Head and Shoulders dik en sterk 2 in 1 shampoo

Er is niets zo vervelend als een bad hairday. Mijn dag is echt grandioos verpest als mijn haar niet goed zit. Ik blijf er dan de hele dag aanzitten om er toch nog iets van te maken. Hoe ik het ook went of keer, fris gewassen haar werkt voor mij gewoon het beste. Ik was mijn haar dan ook bijna elke dag want ik vind vet haar niet prettig. Ik krijg er jeuk van en ik ben bang dat het onaangenaam zal ruiken.

Ik ben dan ook echt een hair care addict en ik ben steeds nieuwe producten aan het testen. Met name conditioners en serums want voor veel shampoos ben ik allergisch. Daarom gebruikte ik al een aantal jaren de shampoo van Dermolin. Echter ging dat al een paar maanden niet meer goed. Ik kreeg er een super droge hoofdhuid van en ik had steeds schilfertjes op mijn hoofdhuid en in mijn haar.

head and shoulders dik en sterk shampoo

Eerst dacht ik dat het door eczeem kwam en dat het wel weg zou gaan. Helaas werd het erger en was het volgens de kapper geen roos maar droge huid. Echter kreeg ik twee weken geleden een pakketje van mijn persbureau vol Head and Shoulders producten. Dit merk staat natuurlijk bekend als het drogisterij merk voor anti-roos shampoos. Ik dacht eerlijk gezegd altijd dat het waarschijnlijk niets zou uitmaken maar daar moet ik op terug komen.

Nadat ik de eerste keer de nieuwe Head and Shoulders 2 in 1 dik en sterk shampoo probeerde, zag ik al direct verschil. Met name bij mijn voorhoofd waren alle schilfertjes al voor 95% verdwenen en bij mijn slapen en kruin ook. Ik was echt heel erg onder de indruk want ik had eigenlijk geen resultaat en nog meer schilfers en jeuk verwacht. Tevens voelt deze shampoo en conditioner in één prettiger aan dan die van Dermolin.

head and shoulders dik en sterk shampoo

Mijn haar is zachter, heeft meer volume en ik heb geen last van schilfertjes meer. Mijn hoofdhuid is ook minder droog alhoewel ik daar nog wel graag verbetering in zie. Uiteraard vroeg ik me af hoe een shampoo zo snel schilfertjes van mijn hoofd kan verwijderen. Na wat research kwam ik er achter dat er in de Head and Shoulders shampoo het ingrediënt genaamd Pyrithione Zinc (PTZ).

Dit ingrediënt is goed in het verhelpen van de symptomen van roos. Het zou de aanmaak van de huidcellen vertragen waardoor de schilfertjes die daaruit ontstaan ofwel de roos verdwijnen. Echter wordt roos in veel gevallen veroorzaakt door een gist genaamd Pityrosporon ovale die iedereen op de hoofdhuid heeft. Als de gist uit balans raakt delen de huidcellen zich dubbel zo snel waardoor je dus meer schilfers ofwel roos krijgt.

head and shoulders dik en sterk conditioner

De shampoo pakt dus niet de oorzaak (Pityrosporon ovale) aan maar wel de symptomen (de schilfertjes ofwel roos) waardoor ik me onprettig voelde. Het leek gewoon iedere keer of ik mijn haar niet had gewassen en iedere keer als mijn hand door mijn haar haalde werd het erger. Daar ben ik nu gelukkig van af en ik ben er echt heel blij mee.

Vandaar dit mega artikel over deze shampoo. Ik had deze snelle resultaten namelijk echt niet verwacht maar ik ben zeker blij dat die resultaten er zijn. Tevens kost deze shampoo minder dan de Dermolin shampoo die ik eerste gebruikte. Die van Head and Shoulders kosten maar €4,99 en de treatment tonic €9,99. Daarnaast hebben ze de geuren aangepast waardoor je haren langer lekker blijven ruiken.

Ik ben fan!

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij ook wel eens last van roos gehad?

head and shoulders dik en sterk collectie

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • pamela

  klinkt super fijn! ik heb zelf helemaal geen last van mijn hoofdhuid maar extra zachte verzorging kan natuurlijk nooit kwaad! en dat de geur langer blijft hangen lijkt me ook echt heerlijk!

  • Kaya-Quintana
   pamela

   Ja, die geur is echt heel fijn

 • femketje

  klinkt super nice!

 • Buse Nur

  ik denk dat ik het maar eens ga proberen ik heb altijd hoofdhuid probleeme gehad ik ben zelfs toen ik 1 was kaalgeschoren 🙁
  veder een leuk artikel

 • Petra

  gelukkig heb ik zelf geen problemen met mijn hoofdhuis, maar heb ik van diverse mensen in mijn omgeveing eghoord dat zij dik en dik tevreden zijn over deze producten….Ik heb mijn haar er ooit eens mee gewassen, en dat beviel mijzelf niet best, ik had het idee dat ik erg vet haar had, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat ik nooit een droge hoofdhuid heb,…