Huidverzorging: Gladskin Eczema Gel voor mensen met eczeem

Leven met eczeem is behoorlijk lastig, daar weet ik helaas alles van. Ik heb atopisch constitutioneel eczeem, wat betekent dat het chronisch is. In mijn geval kom ik dus hoogstwaarschijnlijk nooit van het eczeem af. En als mijn weerstand laag is, dan komt het sneller terug. In samenwerking** met Gladskin testte ik daarom de Gladskin Eczema Gel. Want het onderhouden van een huid met eczeem vraagt extra aandacht.

gladskin eczema gel

Ik was uiteraard wel een beetje bang om iets nieuws te testen, want ik ben behoorlijk angstig voor een allergische reactie of een eczeemaanval. Tot nu toe heb ik jarenlang hormooncrèmes moeten gebruiken, om de ontstekingen op mijn huid tegen te gaan. Daardoor heb ik echter veel pigment in mijn huid verloren en deze is op sommige plekken dunner geworden. Mijn huid is hierdoor niet egaal en zeer kwetsbaar.

gel voor eczeem

Met name mijn oogleden, wangen, hals en huid onder mijn neus zijn vaak de sjaak. Hier komt het eczeem het eerste opzetten, helaas kan iedereen dat zien. Daarnaast jeukt het en doet het behoorlijk pijn. De Gladskin Eczema Gel zou de jeuk en roodheid verminderen. De gel gebruik je minstens zes weken en je kunt deze prima combineren met andere huidverzorgingsproducten. Je kunt het zelfs gebruiken in combinatie met hormooncrèmes.

gladskin eczeem gel

De Gladskin Eczema Gel is in ieder geval vrij van parfum, parabenen, hormonen en antibiotica. Verder is de gel hypoallergeen en is deze zes maanden houdbaar. Wat je wel in de gel terugvindt is het enzym genaamd Staphefekt. Dit enzym pakt de S. Aureus bacterie aan en dat is maar goed ook! Want deze bacterie is vaak verantwoordelijk voor ontstekingen op de huid. Staphefekt laat wel alle andere bacteriën met rust, waardoor de huidflora intact blijft.

eczeem gel van gladskin

Met een handig pompje

Ik heb zes weken de Gladskin Eczema Gel gebruikt en op dagen waarop mijn huid droger was, heb ik de gel gebruikt in combinatie met de Lancôme Genefique dagcrème. De eerste keer dat ik de Eczema Gel aanbracht, begon het een beetje te prikken en te jeuken. Daar schrok ik een beetje van, dus heb ik twee dagen gewacht voordat ik de gel weer gebruikte. Er staat aangegeven op de FAQ-pagina van Gladskin dat je zo’n gevoel kunt ervaren, waardoor ik wist dat dit kon gebeuren.

Gladskin eczema gel review

De kleurloze gel trekt snel in

Ik gebruik zelf de Gladskin Eczema Gel één keer per dag en met name in de ochtend. Meestal merk ik er niets van, soms jeukt en prikt het een beetje. Dat stoort mij gelukkig niet meer, omdat ik weet dat het erbij hoort. Een huid bedekt met eczeem voelt sowieso niet prettig aan. Wat ik wel meteen opmerkte, is dat mijn huid inderdaad minder rood is. Mijn huid lijkt rustiger na het gebruik van de gel en de jeuk is een stuk minder dan wanneer ik een hormooncrème gebruik.

gladskin eczeem gel review

Zes weken geleden had ik eczeem op mijn oogleden

Tevens wordt mijn huid niet vettig of droger door de gel, deze blijft gewoon lekker soepel aanvoelen. Als ik wil kan ik zonder problemen make-up gebruiken, handig! Na een week zag ik dat de eczeem zelf minder werd. De zwelling nam af en de schilfertjes en korstjes waren zo goed als verdwenen. Met een hormooncrème is dat wel anders, dan heb ik drie weken later nog overal schilfertjes zitten.

