In je eentje nieuwe dingen proberen

Vroeger had ik een megagrote vriendengroep. Ik was elke dag wel even in contact met iemand. Ik had elke dag iets te doen en werd voor veel feestjes uitgenodigd. Tussen mijn achttiende en eenentwintigste had ik een superleuke tijd. Echter begon langzaam alles te veranderen. Mijn vrienden vielen weg en ik wilde nieuwe dingen proberen. Echter is in je eentje nieuwe dingen proberen toch best wel eng.

In het begin probeerde ik mijn vrienden mee te krijgen, maar zij hadden andere ideeΓ«n over het leven. Veel van mijn vriendinnen waren bezig met vriendjes en relaties. Vrienden hadden steeds minder zin om weg te gaan en ik voelde mij er niet meer tussen passen. Mijn vriendengroep is in de loop der jaren dan ook erg veranderd. Een lange tijdΒ vond ik dat super lastig, ik moest ineens weer alles in mijn eentje doen.

Daarom heb ik ook een paar jaar niets anders gedaan dan werken en studeren. Ik zat gewoon in een gigantisch gat als het gaat om vrienden en leuke dingen doen. Ik ben nu eenmaal iemand die graag onder de mensen is. Ik wil heel graag leuke ervaringen delen en iedereen blij zien. Ik wil heel graag op avontuur! Helaas zat ik lange tijd zonder vrienden met dezelfde visie. Gelukkig heb ik er nu weer een paar gevonden, maar ik wil ook zelf nieuwe dingen proberen.

Maar hoe begin je met in je eentje nieuwe dingen proberen? Uhm, gewoon doen natuurlijk! Vroeger was ik behoorlijk verlegen en vond ik het soms lastig om in mijn eentje ergens naar toe te gaan. Als ik ergens werd uitgenodigd dan verzon ik regelmatig een smoes waarom ik niet zou kunnen gaan. Maar zo kom je natuurlijk nergens en dat heb ik dan ook snel afgeleerd. Afgelopen maandag ben ik dan ook alleen naar een netwerkevent gegaan en dat was super leuk.

Want als je iets graag wilt, dan moet je het gewoon doen. Ik denk dat dingen alleen doen als zielig of not done wordt gezien. Zo vond ik het altijd raar dat een vriendinnetje vaak alleen naar de bioscoop ging. Haar antwoord was dat als er niemand mee kon en zij graag een film wilde zien, zij dan maar gewoon alleen ging. Ik kon mij daar niet echt iets bij voorstellen, het leek mij zo eenzaam. Dat hoeft het natuurlijk niet te zijn, want je kunt zelf bepalen hoe je ergens in gaat staan.

in je eentje nieuwe dingen proberen

Uiteindelijk doe ook ik alweer een paar jaar veel dingen in mijn eentje. Ik vind het niet altijd leuk, want ik zou graag veel meer ervaringen met anderen willen delen. Aan de andere kant geeft het mij ook een kick dat ik kan gaan en staan waar ik wil, niemand houdt mij tegen. Het is best tof om van jezelf te merken hoeveel je eigenlijk in je eentje aankunt. Soms is het ook heel fijn om in je eentje nieuwe dingen te proberen.

Het geeft je de kans om helemaal op je eigen manier iets nieuws te ervaren. Zonder gezeur of opmerkingen van iemand anders op de achtergrond, heerlijk! Je hoeft niet eerder weg omdat een vriend die mee is geen zin meer heeft. En als je er geen drol aan vindt, dan hoef je niet te blijven omdat je vriendinnen wel willen blijven. Persoonlijk vind ik het heel fijn omdat ik zo mensen ontmoet die ik anders nooit zou ontmoeten.

Toen ik maandag in mijn eentje op het netwerkevent was, vond ik verassend snel leuke vrouwen om mee te kletsen. Vrouwen die ik wellicht nooit zou ontmoeten als ik thuis op de bank had blijven hangen. Ik kreeg er meteen nieuwe energie en motivatie van, want het was echt heel leuk. Wat ik dus eigenlijk met dit mega lange artikel wil zeggen, is dat in je eentje nieuwe dingen proberen een echte aanrader is.

Alhoewel ik er soms moeite mee heb om mijzelf de deur uit te krijgen en het daadwerkelijk te doen, ben ik er uiteindelijk altijd blij mee dat ik het toch heb gedaan. Er is stiekem zoveel leuks te beleven en soms moet je gewoon zelf het avontuur aangaan. Spannend? Ja, maar zonder die spanning zou het minder leuk zijn. Laat je in ieder geval niet tegenhouden door anderen, je eigen angst of iets anders. Je moet alles in ieder geval een keer proberen.

Just go for it!

Kaya-Quintana

P.S. Hoe vaak probeer jij nieuwe dingen in je eentje?

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • marije

  Soms vind ik het lastig om dingen alleen te doen omdat ik verlegen ben en mij dan niet op mijn gemak voel. Maar probeer het wel steeds meer.

  Alleen naar de bios staat nog op mijn bucketlist.

  Maak er een mooie dag van!

  • Kaya-Quintana
   marije

   Ja, alleen naar de bios lijkt mij ook niet zo leuk. Dat is iets wat ik wel echt graag met vrienden doe

 • Katrien

  Ik doe dit de laatste tijd ook steeds meer. Het is even een stap maar uiteindelijk leer je er zoveel van. En het is veel leuker dan thuis zitten niksen. Ik vind ook dat je je er een stuk sterker door voelt, idd een beetje een kick πŸ˜‰

  • Kaya-Quintana
   Katrien

   Ja, en die kick is het leukste

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana