Het boek Bakken met Menno

Bakken met Menno? Yes please! Want blijkbaar is Menno een geniale geest als het gaat om lekkere baksels. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik dit boek van mijn lieve mama kreeg, toen ik deze week nog in het ziekenhuis lag. Alhoewel mijn moedertje en ik soms gek van elkaar worden, weet ze maar al te goed waar ik echt blij van word. Dat is namelijk lekkere dingen bakken en daarom gaf ze mij het boek Bakken met Menno.

bakken met menno

Menno is blijkbaar één van de winnaars van het programma Heel Holland bakt. Dit programma is volledig langs mij heen gegaan, maar door dit boek ben ik weer helemaal op de hoogte. Ik werd overigens meteen vrolijk toen ik Menno op de cover van het boek zag staan. Hij doet me denken aan het rebelse broertje van Jezus, als Jezus een broertje zou hebben. De eigenzinnige stijl van Menno is dan ook goed terug te vinden in het boek, cool!

bakken met menno boek

Naast prachtige platen van de meeste lekkere baksels, vind je ook sfeerbeelden van Menno’s hobby’s. Zo krijg je een goed beeld van de persoon achter het boek. Iemand met veel fantasie en een eigen kijk op bakken. Zo vind je bijvoorbeeld veel Amerikaanse gebakjes terug in het boek. Ik werd ook helemaal blij toen ik zag, dat er een makkelijk recept voor een Red velvet cake in staat.

heel holland bakt menno

Als je net als ik gek bent op die old school Amerikaanse gebakjes zoals cupcakes, appeltaart en diverse chocoladetaarten, dan is dit boek echt iets voor jou. Naast de typische Amerikaanse zoetigheden vind je in dit boek ook fruitige toetjes. Maar ook schattige desserts, cupcakes en hartige hapjes. Menno heeft zelfs aan onze hondenvriendjes gedacht en een cupcake recept speciaal voor de hond toegevoegd.

heel holland bakt winnaar 2014

Wat ik briljant vind aan dit boek, is dat alle recepten makkelijk en duidelijk zijn. Zelfs recepten voor bijvoorbeeld een moeilijk uitziende frosting of een regenboogtaart, worden door Menno makkelijk uitgelegd. Je hoeft door dit boek nooit meer via Google recepten te zoeken en Amerikaanse cups om te rekenen naar grammen. Daarnaast raadt Menno ingrediënten aan die voor iedereen makkelijk te vinden en te gebruiken zijn.

bakken met menno boek review

Wat mij betreft is dit betaalbare boek (€24,99 via bol.com) geschikt voor iedereen die o.a. de old school Amerikaanse baksels wil maken. Zelfs als je niet heel goed bent in bakken, dan kom je met dit boek ongetwijfeld aardig ver. Dit boek krijgt dan ook een dikke thumbs up van mij. Ik ben heel blij dat ik het boek heb gekregen en zal deze zeker onthouden om eens cadeau te geven aan iemand anders.

Wat vind jij van Menno’s baksels?

Kaya-Quintana

P.S. Leuk artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

bak boek

heel holland bakt boek

cupcakes voor honden

bakken met menno

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.