atopisch eczeem

De huid zwelt op, wordt rood, rauw en schilferig

De gel zit nu na zes weken standaard in mijn ochtendroutine. Als het eczeem erger is, dan gebruik ik de gel ook in de avond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever de Gladskin Eczema Gel gebruik dan hormooncrème, met name omdat de gel niet zo agressief is. Mijn huid heeft al veel te verduren gehad en ik ben er zo lief mogelijk voor. Niet geheel onbelangrijk is dat de gel ook betaalbaar is. Voor 30 ml betaal je €29,50 en je kunt er ongeveer een half jaar mee doen. Aangezien je slechts een beetje van de gel per dag nodig hebt, is dat naar mijn mening een goede deal.

gladskin review

Na drie weken was mijn huid weer egaal door de Eczema gel

Als laatste wil ik graag toevoegen dat ik de verpakking van de gel erg fijn vind. Hormooncrèmes zitten vaak in tubes, waarvan het tuitje toch snel vies wordt. Je zit er immers steeds met je vingers aan en tijdens het reizen blijven de tubes ook niet schoon. De Gladskin Eczema Gel zit in een handig pompje met een dopje. Zo hoef je de nieuwe gel nooit onnodig aan te raken met je vingers en dat is natuurlijk veel schoner. Dat is heel erg belangrijk voor de verzorging van eczeem, aangezien je in open wonden geen onnodige bacteriën wilt hebben.

gladskin eczeem review

Na zes weken is mijn huid nog steeds rustig, yes!

Wat mij betreft is de Gladskin Eczema Gel een echte aanrader. Zeker als je niet meteen medicatie van de dokter wilt inzetten, waarvan je soms vervelende bijwerkingen kunt ervaren. Alhoewel ik die soms echt nodig heb, is het fijn dat ik in de tussentijd iets minder agressiefs in huis heb. Daarnaast geeft het mij een veilig gevoel dat er geen onnodige ingrediënten in zitten. Dat de helpdesk altijd beschikbaar is, is ook heel erg fijn. Hierdoor voelde het veilig om de gel te testen, want als het fout zou gaan, dan zou ik altijd bij iemand terecht kunnen.

Heb jij al eens de Gladskin Eczema Gel van Gladskin getest?

P.S. Je kunt de gel ook op de rest van je lichaam gebruiken, zoals je handen.

atopisch constitutioneel eczeem

Op mijn kaaklijn en hals heb ontstaat er ook altijd eczeem

constitutioneel eczeem

De huid wordt dan rauw, rood en erg schilferig

gladskin review

Na zes weken is het eczeem weg

eczeem aanval

Foto’s van een eczeem aanval drie jaar geleden. Zo ziet mijn huid eruit als ik er niet op tijd bij ben

atopisch eczeem

Hier viel het nog mee, het was normaal gesproken erger

 

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Grace

  Wat fijn dat er een crème is die niet zulke nare bijwerkingen heeft als een hormoonpreparaat!

  • Kaya-Quintana
   Grace

   Zeker! 😀

 • Astrid

  Jeetje! Wat heftig dat je eczeem in je gezicht hebt. Snap helemaal dat je liever dit gebruikt dan hormoonzalf. Ben zelf ook bekend met eczeem. Bij mij is het vooral mijn hoofdhuid en mijn handen. Soms heb ik ook geen flauw idee waardoor het weer meer opspeelt. Gelukkig heb ik het nu ook redelijk onder controle.

  • Kaya-Quintana
   Astrid

   Bij mij is het stress en het is chronisch. Mijn lichaam valt zichzelf aan, blegh! Maar gelukkig kan ik er door gezond leven al heel wat aan doen, al heeft dat wel heeeeeel lang geduurd -_-

 • femketje

  wat fijn dat dit spul werkt!

  • Kaya-Quintana
   femketje

   Ja, ben er heel erg blij mee 😀

 • Kimberley leys

  Ik heb ook net hetzelfde op men oogleden! Echt irritant ik ga deze eens proberen! Bedankt voor de tip kan je ze ook in een winkel krijgen of enkel online?

  Xx kimberley

  • Kaya-Quintana
   Kimberley leys

   Het kan online maar ook bij sommige schoonheidsspecialisten

 • Noel

  Fijn dat het bij jou een goed effect heeft! werkt de gel alleen op het moment als er eczeem aanwezig is of ook preventief?

  • Kaya-Quintana
   Noel

   Het kan ook preventief gebruikt worden, om de slechte bacteriën weg te houden.