Kom van die bank af

Als je iets aan je leven wilt verbeteren, dan moet je dat gewoon doen. Wachten op het goede moment heeft geen zin, want soms komt het goede moment niet. En aangezien het nieuwe jaar eraan komt, wordt het tijd om je leven te verbeteren. Niet voor mij, niet voor een ander maar voor jezelf. En dat start met kleine dingetjes, die je gemakkelijk zelf kunt veranderen. Dus kom van die bank af met mijn praktische tips, let’s go!

kom van die bank afPIN IT!

Zet de wekker

Elke dag op dezelfde tijd opstaan helpt goed bij het indelen van je dag. Mijn wekker gaat tegenwoordig standaard om 08.00 en om half 9 sta ik naast mijn bed. Om tien uur ga ik lekker wandelen met de hond en daarna ga ik aan de slag. Eerder lag ik soms tot 10.00 in mijn bed, terwijl ik allang wakker was. Maar van hangen in mijn bed verlies ik energie en word ik suf. Dat geldt voor de meeste mensen, dus zet de wekker!

Maak je bed op

Het lijkt zo’n simpel klusje en toch heb ik het jaren niet gedaan. Met als gevolg dat mijn slaapkamer er altijd rommelig uitzag. En als ik dan s ‘avonds naar bed ging, dan zag mijn slaapkamer er allesbehalve uitnodigend uit. Vervelend, want een slaapkamer zou het meest relaxte plekje in je huis moeten zijn. Je valt ook veel fijner in slaap als je in een opgemaakt bed slaapt. Mensen zijn niet voor niets gek op de geur van frisse lakens.

slaapkamer kaya quintana

De rotklusjes eerst

Jep, de rotklusjes kun je het beste als eerst doen. Om de simpele reden dat je er dan vanaf bent en je er niet tegenop hoeft te kijken. Ik vind zelf bijvoorbeeld de afwas doen heel vervelend. Dus doe ik die eerst, want anders staat de afwas er twee dagen later nog. Mijn to do lijstjes starten dan ook altijd met de rotklusjes. Door de leukere klusjes als laatste te doen eindig ik mijn dag met een goed gevoel.

Pak je agenda erbij

Mijn agenda heeft mij heel goed geholpen met meer tijd maken voor mijzelf en de dingen die ik leuk vind. Door in mijn agenda bij te houden wat ik per dag moet doen en hoe lang ik ervoor nodig heb, kan ik tijd besparen. Het is soms even puzzelen maar zo heb ik wel geleerd hoe ik mijn tijd beter kan indelen. Als ik maandag alle administratie afrond, kan ik op vrijdag eerder stoppen en iets leuks doen met vrienden.

quote in a frame

Doe iets leuks

Als je alleen maar werkt en nooit iets leuks doet, krijg je geen nieuwe energie. Die nieuwe energie heb je nodig om te doen wat je moet doen. Zelf maak ik te weinig tijd om leuke dingen te doen. Echter voel ik mij altijd beter na een dagje lol maken en lijkt doordeweeks het werk minder zwaar. Blijf niet binnen hangen omdat het koud is, of omdat je een stukje moet reizen. Nee, kom van die bank af en ga iets leuks doen!

Zo, dat zijn mijn vijf praktische tips om van de bank af te komen. Want wees eens eerlijk, ben jij ook iemand die niet meer van de bank afkomt als je eenmaal zit? Ik ben soms wel geneigd om dat te doen, maar dat is zo zonde van mijn tijd. Met de bovenstaande tips hou ik mijzelf in beweging en bereik ik sneller mijn doelen. Heb jij daar ook last van? Dan heb jij hopelijk iets aan mijn tips en ik hoor dat graag via een comment.

See you soon,

Kaya-Quintana

P.S. Je kunt mij gezellig volgen op Instagram via @KayaQuintana, see you there!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.