Fuck it, ik weet het niet meer!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update schreef. Ik heb ook lang zitten twijfelen of ik wel een nieuwe moest schrijven. Ik wil je namelijk niet lastig vallen met een zeik en zeur verhaal. Het liefst houd ik alles op mijn site mega positief maar eigenlijk is dat onzin. Want zo is mijn leven niet en ik ben eigenlijk altijd mezelf dus waarom niet op mijn eigen site? Bereid je dus maar voor op een dosis drama, haha!

Goed, dus… Waar zal ik eens beginnen? Owja, de twenties crisis. Ik schreef er al eens eerder over en ik dacht dat ik er wel snel vanaf zou zijn, not! Een twenties crisis houdt in dat je even niet meer weet wat je eigenlijk wil of doet. Je studie is (bijna) afgelopen en het “echte” leven zit er aan te komen. Nu moet je dus echt fulltime gaan werken en een serieuze relatie beginnen. Bedenken of je 2,1 kinderen wilt en of het een hybride of diesel wordt.

Really? Ik heb daar helemaal geen zin in. Ik ben nog niet klaar om moeder te zijn, fulltime te werken en niks interessants meer te doen. Ik heb nog niet eens een relatie gehad en de enige naast wie ik wakker word is mijn Johnny Depp poster. Ik wil gewoon nog zoveel doen, maar wat ik niet wil doen is mee gaan in de massa. Ik wil mijn eigen koers trekken en mijn gevoel volgen. Laat mijn gevoel nu juist datgene zijn wat me dwars zit.

Ik leek namelijk altijd precies te weten wat ik wilde maar dat voelt nu gewoon niet meer goed. De eeuwige bachelorette uithangen gaat het sowieso niet worden want dit jaar ben ik iemand tegen gekomen waardoor ik anders aankijk tegen het familie leven. Toch zie ik mezelf niet als een thuisblijfmoeder, daarvoor ben ik veel te avontuurlijk en te onrustig. Toch lijkt het me wel fijn om thuis te komen wetende dat er altijd iemand is.

persoonlijkPIN IT!

Gelukkig hoef ik dat allemaal niet nu te beslissen maar het voelt wel zo. Veel van mijn vrienden gaan samenwonen, trouwen, krijgen baby’s en werken fulltime. Onbewust vergelijk ik mezelf met hen waardoor ik toch wel een beetje bang word. Soms loop ik voor mijn gevoel hartstikke achter door nog helemaal niet bezig te zijn met dat soort dingen. Aan de andere kant ben ik hartstikke blij dat ik me geen zorgen hoef te maken of de luiers al op zijn of niet.

Ik kan nu gerust de hele dag in bed liggen met een lekker ding. Als ik geen groente wil eten dan eet ik lekker geen groente. Wil ik in de zomer lekker naar het strand dan ga ik gewoon. En die vrijheid vind ik gewoon zo heerlijk, I love it! Ik wil ook nog muziekjes maken, een leuke man vinden en daar heel veel lol mee maken. Lekker reizen, geld uitgeven, mijn familie verwennen en iets moois creëren om achter te laten als ik dood ben. En misschien wil ik stiekem toch nog een mini-me, haha!

Maar dat is die twenties crisis en daar zit ik dus mee. Ik heb dus een plan van aanpak nodig want dit is niks, haha! De eerste stap lijkt mij logisch en dat is afstuderen. Die overheerlijke man binnenhalen is nummer twee en nummer drie is kijken waar het schip strand. Uiteraard zal ik ook wel een beetje sturen maar niet teveel want ik ga graag af op het grote onbekende. Misschien wil ik uiteindelijk wel helemaal niets van wat ik eerder schreef…

Maar dat mag want ik ben in de twintig en ik zit in een crisis, haha!

Kaya-Quintana

P.S. Zijn jouw plannen nog steeds hetzelfde of weet je ook niet wat je echt wilt?

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  ik ben gister toevallig net 24 geworden en moet zeggen dat ik op mijn 17e al wist wat ik wilde XD maar ben nog jong genoeg om kinderen te kweken, eerst maar eens lekker nog wat jaren fulltime werken zodat ik die kinderen ook te eten kan geven XD

 • Farah - Food and other Friends

  Oh zo herkenbaar! Ik twijfel over alles en zeker omdat veel mensen om me heen ook al alles op een rijtje lijken te hebben en ik juist steeds meer ga twijfelen over alle mogelijkheden in mijn leven. Zo lastig!

  Dat filmpje is ook echt erg toepasselijk ;). Ik hoop (voor jou en mij) dat alles snel op z’n pootjes terecht zal komen.

  xx Farah

  • Kaya-Quintana
   Farah – Food and other Friends

   Ja me too!

 • farah

  Aah meid maak je nergens druk om. Doe gewoon waar jij je lekker bij voelt!! Ik ben ook 26 en krijg soms ook dat gevoel. Heb je nog nooit een relatie gehad? Groetjes

 • farah

  Misschien een goed idee om verder te studeren?

 • Wendy

  Het geeft niks dat je in de twenties crisis zit. Wat anderen doen,moeten zij zelf weten. Het gaat er om wat jij wilt. Wat betreft je kinderwens dat is überhaupt een vraag op zich. Het is de vraag of je kinderen mag krijgen. Bij de één gaat het makkelijker dan bij de ander. Dit heb ik zelf al ondervonden. Ik zou best graag een mini me willen,maar dit wordt door moedertje Natuur tegen gehouden. Doordat zij “Nee” zegt, ben ik zelf op andere dingen gaan richten. Natuurlijk kun je andere dingen doen als je kinderloos bent, maar kinderen brengen levendigheid in je leven. Op dit gebied heb je niet voor het zeggen. Als je echt kinderen wilt krijgen, kun je ook via de malle molen doen. Maar wil je dat? Ik zeg op mijn beurt “Laat het op je af komen.” De man van je dromen die kom je vanzelf tegen op het moment dat je geen rekening mee houdt. Het belangrijkste onderdeel van jouw dilemma is het opbouwen van een stabiele basis. Als je die hebt dan komt de rest vanzelf in je leven aangelopen.

 • Maureen

  Ik herken mezelf er heel erg in! Zoveel twijfels of je wel de goede keuze maakt..

 • fleur

  Ik vind 26 sowieso erg jong om te trouwens en kinderen te krijgen, maar that’s me 😉 De vraag is of je sowieso wel het type bent om je (jong) te settelen. Misschien is een andere kennissenkring een idee, iedereen leeft anders en hoe meer je ziet hoe duidelijker je wordt dat er 1000 manieren zijn om te leven en dat er niet een goed of fout is. Niet elke 30 plus verjaardag gaat over een nieuwe auto en het kind (die waar ik kom gelukkig niet iig)
  En je kunt natuurlijk ook bedenken wat je zou willen doen, je bent toch single en hoeft geen geld apart te houden omdat je een kind hebt. Dus wil je al jaren in Parijs als visagiste werken? Een jaar in de Vs wonen? Een jaar studeren in Oxford? Dat kun je allemaal! en al weet je dan nnog niet wat je wilt, heb je tenminste een geweldige tijd gehad.x