dat ik verzadigd ben op het gebied van magazines en dat ook ik ze te duur vindt voor wat je krijgt. Hier en daar een uitzondering zoals een Psychologie Magazine met een mooi thema. En de Glamour, tja, daar staan naast reclameplaatjes vaak maar 2 of 3 leuke stukken in.

  Jouw stukje heb ik wel helemaal uitgelezen!

 • Lisanneleeft

  Jaaa, natuurlijk blogs! Ik vind het persoonlijke en eerlijke van blogs juist zo veel leuker 🙂

  Hoewel ik tijdschriften als Flow, Happinez en Psychologie Magazine ook wel kan waarderen. Maar die zijn wel een beetje anders dan de modeblaadjes natuurlijk!

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana