Koken met Himalaya zout

Yes, ik houd van koken met kruiden. Echter komen de meeste kruiden beter tot hun recht als je een beetje zout toevoegt. Dat doe ik dan ook regelmatig en zout mag niet ontbreken in mijn keuken. Echter kwam ik erachter dat het zout wat wij kennen uit de supermarkt, niet zo gezond is als wij denken. Wellicht wist jij het al, maar ik wist niet dat het zout in de winkel bewerkt wordt. Daarom ben ik sinds kort overgestapt op koken met Himalaya zout.

Via Youtube kwam ik erachter dat gewoon keukenzout dus heel erg wordt bewerkt. Daarom ziet het er zo perfect uit. Echter betekent dit blijkbaar ook dat alle mineralen en gezonde bestanddelen uit het zout zijn gehaald. Hierdoor bestaat het ‘zout’ zoals wij het kennen voor een groot gedeelte uit natriumchloride. Natriumchloride bevat weinig tot geen gezonde mineralen zoals natuurlijk onbewerkt zout. Dit bewerkte zout voegt dus eigenlijk alleen maar een kunstmatig smaakje toe aan ons eten.

himalaya zout

Geen wonder dat sommige mensen slecht reageren op dit zout. Himalaya zout komt zoals de naam al verklapt uit het Himalaya gebergte of uit het gebied er omheen. Het zout van Brun en Renard komt uit het gebergte in Pakistan. Het is enkel gemalen en verder niet bewerkt. In Himalaya zout zitten dus nog alle mineralen die wel goed zijn voor je lichaam. Hierdoor schijnt het Himalaya zout veel beter te zijn voor ons lichaam en kun je het prima gebruiken tijdens het koken.

Van ‘normaal’ zout uit de supermarkt gaat mijn lichaam bijvoorbeeld vocht vasthouden en dat voelt niet fijn. Daarnaast heb ik na het eten veel dorst en trek in zoetigheid om het zoute smaakje weer weg te werken. Daarom gebruik ik nu al een maandje Himalaya zout en merk ik tot mijn verbazing verschil op. Ten eerste houdt mijn lichaam minder vocht vast, iets waar ik al jarenlang veel last van had.

koken met himalaya zout

Ten tweede heb ik na het eten minder dorst en behoefte aan zoete drankjes. Ik drink door het hardlopen meer water maar voel mij niet opgezwollen. Mijn buik voelt na het eten beter aan en het eten smaakt net zo lekker. Himalaya zout smaakt namelijk erg lekker en heel anders dan het bewerkte zout. Het is puur en onbewerkt waardoor sommige korreltjes zouter zijn dan andere. Ik blijf in ieder geval Himalaya zout gebruiken.

Het is ietsje duurder dan het bewerkte zout, maar de prijs is het waard want de voordelen merk ik echt op. Houd jouw lichaam ook veel vocht vast en heb jij na het eten ook erg veel dorst? Dan is het wellicht een goed idee om eens over te stappen op Himalaya zout. Ik merkte binnen twee a drie weken al verschil op. En daar ben ik heel blij mee want vocht vasthouden was een doorn in mijn oog.

Een dikke yes voor koken met Himalaya zout,

Kaya-Quintana

P.S. Welk type zout gebruik jij op dit moment?

brun en renard himalaya zout

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.