John Frieda Frizz ease 3 day straight semi-permanent styling spray

Zo’n drie dagen stijl haar zonder pluis? Yes please! Ik ben fan van lang stijl haar, ik vind het er altijd prachtig uit zien. Helaas moet ik ook vaak mijn haar stijlen want als ik het alleen maar droog met de föhn dan kan ik eindigen als een pluizenbol. Dan heb ik ook nog eens “last” van de onderste lagen haar op mijn hoofd. Daar zit een behoorlijke slag in terwijl de bovenste laag redelijk stijl is. What to do?

John Frieda belooft de oplossing te hebben met zijn Frizz ease collectie. Ik kreeg twee producten uit deze collectie om ze eens goed te testen. In het pakket zat de 3 day straight semi-permanent styling spray met keratine ( prijs ongeveer €12,- verschilt per winkel). Keratine zit sowieso al in je haar en helpt het stevig te houden. Een beetje extra kan dan ook geen kwaad. De spray zelf helpt je om het haar stijl te houden voor zo’n drie dagen of tot je weer wast.

john frieda 3 day straight

Ik heb de spray nu zo’n twee keer gebruikt en ik ben fan. Ik spray ongeveer zeven tot vijftien keer over mijn handdoekdroge haar heen zoals geadviseerd op de verpakking en kam dan mijn haar door. Vervolgens droog ik het met de föhn en stijl ik mijn haar met een stijltang zoals John Frieda adviseert. Na het föhnen merk ik overigens al direct verschil op. Mijn haar staat namelijk minder wijdt uit en de haarschubben lijken gesloten, dus geen pluizig effect meer.

Er wordt geadviseerd om je haren goed te stijlen met een stijltang dus dat heb ik gedaan. Voor het stijlen kun je trouwens gewoon een extra hitte beschermend product gebruiken. Ik gebruik zelf altijd een olie zoals één van deze serums maar je kunt ook de bijbehorende Nourishing oil elixer (hier vertel ik je volgende week meer over) gebruiken die John Frieda in zijn collectie heeft.

john frieda 3 day straight semi permanent styling spray

De 3 day spray zelf beschermt ook tegen hitte dus zo’n olie kun je ook weglaten. De 3 day spray doet in ieder geval wat John Frieda belooft en eerlijk gezegd ben ik daar een beetje verrast door. Ik heb meerde stijl makende spray’s getest maar deze geeft mij tot nu toe het beste resultaat. Van deze spray merk ik namelijk helemaal niks als het gaat om de textuur van mijn haar.

Mijn haar blijft zacht, gemakkelijk te doorkammen, ruikt lekker en voelt niet zwaarder of plakkerig aan. Het is gewoon mijn haar maar dan echt stijl en ook echt drie dagen lang. I am impressed! Wat mij nog het meeste opviel is dat na het stijlen van mijn haar je echt verschil opmerkt. Het product lijkt dan ineens zichzelf te activeren want je ziet direct verschil, het wordt makkelijk stijl en blijft ook stijl.

john frieda semi permanent styling spray met keratine

Of ik nu een knotje in mijn haar draag of de hele dag een staart in heb. Als ik het elastiekje er uit haal dan is mijn haar nog steeds stijl. Er zit soms wel even een raar knikje in van het elastiekje maar ook dat is stukken minder dan als ik deze spray niet gebruik. Ik ben overigens er benieuwd naar wat de dames met stevige krullen van deze spray zullen vinden. Hij werkt in ieder geval goed op dik haar met een stevige slag dus dat is al een pluspunt.

Welke producten gebruik jij om je haar te stijlen?

Kaya-Quintana

P.S. Handig artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

john frieda frizz ease

john frieda frizz ease stijl haar

Mijn haar op de tweede dag nog steeds stijl ook al heb ik een staart en knotjes gedragen

john frieda frizz ease stijl haar

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Manon

  Oeh dit moet ik hebben, heb ook last van pluizig haar en al vanalles geprobeerd, dit word het volgende product 🙂

  • Kaya-Quintana
   Manon

   Ben benieuwd wat jij er dan van vind 😀

 • pamela

  wat een apart product :P!! ik heb van mezelf al heel erg stijl haar dus heb dit niet echt nodig.

 • faat

  Mooi product en fijne review!

 • emily

  Ah! klinkt geweldig maar als je gaat fietsen blijft je haar dan ook nog stijl of als je gaat slapen? en waar is dit product te koop?