Food on Friday: Snelle couscous salade met Pangasius filet

Het is lente, de dagen worden langer en dat betekend dat je het ook drukker hebt. Daardoor heb je niet altijd zin om een driegangenmenu te koken maar wil je gewoon iets makkelijks wat toch lekker smaakt. Dit gerecht heb ik per toeval ontdekt want ik had gewoon van beiden producten nog wat over. Later zag ik op google dat veel mensen couscous als salade gebruiken en er van alles bijdoen wat ze lekker vinden.

food on friday

In dit geval maakte ik er een frisse lentesalade van die je met vis of vlees kunt eten. Want wat is nou lekkerder dan frisse salade in combinatie met een goed gekruid visje of kippetje? Couscous zelf is een tarwesoort waar vrij weinig smaak aan zit dus je kunt toevoegen wat je wilt. Ik wil je wel aanraden om de wat duurdere en betere soort instant couscous aan te schaffen dan die van de AH die ik gebruikte in de video.

couscous salade met komkommer

Verder kun je dit basis recept voor de couscous salade aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt er bijvoorbeeld nog doperwtjes, mais of een rood uitje bijvoegen. De vis kun je dus vervangen met bijvoorbeeld kipfilet en (pittige) kipfilet kruiden. Dit snelle gerechtje had ik binnen twintig minuten op mijn bord liggen. Perfect voor de hardwerkende student of mensen met een drukke baan die toch iets interessants op tafel willen zetten.

Ready, steady… Cook!

Kaya-Quintana

P.S. Leuk Food on Friday artikel? Volg dan via de nieuwsbrief voor meer food artikelen, thanks!

Wat je nodig hebt:
pangasius filet
couscous, de snelle variant
komkommer
olijfolie
zout
peper
paprika pikant poeder
gemalen cayennepeper
gedroogde dille

pikante pangasius filet met couscous salade

how to couscous salade

kookvideo

koude salade met warme vis

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  ik heb zelf echt nog nooit couscous gegeten!

  • Angel
   femketje

   heb het nu twee keer gemaakt en echt een blijvertje, ontzettend lekker.

 • Yvonne

  Mmm, dat ziet er lekker uit! Ga ik binnenkort maar eens proberen πŸ™‚

  • Kaya-Quintana
   Yvonne

   Ben benieuwd naar wat je er van vind πŸ˜€

 • Mara

  Hmm dat ziet er echt super lekker uit! Ik ben dol op couscous salades πŸ™‚

  • Kaya-Quintana
   Mara

   Me too!