Bonje met de buren

Bonje met de buren, in dit geval met de buurman die er nooit is. Dus er valt vrij weinig ruzie te maken, maar ik zou willen dat het kon. Ik heb namelijk zojuist om half tien s ‘avonds de vloerbedekking in de keuken van de vloer getrokken. Want wat bleek, er lagen allemaal maden onder die zich een weg naar boven aan het werken waren. Ja… Je leest het goed, maden in mijn keuken.

Nee, mijn keuken is niet vies. Mijn bovenbuurman daarentegen wel en ik ben er helemaal klaar mee. De beste man heeft namelijk al jaren vuil op zijn balkon staan en hij ruimt het nooit op. Ondertussen is zijn balkon veranderd in een duivenhotel en heb ik constant overlast van jawel… Een heleboel duiven die nu ook op mijn balkon nestjes proberen te maken. Daardoor lag er vorig jaar een dode duif op mijn balkon.

Dit jaar hebben de vliegen mijn keuken dus gevonden. Die vliegen komen van de dode duiven op het balkon van mijn buurman af. Ik vond het al zo vreemd dat ik ineens een heleboel vliegen in de keuken tegenkwam. Vanmiddag vond ik ineens een verdwaalde made en vervolgens nog twee. Nu zit ik al een paar uur met letterlijk de kriebels, want wat zien die dingen er goor uit!

Ik heb dus de vloerbedekking van de grond getrokken, alle maden opgezogen en ik ben los gegaan met ongediertespray. Ik ben nu zo high als een vlieger, haha! En ik was al bang om mijn balkondeur open te zetten, maar nu doe ik het helemaal niet meer. Dat wordt ongetwijfeld mega warm als we nog een zomer krijgen. Maar die deur blijft mooi dicht! Ik ben me namelijk echt kapot geschrokken!

bonje met de buren

Helaas kamp ik nu al bijna drie jaar met dit probleem. De verhuurder kan er niets aan doen en de politie ook niet. Tijdens de enige keer dat ik mijn buurman zag, heb ik hem meteen vriendelijk verzocht om zijn troep op te ruimen. Dat zou hij doen… Niet dus! Ik zit nu dus een beetje met mijn handen in het haar. Want het ongedierte verspreidt zich dus nu nog meer naar mijn huis.

Er ligt nu namelijk weer een dode duif op het balkon van mijn buurman. En zo wordt het natuurlijk alleen maar erger, want hij ruimt die zooi nooit op. De buurman woont namelijk niet in zijn huis. Hij gebruikt het volgens mij alleen maar als postadres of om troep in de kelder te bewaren. De ramen van zijn huis zijn namelijk ook super goor. Het ongedierte ligt dood op de vensterbank en er loopt van alles rond.

Zo lopen er gigantische spinnen tegen zijn ramen op. En er heeft zich een kolonie keverachtige beestjes gevestigd in de hoeken van zijn kozijnen. Er komt ook geen einde aan. Ik heb mega veel klachten ingediend bij de verhuurder en die blijven aangeven dat ze er niets mee kunnen doen. Maar eerlijk is eerlijk, dat is toch onzin? Die man veroorzaakt echt gigantische overlast!

In dit geval heb ik dus heel veel zin in bonje met de buren, in dit geval de buurman. Want niemand wil in een huis leven wat last heeft van abnormaal veel ongedierte. Morgen ga ik dus maar weer bellen en kijken of ik toch iets aan dit probleem kan doen. Ik ben in ieder geval blij dat ik dit verhaal even kwijt kan. Ik moest dit gewoon even van mij afschrijven. En nu ga ik douchen want ik voel me vies, blegh!

Heb jij ook last van je buren en wat doen ze?

Kaya-Quintana

P.S. Volg je mij ook gezelig op Instagram, see you there!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • melissa

  Ja ik heb er ook last van. Van een buurman die ook vervuild is.
  Je moet gewoon klagen bij je woning corporatie, zodra er ongedierte komt is ongezond.
  Ik zou niet langer wachten. Mijn buurman kan zijn voordeur niet normaal dichtdoen zonder 1,5m vuil terug te trappen… Iedereen haat opruimen maar je laat het toch niet zo ver komen?

 • Marleen

  Wow, heftig! Dat vind is echt heel erg vies. Hopelijk kan het opgelost worden!

 • Priscilla

  Wat vreselijk, die maden. Echt om te janken. Wij hebben ook last van de buren helaas maar op een andere manier. Ze zijn namelijk erg luidruchtig, altijd bonje met elkaar. En het ergst vind ik de kinderen; die zoeken altijd ruzie met mijn zoon (en andere kinderen). Duwen ze hem zomaar in de bosjes of gaan ze ineens schoppen ofzo. Echt bah.. ik kan ze wel wat aan doen.

  • Kaya-Quintana
   Priscilla

   Ja, gewoon wat van zeggen!

 • Lysan

  Wat ontzettend vies zeg… Bah bah ! Heel veel sterkte ik hoop dat je het aan kan vechten en dat er zo snel mogelijk wat aan gedaan word

 • femketje

  he gadverdamme! Erg lastig inderdaad als ook de politie er niets aan wilt doen. Kun je het er niet op gooien dat het de volksgezondheid simpelweg schaad?

 • aziza

  Wat je ook kan doen als de woonvereninging of zoals je al vertelde de ggd inschakelen. Dit is ongezond en mensen met b.v astma kunnen er zo ziek van worden dat ze maanden in ziekenhuis liggen.

 • kiran

  Heyy, weet jij toevallig of de buurman de zelfde verhuurder als die van jou heeft? Zo ja dan is de verhuurder verplicht om er iets aan te doen en klopt hun smoes van ‘wij kunnen er niks aan doen niet’. Anders kan je altijd nog naar een juridsch loket gaan op hun spreekuur om informatie te vragen over wat je nu het beste kan doen. Succes! Xx

 • Hibba

  Wat vervelend zeg!!

  Ik had een buurman en die dronk heel veel alcohol en dan liet hib de kraam open staan en ging hij slapen. We hebben 5 keer een lekkage gehad en die laste keer was het om 10.00 s avonds er moest helemaal brandweer komen om het water we te zuigen.

 • Florentine

  Klinkt wel heel vervelend..

 • Ellen

  Jeetje wat vervelend! Bij mij deed de woningbouwvereniging wel altijd iets aan zulke dingen (ik heb er gewerkt), maar ik heb ook ooit via een ander verhuurbedrijf (vastgoedbedrijf) gehuurd en die mensen deden nooit ergens iets aan. Kun je niet iets met je rechtsbijstand ofzo? Als je daar naartoe belt hebben ze vaak ook wel een oplossing. Want jij hebt er ook schade door. Sowieso als je een ongedierte bestrijdingsbedrijf moet inschalen bv, dan moet de buurman dat vergoeden! Snap dat het echt niet prettig wonen is, je kunt niet eens op je eigen balkon zitten!

  • Kaya-Quintana
   Ellen

   Ze zijn er nu gelukkig mee bezig 😀