Komkommer-tonijnsalade

De combinatie van komkommer en tonijn blijft mij fascineren, ik kom er ook altijd weer op terug. Eerder gaf ik je het recept voor komkommerbootjes met tonijn. In dit artikel laat ik je een handige en snelle salade zien, met natuurlijk komkommer en tonijn. Ik ben namelijk nieuwe salades aan het testen als broodvervanger tijdens de lunch. Echter hou ik nog steeds van een lunch met een goede bite en met deze komkommer-tonijnsalade kom ik in de buurt.

komkommer-tonijnsalade

Deze salade is voor iedereen die aan het einde van de dag geen zin heeft om lang in de keuken te staan. Binnen tien minuten ben je al klaar met het maken van deze salade. Uiteraard kun je het zo moeilijk maken als je wilt, maar ik ging deze keer voor de makkelijkste versie die ik kon bedenken. Je kunt de komkommer-tonijnsalade als maaltijd nemen of combineren met bijvoorbeeld kipfilet. Of als een gezonde lunch als je de volgende dag nog iets over hebt. Dit heb je nodig:

  • Blikje tonijn (Ik gebruikte Rio mare tonijn met olijfolie 180 gram)
  • Drie eetlepels witte kaasblokjes (De kaasblokjes van Viking zijn lekker gekruid)
  • Olijfolie extra virgine voor salades (Die van Bertolli vind ik erg lekker)
  • Een halve rode gesnipperde ui
  • Een teentje knoflook
  • Een halve komkommer in mini blokjes
  • Peper en himalaya zout naar smaak

tonijnsalade

Ik gebruikte een halve komkommer die ik in mini blokjes sneed. Ik was deze altijd van tevoren en laat de schil erop zitten. Uiteraard kun je de komkommer ook schillen als je dat fijner vindt. Naar mijn mening hoort bij een tonijnsalade een rood uitje en knoflook. Ik gebruikte een halve rode ui en een teentje knoflook. Beide snijd ik het liefste zo klein mogelijk, want grote brokken ui of knoflook vind ik niet lekker in een salade.

komkommer tonijnsalade

Het blikje tonijn en de witte kaasblokjes liet ik goed uitlekken, zodat er weinig tot geen olie meer aanzat. Hoe meer olie er in een salade zit, hoe minder lekker ik het vind. Tijd om alles met elkaar te mixen in een kom. Voor het mixen voeg ik graag een beetje peper en zout toe. Dit doe je geheel naar smaak of je laat deze kruiden weg. Ik gebruikte in ieder geval himalaya zout voor deze salade.

food on friday

Als laatste voegde ik een beetje van de olijfolie toe. Ik gebruikte echt maar een beetje, denk aan een eetlepel of zelfs iets minder. Ik gebruik de olie echt alleen voor de smaak en mixte vervolgens alles door elkaar. And that’s it! De makkelijkste en snelste salade die ik ooit heb gemaakt, haha! En yes, deze is ook nog eens erg lekker. Ik ga deze salade vaker maken voor de lunch of als bijgerecht voor het avondeten.

Laat je mij nog even weten of je iets aan dit recept hebt?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Snapchat en Instagram via @KayaQuintana, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.