John Beerens beantwoord jouw vraag, deel 4

Een tijdje terug kon je, via mijn facebook pagina, zelf een vraag stellen aan John Beerens, dé kapper van Nederland. Want John heeft jaren ervaring als kapper en kan je dus veel vertellen over haar. Ik heb hem uiteindelijk achttien vragen voorgelegd en hij heeft ze allemaal beantwoordt. De vragen kwamen van mijn lezers en mij af. Want zelf had ik ook nog wel wat vragen over haar. Ik ben zelf echt gek op haarproducten en doe er veel aan om mijn haar gezond er uit te laten zien. Vorige week kon je de derde set vragen en antwoorden lezen van John. Deze antwoorden zijn super handig als je gek bent op haarverzorging. Ben je benieuwd naar wat John jou en mij aanraadt? Lees dan snel de vierde set vragen en antwoorden door.

Zijn siliconen in shampoo slecht voor je haar?

Het is moeilijk te zeggen of siliconen slecht zijn voor je haar. Je hebt namelijk veel verschillende siliconen. Je kunt er eigenlijk makkelijk vanuit gaan dat de siliconen in goedkope producten slecht zijn voor je haar. De siliconen in duurdere producten zijn niet schadelijk voor je haar.

Hoe kun je er voor zorgen dat je haar minder snel vet word?

Waar je op moet letten bij haar dat snel vet wordt, is dat je de conditioner nooit bij de hoofdhuid aanbrengt. Je kunt de conditioner het beste vanaf de helft van je haar aanbrengen. Ook een serum moet alleen vanaf de helft van je haar naar de punten aangebracht worden. Daar naast is het belangrijk je hoofdhuid goed te verzorgen met bijvoorbeeld ampullen, zoals de Kérastase Spécifique Laminexil GL ampullen.

Ik heb kort haar en wil graag krullen als een afro met de kleinste krul. Welk soort kapper kan ik het beste kiezen voor zo’n permanentje?

Voor zo’n permanent moet je echt naar een kapper gaan die daar gespecialiseerd in is.

Jawel, nog maar twee edities te gaan van deze rubriek. Wil je ondertussen meer lezen over haarverzorging? Dan kun je hier terecht!

Have a nice day dolls!

Kaya-Quintana

P.S. Hier heb ik ook nog een handig artikel over eerste hulp bij droog haar.

PIN IT!

Foto: Michel Klink
Model: Annemarie
Make-up art, hair en fashion styling: Kaya-Quintana Broekhuijsen

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.