Falafel deeg van de Albert Heijn

Falafel deeg maken? Ain’t nobody got time for that! Althans, ik op dit moment niet en daarom ben ik heel erg blij met mijn nieuwste vondst. Ik heb namelijk falafel deeg van de Albert Heijn gevonden. Een uitkomst aangezien ik graag gezond wil eten, maar niet altijd lang in de keuken kan staan. Daarnaast vind ik falafel heel erg lekker en als ik in de stad ben haal ik graag een broodje falafel.

falafel deeg van de albert heijn

Falafel wordt o.a. gemaakt van kikkererwten en kruiden. De falafel bolletjes worden gefrituurd en meestal geserveerd in een pitabroodje. Uiteraard met een dikke klodder knoflooksaus en sla. Uiteraard kun je falafel op meerdere manieren in een gerechtje verwerken. Het falafel deeg van de Albert Heijn is in ieder geval vers en ready to go. Ik heb er drie dagen van kunnen lunchen, aangezien je aardig wat porties kunt maken met 300 gram. Het deeg is helaas niet tarwe-glutenvrij, daar moet je dus wel even op letten als je daar last van hebt.

broodje falafel

Je kunt van het deeg burgers maken, maar ik heb er kleine platte ovaaltjes van gemaakt. Zo kon ik de falafel makkelijk op een broodje kwijt. Een beetje knoflooksaus erbij en lekker eten. Helaas had ik geen sla in huis, anders had ik er ook een maaltijdsalade mee gemaakt. Een bolletje falafel bakken in de koekenpan is binnen drie minuutjes gedaan. Je kunt dus lekker snel aan tafel als je zou willen. De perfecte oplossing voor een gezonde, maar zeker niet saaie maaltijdoptie.

falafel deeg

Ik eet in de herfst en winter graag een warme en gezonde lunch. Falafel vult, het is vegetarisch en het smaakt ook nog eens lekker! Het heeft namelijk een echte bite en door het bakken een knapperig randje. Het falafel deeg van de Albert Heijn kost €1,99 en er zijn nog andere smaken zoals biet en groente verkrijgbaar. Mocht je dus net als ik graag eens iets anders eten als lunch of avondeten, dan is dit een echte aanrader. Kikkererwtjes zijn namelijk erg gezond en lekker!

Ben jij ook zo gek op falafel?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Instagram voor nog meer food tips, thanks babe!

vegetarisch falafel deeg

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.