Mijn ervaring met het Keto dieet

Twee weken geleden maakte ik op Youtube kennis met het Keto dieet. Ik was op zoek naar een manier om nog gezonder te eten, want ik had het gevoel dat ik iets miste. Ik ben namelijk al een jaar bezig met het wegwerken van wat overgewicht, maar kwam er toch niet helemaal van af. Ik at de afgelopen maanden gemiddeld zo’n 1600 calorieën per dag en redelijk gezond. Toch kreeg ik die laatste kilo’s er maar niet van af tot ik het Keto dieet vond. Het Keto dieet is eigenlijk geen dieet, maar eerder een heel gezonde lifestyle.

Oorspronkelijk draait het ‘dieet’ om maximaal 20 gram koolhydraten per dag eten. Uiteraard aangevuld met heel veel groente, vlees, vis en gezonde vetten. Door minder dan 20 gram koolhydraten per dag te eten kan je lichaam in ketose komen. Ketose is een staat waarin je lichaam minder koolhydraten binnenkrijgt en dus het vet op je lichaam aanspreekt om energie te creëren. Het Keto dieet is daarom heel populair onder mensen die graag gezond willen afvallen.

het keto dieet

Ik verloor door het Keto dieet ruim twee kilo binnen een week. Daarvan zal een groot gedeelte vocht zijn geweest, maar ik zag direct verschil. Ik vertel je er alles over in deze video. De tweede week heb ik net achter de rug en ik ben de hele week netjes op hetzelfde gewicht gebleven. Ik weeg nu 67,3 kilo en zo’n laag gewicht heb ik al jaren niet meer gehad, wauw! Ik moet er wel bij zeggen dat het mij slechts een dag is gelukt om onder de 20 gram koolhydraten te blijven. Ik zit meestal rond de 30 tot 50 gram koolhydraten per dag.

Dat is een groot verschil met de hoeveelheid koolhydraten die ik eerst binnenkreeg. Per dag zat ik soms over de 200 gram koolhydraten heen, oeps! Overigens is er niets mis met koolhydraten, het zijn belangrijke componenten in ons eten omdat ze ons lichaam van energie voorzien. Echter krijgen de meeste mensen te veel koolhydraten binnen door snoep en snacks. Aangezien ons lichaam niet al die koolhydraten en suikers gelijk nodig heeft, wordt het omgezet in vet. En ja, dan ontstaat er overgewicht.

ketogeen dieet

Met alle voedselallergieën die ik heb is het voor mij onmogelijk om minder dan 30 gram koolhydraten te eten. Simpelweg omdat de dingen die je tijdens een Keto dieet wel mag eten bij mij vaak een allergische reactie veroorzaken. Het is dus in ieder geval niet nodig om per se maximaal 20 gram koolhydraten te eten. Er zijn genoeg mensen zoals ik die tot 50 gram koolhydraten per dag eten en toch afvallen.

Ik zeg dan ook liever dat ik Keto style eet and this girl needs a cookie once in a while! Ik heb de afgelopen weken dan ook een koekje of twee gegeten. Dat kan gewoon en de volgende dag let ik dan gewoon weer op mijn koolhydraten, I love it! Ik moet eerlijk zeggen dat ik Keto style eten erg prettig vind. Ik kan vaker naar de wc voor een nummer twee, val af en ik voel mij veel beter dan eerst. Overigens eet ik nog steeds gemiddeld 1600 koolhydraten, al is het soms iets minder omdat groente, vlees en vis minder calorieën bevatten dan snacks en snoep.

keto dieet

Ik ben van plan om de komende tijd zo te blijven eten. Ik voel mij er namelijk goed bij en wil gewoon even doorzetten om te zien of ik nog verder kan afvallen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik bewuster en beter eet. Ik heb bijna geen trek meer in koekjes zoals ik eerder wel elke dag had. Ik heb nog nooit zoveel rust in mijn hoofd gehad als het gaat om snoep en snacks. Voorlopig ga ik dus nog even door met Keto style eten voordat ik echt conclusies trek.

Echter wilde ik wel even mijn ervaring met het Keto dieet delen omdat ik er veel vragen over kreeg. Ik heb in ieder geval alvast een Wat ik op een dag eet video online geplaatst met Keto maaltijden. Mocht je het eens willen proberen dan kun je die gerechten eens testen. Ik kan overigens prima sporten terwijl ik Keto style eet. Ik heb mij nog geen enkele keer moe of shakey gevoeld door het minderen van koolhydraten. Op naar de derde week Keto style eten en tot de volgende update.

Heb jij weleens nagedacht over hoeveel koolhydraten je eet?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook op Instagram voor meer updates!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Sevi

  Wellicht interessant voor jou om deze website dan eens te bezoeken ????:

  https://ketodietapp.com/Blog/page/Start-Here

 • Marije

  Ik doe met je mee! De gedachte van keto style, en de voeding sprak mij meteen aan. Ik voelde me na 2 dagen ook al beter. Ik eet ook rond de 50 gr koolhydraten ivm diabetes type 1 (mijn bloedsuiker blijft met ketostyle ook veel stabieler)

  Blijf je maaltijden en ervaringen delen?
  x