Komkommerbootjes met tonijn

Yes, ik ben lekker bezig met gezonder eten. Alhoewel het soms lastig is om bepaalde gewoontes te doorbreken, gaat het beter dan verwacht. Ik ben nu zo’n twee weken bezig met weinig tot geen brood eten. Ik probeer brood te vervangen met groente of fruit, zodat ik mijn weerstand weer kan opkrikken. Daarnaast wil ik graag afvallen en dat gaat sneller als ik geen brood eet. Nu eet ik dus komkommerbootjes met tonijn, lekker!

komkommer met tonijn

Mijn oude collega gaf mij de tip om eens komkommer te eten als lunch. Zij vult haar komkommers met humus, maar dat vind ik niet zo heel lekker in combinatie met komkommer. Toen herinnerde ik dat mijn moeder op feestjes komkommerpartjes met tonijn serveerde, en dat vind ik wel heel lekker! Nu eet ik dus als lunch een halve komkommer met tonijn en in dit artikel geef ik je mijn recept. Dit heb je nodig:

  • Hele of ene halve komkommer
  • Blikje tonijn in olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Paprika pikant poeder
  • Mestpuntje zout
  • Snufje peper
  • Chili kruiden mix (zoet/zuur)
  • Mayonaise
  • Yoghurt

komkommer gevuld met tonijn

Een blikje tonijn is genoeg om een hele komkommer te vullen. De komkommer was je eerst onder de kraan en snij je vervolgens doormidden. Ik eet per lunch een halve komkommer, die ik vervolgens doormidden snijd. Met een theelepeltje haal ik de zaadlijst eruit, zodat de komkommer in het midden hol is. Jorrie lust blijkbaar komkommer, dus die krijgt de zaadlijsten in zijn bakje. Vervolgens kun je de tonijn op smaak brengen.

komkommer met tonijn

Ik laat het blikje tonijn altijd even uitlekken, zodat de overtollige olijfolie eruit is. In een kom mix ik de tonijn met een beetje yoghurt en mayonaise. De yoghurt maakt de tonijn lekker fris en de mayo maakt het smeuïg. Ik stop er altijd een teentje verse knoflook in, cos I like it spicey! Vervolgens gooi ik aardig wat paprika pikant poeder over de tonijn. De rest van de kruiden kun je naar smaak toevoegen. Ik mix daarna alles met een vork en dan is het tijd om te vullen.

gezonde lunch

Met een theelepeltje kun je de komkommer bootjes gemakkelijk vullen met tonijn. Ik maak de komkommer bootjes met tonijn binnen tien minuten klaar, lekker snel dus! Ik leg wel altijd de komkommers in de koelkast, omdat ik ze lekkerder vind smaken als ze koud zijn. De overgebleven tonijn bewaar ik in een bakje in de koelkast voor de volgende dag. Ik ben echt verslaaf geworden aan deze lunch optie, nu jij nog!

Welke gezonde dingen eet jij graag als lunch?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram voor al mijn food pics, see you there!

lunch met komkommer en tonijn

komkommerbootjes met tonijn

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.