Gezond ontbijt met avocado en warme appeltjes

Zoals je misschien al weet, probeer ik uit alle macht gezonder te eten. Voor mij betekend dit dat ik alles met suiker en tarwe laat staan. Want deze combinatie maakt mij binnen no time tonnetje rond. Hierdoor moet ik creatief zijn en echt nadenken over wat ik eet voor het ontbijt en de lunch. Door veel googlen en gewoon van alles uitproberen kwam ik onder andere uit op het onderstaande ontbijt dat ik graag met je wil delen.

suikervrij ontbijt

Iets zoets en iets zouts, ik houd van die combinatie. Daarom lepelde ik een halve avocado uit en prakte die over twee tarwevrij crackers heen. Deze crackers vond ik bij de supermarkt Ekoplaza en ze vallen lekker licht. Van brood krijg ik namelijk altijd buikpijn en van deze crackers niet. Voor een beetje smaak mikte ik er zout en versgemalen peper overheen en je bent ready to go.

crackers met avocado

Vervolgens komt het zoete gedeelte met halfvolle yoghurt en warme appelblokjes. Omdat ik een fruitallergie heb moet ik de appel verwarmen. Hierdoor wordt het eiwit in de appel waar ik allergisch voor ben onschadelijk en kan ik de appel eten. Ben je niet allergisch dan kun je de appel natuurlijk rauw eten met kaneel en honing door de yoghurt heen.

yoghurt met warme appel

Voor de warme variant heb ik de appel in blokjes gesneden en in een klein wok pannetje verwarmt. Een klein beetje roomboter, vloeibare honing en een beetje kokosbloesemsuiker zorgen voor een krokant karamel-achtig laagje. Vervolgens mik je de appelblokjes in de yoghurt, even doorroeren en lekker opeten. Je zou er ook rozijntjes in kunnen doen bedacht ik me later, dan is het net een vloeibaar appeltaartje, haha!

Heb je al trek gekregen?

Kaya-Quintana

P.S. Meer van dit soort artikelen? Let me know via een comment, thanks!

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Fatima

  Ik heb vanochtend ook ontbeten met crackers met avocado erop heerlijk.
  Ik ga de warme appeltjes door de yoghurt eens uit proberen het ziet er lekker uit.
  Jaaaa, zeker meer van dit soort artikelen, ik vind het leuk!

  • Kaya-Quintana
   Fatima

   Okay, dankjewel 😀

 • beautybyts

  De warme appeltjes lijken me heerlijk! In de ochtend ben ik niet zo’n grote eter.

  • Kaya-Quintana
   beautybyts

   Ik ook niet maar dit valt allemaal lekker licht dus het gaat er prima in