Kleding kopen als een minimalist

Ik hou van minimalisme! Ik ben echt heel blij dat ik het ontdekt heb, want ik voel mij er veel beter door. Mijn kledingkast is er ook echt op vooruit gegaan. Alhoewel die nu wel een beetje te leeg is en ik echt weer moet gaan shoppen. Kleding kopen als een minimalist is trouwens makkelijker dan je denkt. Je koopt namelijk alleen wat je echt nodig hebt en waar je echt blij van wordt. Dat betekent meestal geen honderd goedkope items, maar wat duurdere items van goede kwaliteit. So let’s spend some money honey!

kleding kopen als een minimalistInventariseren

Vorig jaar liet ik je in deze video zien hoe ik mijn kledingkast uitzocht. Een belangrijke stap als je kleding wilt kopen als minimalist. Je gaat namelijk enkel naar de winkel voor wat je echt nodig hebt. Daarvoor moet je eerst weten wat dat is. Voordat je naar de winkel gaat moet je dus eerst even een lijstje maken van wat je echt nodig hebt. Zo voorkom je dat je weer een extra jeans koopt terwijl je eigenlijk een trui nodig hebt. Yup, guilty as charged!

Mijn lijstje voor nu is als volgt:

 • Basic tops, wit en zwart
 • Basis ondergoed zwart en nude
 • Winterjas
 • Tops voor werk
 • Kleurige casual tops
 • Warme truien
 • Zwarte blazer op maat gemaakt
 • Witte blouses op maat gemaakt
 • Skinny jeans
 • Sportkleding en schoenen

winkelen als een minimalist

De beste merken

Ondertussen weet ik welke merken voor mij het beste zijn of gewoonweg uitblinken binnen hun niche. Zo weet ik dat Fillipa K, Vanilia en WE mooie basics hebben die mij altijd goed passen. Voor jassen ben ik vorig jaar goed geslaagd bij Tommy Hilfiger en Zara. Jeans blijven lastig en op de een of andere manier zitten die van H&M mij het beste. Leuke tops en truien vind ik erg lastig om te vinden. Daar moet ik dus even goed voor gaan zitten. Ik wil jou dan ook aanraden om eens uit te zoeken van welke merken jij echt blij wordt en ook echt iets aan hebt.

Kleding kopen als een minimalist houdt namelijk in dat je investeert in kledingstukken die lang meegaan. Zoals je aan mijn merkenlijstje kunt zien hoeven dat dus niet altijd de duurste merken te zijn. Toch zijn er duurdere merken die het gewoonweg beter doen dan de goedkopere ketens. Daar investeer ik dan ook graag in. Ik heb bijvoorbeeld schoenen van het merk Dune die ik al jaren heb en nog steeds mooi zijn. Hun schoenen kosten meer dan €100,- per paar, maar dat geld haal ik er met gemak uit.

shoppen als een minimalist

Modemeisjes met een missie

In dit geval meisjes die als missie hebben om niets te kopen wat ze niet nodig hebben. Ik ga tegenwoordig dan ook echt met mijn lijstje naar het winkelcentrum. Het is een goed plan om gericht op zoek te gaan naar de items op je lijstje. Voorheen liet ik mij vooral leiden door mijn ogen en die zagen allerlei leuke dingen die ik niet nodig had. Die dingen verdwenen regelmatig in mijn winkelmandje en in mijn kast. Uiteindelijk had ik dan weer geld verspilt en niets om te dragen, oeps!

Ik wil je aanraden om tijdens het winkelen je lijstje erbij te houden. Aangezien je al weet bij welke merken en winkels je het beste kunt slagen ga je daar eerst naar toe. Zo voorkom je dat je wordt afgeleid door items die je niet nodig hebt. Je kunt daarna altijd nog uitwijken naar andere winkels. Vind je niet wat je zoekt? Dan wacht je gewoon tot de volgende shopronde. Toch maar een item van mindere kwaliteit kopen omdat het op je lijstje staat is een slecht plan. Bewaar je geld voor de beste versie van het kledingstuk wat je echt nodig hebt.

minimalistic fashion

Tijdloze kleding en trends

Winkelen als een minimalist hoeft overigens niet saai en stom te zijn. Het mooie van minimalisme is namelijk dat jij zelf bepaalt wat je echt nodig hebt of niet. Als echte fashion lover heb ik bijvoorbeeld tijdloze kleding nodig, maar ook een paar trend items. Ik word er vrolijk van en ik vind het heerlijk om een mooi outfit samen te stellen. Daarom mag ik van mijzelf naast de items op mijn lijstje drie trendy items per seizoen kopen.

Daardoor kan ik met gemak fashionable outfits samenstellen én mijn kast vullen met dingen die ik echt nodig heb. Zo koop ik graag een mooie tas in een felle kleur of schoenen met een toffe print. Die zijn perfect om mee te gaan in de trends en makkelijk te combineren met de tijdloze items in mijn kast. Ik hou hierdoor ook meer geld over voor duurdere designer items. En zeg nou zelf, wie wil dat nu niet!?

Happy shopping!

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij op Instagram voor meer fashion updates, see you there!

minimalisme

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Robin

  Wauw wat een leuke combinaties en kleuren! Mag ik je een tip geven bekijk eens

  • Kaya-Quintana
   Robin

   Nee, ik kan spam niet waarderen

 • Linda | travellersoftheworld

  Dit lijkt me nog best lastig, ook al probeer ik ook steeds meer te bedenken of ik iets echt nodig heb, zo hou je meer geld over voor andere dingen, bijvoorbeeld een gave reis!

 • Milou

  Nu ik locatie onafhankelijk leef (uit een koffer) heb ik een capsule wardrobe aanschaffen echt tot een kunst verheven. Als ik iets niet op reis aan zou kunnen, dan koop ik het al niet. En verder moet het matchen met mijn andere kleding!

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana