Ik wil Doutzen Kroes niet zijn

Nee, ik wil Doutzen Kroes niet zijn. Ik heb overigens niks tegen Doutzen. Ik ken haar verder niet en ze zal vast een leuk mens zijn. En dit artikel gaat ook niet per se over Doutzen, maar wel over alle mensen die er op aansturen dat wij als vrouw zijnde op haar moeten lijken. Dat geldt overigens voor elke andere celebrity die nu veel in het nieuws is, waarvan we constant te horen krijgen dat we er op ‘moeten’ lijken.

Ik zie het vaak op Twitter, Instagram en Facebook voorbij komen. Zinnen als: Doe deze oefeningen om benen te krijgen als Doutzen Kroes. Eet deze groente om vollere billen te krijgen net als Gisele. Drink deze sapjes om ook strakke buikspieren te krijgen zoals deze fitgirl. En zo kan ik nog wel even doorgaan, want dit soort uitspraken zie je vaak op o.a. social media voorbij komen.

Don’t get me wrong, er is niks mis met een ander inspireren en motiveren. Een gezond lichaam en een gezonde lifestyle is een must voor iedereen. Echter stoort het mij wel dat met name modebladen hun lezeressen vaak vertellen, dat ze op een andere vrouw ‘moeten’ lijken. Waarom worden vrouwen niet aangespoord om de beste versie van zichzelf te worden?

Ik wil namelijk niet op een supermodel lijken, ik ben blij met mijn lichaam. Ik wil geen buikspieren zoals Heidi en ik wil ook niet van die volle lippen zoals Angelina Jolie. Want dat ben ik niet! Ik vind het dan ook bijzonder naar, dat er als het ware wordt gesuggereerd dat je op een andere vrouw moet lijken. Alsof mannen alleen naar je kijken als je met een strak afgetraind lijf rondfladdert in een superbra en hoge hakjes.

bikini body tips

Alsof je alleen door constant sporten en weinig eten succes kan behalen. Dat die vrouwen/celebrities succes hebben middels hun uiterlijk of lichaam, wil niet zeggen dat het de enige manier om succes te behalen. Als ik met mijn dikke billen evenveel miljoenen kan binnenhalen, dan vind ik dat ook prima, haha! Waarom sporen de vrouwen die bij deze bladen werken, hun soortgenoten niet aan om het beste uit zichzelf te halen?

Vrouwen krijgen door suggesties als eerder genoemd, het idee dat ze van alles aan zichzelf moeten veranderen. De nieuwste hit is het vacuüm zuigen van je lippen in een speciaal daarvoor gemaakt ‘dopje’, zodat je lippen opzwellen en onnatuurlijk groot ogen. Want dan lijk je alweer ietsje meer op Kylie Jenner, waardoor je zeker weten een rijke rapper aan de haak kan slaan. Want dat is natuurlijk het belangrijkste in het leven… NOT!

Ik weiger om mee te gaan in de hype. Ik ga niet squatten om rondere billen te krijgen omdat Kim Kardashian die ook heeft. Nee, ik squat omdat ik geen hangbillen wil. Dat mijn billen niet zo zijn als die van Kim, boeit me helemaal geen donder. Ik wil de mooiste versie van mijn billen tevoorschijn zien komen. Ik wil geen parodie of persiflage van een andere vrouw zijn, ik ben liever uniek en werk graag aan de beste versie van mijzelf.

kylie jenner

Tevens vind ik dat we als vrouw/man zijnde elkaars unieke eigenschappen moeten aansporen. Het is leuk dat er celebrities bestaan waar we inspiratie door krijgen. Maar ook celebrities poepen net zoals jij en ik, met hun broek op de enkels op de wc. Ze laten ook harde scheten als er even niemand in de buurt is en ze eten stiekempjes ook ongezonde dingen. Bedenk dat maar eens voordat je weer de sportschool in rent, omdat één of ander blad zegt dat Zumba ervoor zorgt dat je op Nicki Minaj gaat lijken.

Kijk eens in de spiegel en bedenk eens waar Jennifer Lopez jaloers van zou worden als zij naast je stond. Ik denk dat je heel wat pluspunten hebt waarover je wel heel tevreden bent. Waarom zou je dat willen inwisselen voor iets wat een andere vrouw heeft? Als je op haar had moeten lijken, dan was je wel haar tweelingzus geweest. Gooi die so called tips van de modebladen dus lekker weg, en kies lekker voor de beste versie van jezelf.

Heb jij wel eens het gevoel gehad dat je op een andere vrouw moest lijken om iets te bereiken?

Kaya-Quintana

P.S. Interessant artikel? Like en volg dan via Instagram, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Manon

  Ik had er nooit zo bij stil gestaan, maar ik vind dat je gelijk hebt! Mooie (en inspirerende 😉 ) post, Kaya!

  • Kaya-Quintana
   Manon

   Bedankt voor je leuke comment 😀

 • grace

  Mooi artikel Kaya en iets waar ikzelf al jaren achter sta. Super en een goede inspiratie voor de vrouw die echt de beste versie van zichzelf wil worden.

 • Ellen

  Super dat je dit onderwerp op deze manier bespreekt. Het lijkt de laatste tijd wel alsof alles over een zo mooi, strak en slank mogelijk lichaam gaat. Het hele magere is dan wel “uit”, maar nu “moet” je opeens gespierd zijn. Het is prima om gezond te leven en de beste jij te worden en zijn, maar ergens ben ik bang dat dit ook eetstoornissen en vertekende zelfbeelden gaat veroorzaken. Iedereen heeft zijn of haar eigen bouw, mijn lichaam bijvoorbeeld is vrij kort en compact en wordt snel gespierd. Die lange slanke benen zal ik nooit hebben. Leuk geschreven en iets om over na te denken!

  • Kaya-Quintana
   Ellen

   Mee eens!

 • me

  Ach, alles gaat uiteindelijk richting het Zuiden…als je maar oud genoeg gaat worden. 😛 en nee, sporten helpt daar niets aan hahaha

  • Kaya-Quintana
   me

   Ik ga gewoon aan de slag met duct tape 😛