Clinique Pep-start hydrorush moisturizer review

Clinique is al jaren een van mijn favoriete merken. Ik kan bijna al hun producten zonder problemen gebruiken, heel fijn omdat ik eczeem en allergieën heb. Nu heb ik al een tijdje de Clinique Pep-start hydrorush moisturizer in huis die ik een tijdje terug heb gekregen. Deze moisturizer is perfect als je een makkelijke huid hebt die je toch wat extra wilt verzorgen. Het is een no no nonsense dagcrème* die lekker snel intrekt en je huid goed hydrateert. Ik ben in ieder geval fan en in deze review vertel ik je graag waarom, let’s go!

Clinique Pep-start hydrorush moisturizer

Merk: Clinique

Cijfer: 9

Belofte: ‘Een formule met antioxidanten, kalmerende ingrediënten en werkstoffen die de huidbarrière verstevigen. Een moisturizer voor dagelijks gebruik die de talgproductie reguleert en direct een vochtboost geeft, all-round bescherming biedt tegen luchtvervuiling en UV stralen,’ aldus Clinique.

Prijs: Vanaf €19,95 via Douglas.nl

Clinique Pep-start hydrorush moisturizer review

Voordelen

De Clinique Pep-start hydrorush moisturizer zit in een heel leuke verpakking waar ik meteen vrolijk van word. Tevens is deze moisturizer zeer prettig geprijsd terwijl de kwaliteit niet onder doet voor die van een duurdere dagcrème. De crème zelf heeft naar mijn mening een heel fijne structuur. Het doet mij een beetje denken aan Zwitsal, heerlijk! De Clinique Pep-start hydrorush moisturizer is namelijk rijk en romig qua structuur en is makkelijk uit te smeren. Je hebt slechts een klein beetje nodig om je huid van een mooi laagje crème te voorzien.

Clinique belooft dat deze moisturizer de huid kalmeert en de huid verstevigd. Ik vind in ieder geval dat het ‘pep’ gedeelte van de crème zeker op te merken is. De Clinique Pep-start hydrorush moisturizer voelt namelijk lekker koel aan op de huid en doet een doffe look snel verdwijnen. De moisturizer trekt ook redelijk snel in en verzorgt ook een fijne basis onder mijn foundation. Ik heb zelf niet een heel vettige huid behalve op mijn t-zone.

Clinique Pep-start

Die is de afgelopen twee jaar wel wat sneller vettig dan vroeger. Een goed teken want eerst was mijn huid echt veel te droog. De talg regulerende functie van deze dagcrème heb ik dus niet echt nodig en merk ik niet echt op. Ik merk wel op dat mijn huid echt de hele dag goed gehydrateerd is. Zelfs na het sporten, zweten en wassen voelt mijn huid nog prima aan. De Clinique Pep-start hydrorush moisturizer lijkt lang door te werken na het aanbrengen in de ochtend.

Op dit moment heb ik een beetje last van eczeem waardoor ik het kalmerende effect meteen kon testen. Hierover kan ik je vertellen dat het in ieder geval mijn huid verkoelt. Erg fijn wanneer mijn huid jeukt en branderig aanvoelt. Het stopt niet het jeuken, maar de Clinique Pep-start hydrorush moisturizer verlicht wel het trekkerige gevoel dat ik soms heb. Mensen zonder eczeem zullen ongetwijfeld nog meer het kalmerende effect opmerken dan ik.

Clinique Pep-start hydrorush

Nadelen

Het is niet echt een nadeel, maar wel iets waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het niet genoeg is. Dat is de factor twintig die in deze moisturizer zit. Factor twintig is namelijk niet zo hoog en beschermt je huid ook niet de hele dag. Denk dus niet dat je met het gebruiken van deze dagcrème klaar bent als het gaat om UVA en UVB-bescherming. Je zal hiervoor toch echt een apart product moeten aanschaffen wat de huid echt goed beschermt tegen schadelijke stralen van de zon.

Tevens vraag ik mij af hoe de Clinique Pep-start hydrorush moisturizer je huid beschermt tegen luchtvervuiling. Deze moisturizer is namelijk allround volgens Clinique, dus ik denk niet dat er genoeg ingrediënten inzitten om je de hele dag te beschermen. Daarnaast zou ik ook niet weten waaraan ik dit dan kan merken. Ik ben behoorlijk kritisch als het gaat om dergelijke beweringen en kon helaas niet zien of ervaren of ik daadwerkelijk beschermd ben tegen luchtvervuiling.

Clinique Pep-start hydrorush moisturizer

Conclusie

De Clinique Pep-start hydrorush moisturizer is naar mijn mening een heel fijne en betaalbare hydraterende dagcrème. Dames en heren met een makkelijke huid zullen hier ongetwijfeld genoeg aan hebben. Er is een extra hydraterende versie van de Pep-start moisturizer, maar persoonlijk vind ik deze versie al heel erg goed. Ik heb echt de hele dag geen omkijken naar mijn huid want die voelt geen moment droog of trekkerig aan, I love it!

Ben je op zoek naar een makkelijke dagcrème die alles regelt? Dan is dit een echte aanrader! Ben je een student, heb je niet zo heel veel geld of hou je gewoon niet van poespas? Ook dan is de Clinique Pep-start hydrorush moisturizer een heel goede keuze. Je zou deze dagcrème ook in de zomer kunnen gebruiken wanneer je extra hydratatie nodig hebt. Je brengt deze dan gewoon twee keer per dag aan. Yes, dit is echt een toppertje!

Wat is jouw mening over de Clinique Pep-start hydrorush moisturizer?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor nog meer uitgebreide beauty reviews, thanks babe!

Clinique Pep start hydrorush dagcreme

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Joanne

  Klinkt positief! 🙂 Weet alleen niet of het net zo goed zou werken bij mijn gevoelige huid.

  • Kaya-Quintana
   Joanne

   Deze is voor de gevoelige huid gemaakt 🙂