Ik wil afvallen update 4

Aaah, dikke frustratie tijdens het schrijven van deze (voorlopig laatste) update over afvallen. Deze afgelopen week was namelijk helemaal niet goed gegaan. Ik startte deze week met een bezoekje aan het ziekenhuis voor de blessure die ik heb. Hiervoor moet ik in oktober terug om te horen wat de dokter mij adviseert. Wellicht is er namelijk een kijkoperatie nodig, iets wat ik helemaal niet zie zitten. Dus daar voelde ik mij eigenlijk best wel nerveus door.

Tevens ben ik weer begonnen met meer werken, omdat mijn vakantie is afgelopen. Hierdoor is het mij wederom weer niet gelukt om in de avond voor mijzelf te koken. De afgelopen maanden werkte ik regelmatig zes of zeven dagen. Soms werk ik ook tot laat door in het weekend en vergeet ik goed voor mijzelf te zorgen. Op dit moment ben ik dan ook erg moe en moet ik echt even aan mijn rust denken.

afvallen

Omdat ik mij zo moe voel heb ik vorige week cola gedronken om mijzelf wakker te houden. Ik liep anders echt rond als een zombie en nu als een wat dikkere zombie, haha! Het was denk ik ook een heel slecht idee om slagroom truffels te kopen, hihi! Ik heb deze week dan ook even met mijn zusje en moeder gesproken, om te kijken wat ik nu het beste kan doen. Het beste voor mij is minder werken, iets wat ik ook graag wil.

Echter moet ik dan wel eerst een paar projecten afronden. Ik kan natuurlijk niet zomaar stoppen met daaraan werken. Als ik dat heb geregeld kan ik weer lekker tijd aan mezelf besteden. Het zou al veel schelen als ik mijn weekenden gewoon weer vrij heb. Dan kan ik namelijk alvast koken voor maandag en dinsdag. Woensdag kan ik dan eens voor een snack kiezen en de rest van de week weer gezond eten.

afvallenPIN IT!

Dan kan ik ook weer wat meer tijd besteden aan sporten, zodat ik mijn stress kwijt kan. Deze afgelopen week was ik namelijk erg gestrest omdat het werk zich opstapelt. Normaal is dat geen probleem, want ik ben gewend om veel te werken. Echter moet ik nu wel prioriteiten gaan stellen want ik jojo als een gek! Ik weeg nu weer 63,5 terwijl ik eerder nog een gewicht onder de 62 kg aantikte.

Zucht… Voorlopig is dit dan ook even de laatste update over gezond eten en afvallen. Op dit moment lukt het mij gewoon niet om er echt tegen aan te gaan. En omdat ik mijn doelen niet haal, raak ik alleen maar gefrustreerd. Deze artikelen wil ik juist wat positiever kunnen schrijven, maar voorlopig gaat mij dat niet lukken. Dus ik kies er even voor om het onderwerp te laten rusten en als ik weer tijd heb om het goed te doen, dan ga ik er weer voor.

cupcakePIN IT!

Uiteraard moet jij jezelf niet laten beïnvloeden door mijn verhaal. Als jij al goed op weg bent met gezond eten, dan moet je dat zeker volhouden. Dan pak ik het later weer op en gaan we samen weer verder. Ik ben natuurlijk nog wel even heel benieuwd hoe jij omgaat met tegenslagen met betrekking tot stress, eten en afvallen? Ga jij net als ik ietsje meer snoepen dan de bedoeling is? Of kan jij juist niets door je keel krijgen?

Let me know,

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij op Instagram voor meer updates over afvallen en gezond eten, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ruby Manuela

    Het is inderdaad zooo makkelijk om op te geven met gezond eten zodra je druk en stress voelt. Pff, hoevaak ik een zak chips in 1 keer heb leeggevreten omdat ik stress had. Het beste is eigenlijk om voedsel niet te zien als beloning. Probeer het te zien als wat het is: voeding voor je lichaam. Elke avond, hoe moe ik ook ben, maak ik een lekkere en gezonde lunch voor de volgende dag. Zo zorg ik dat ik in ieder geval 1 maaltijd heb waarmee ik vitamientjes en goede dingen binnenkrijg. Ik ben zelf ook over gegaan op het veganisme, daardoor vallen er toch al heel wat ongezonde dingen af. Voor mij werkt het heel goed zo, maar dat is ook niet voor iedereen weggelegd. Ik hoop dat je snel een manier vindt die voor jou werkt!