Gezonde kip wraps

Een boterham is ook maar zo gewoon. Dus besloot ik gister om gezonde kip wraps te maken voor de lunch. Met name omdat ik soms geen zin heb in glutenvrije crackers, die ik vaak eet omdat ik daardoor beter op gewicht blijf. Tevens merk ik dat ik door het hardlopen gigantisch veel trek heb in vlees. Waarschijnlijk heb ik toch iets meer eiwitten nodig dan ik dacht. Echter steek ik die eiwitten dan wel in een lekker jasje, ziet er lekker uit toch?

gezonde kip wraps

Voor twee gezonde kip wraps heb je het volgende nodig:

 • Medium wraps, ik heb die van Albert Heijn gebruikt
 • Een kipfilet
 • Rood uitje
 • Teentje knoflook
 • Zout, ik gebruikte Himalayazout
 • Peper
 • Pikante paprikapoeder
 • Chili kruiden
 • Kaas, ik raad cheddar aan
 • Komkommer
 • Mayonaise, ik heb die van Hellmann’s gebruikt

rode ui en knoflook

Laten we starten met het snipperen van de rode ui. Ik vind rode uitjes altijd erg lekker op een broodje of wrap, omdat ze een kleine frisse kick verzorgen. Ik vind ze ook beter smaken dan een normaal uitje, uiteraard kun je zelf kiezen welk type ui jij gebruikt. Vervolgens is het tijd om een teentje knoflook fijn te snijden of te persen. Voor twee wraps heb je genoeg aan een kipfiletje, die je in heel kleine blokjes snijdt.

rode ui

Voeg een klein beetje zonnebloemolie toe in een koekenpan en fruit op een medium vuurtje de knoflook. Ondertussen kun je de blokjes kipfilet kruiden met zout en peper naar smaak. Ik mik zelf graag aardig wat pikante paprikapoeder en chili kruiden erbij. Ik hou nu eenmaal van kruidig eten, maar als je echt wil afmeten dan zou ik het op een half theelepeltje houden. In de koekenpan kun je de kipfilet mixen met de knoflook, yum!

kipfilet blokjes

In een schone koekenpan kun je alvast een wrap opwarmen. Plaats een paar plakjes kaas op de wrap zodat de kaas meteen kan mee smelten. De kaas gebruik je namelijk als bindmiddel, zodat de kipfilet goed blijft zitten in de wrap. Niets is zo vervelend als een wrap die uit elkaar valt, de gesmolten kaas voorkomt dat. Wees niet eigenwijs zoals ik en warm de wrap langzaam op. Anders is deze zo verbrand en dat is echt niet lekker, haha!

kipfilet blokjes

Als de wrap warm is kun je deze op een bord leggen. Verspreid de helft van de kipfilet blokjes over de gesmolten kaas en voeg wat mayonaise toe. Je kunt ook voor sour cream kiezen, dat is ook erg lekker. Strooi wat van de gesnipperde uitjes toe en wat komkommerplakjes voor een frisse bite. Ik gebruik altijd een kaasschaaf om makkelijk en snel komkommerplakjes te maken, very handy.

albert heijn wraps

En dan is tijd om de wrap op te rollen en lekker op te eten. Als je deze wraps mee wil nemen dan kun je ze oprollen in wat aluminiumfolie. Op school of werk kun je ze dan even opwarmen in de magnetron. Wat nog beter werkt is een panini pressย want die warmen wraps echt goed op aan alle kanten.ย Uiteraard kun je aan deze wrap ook nog sla toevoegen. Wat ik echt afraad is tomaat omdat daar iets te veel vocht inzit, daar worden de wraps papperig van. En ik denk dat je ze liever knapperig hebt, toch?

Laat je even weten wat je van deze kip wraps vindt?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook op Snapchat en Instagram via @KayaQuintana,ย thanks!

gezonde kip wraps

kip wraps recept

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana